Прегледи: 1636 - Коментари: 0
Втори самолет от Русия с медицинска помощ за Индия

Втори самолет от Русия с медицинска помощ за Индия

Втори самолет на Министерството на извънредните работи на Русия /МЧС/ с медицинска помащ пристигна в Индия
/Бел.Род.БГ: Да припомним, че първата медицинска помощ за първата, обхваната от Ковид-19 държава Италия, бе изпратена пак от Русия./

Геополитическата обстановка в света, "благодарение" на либералната интервенция на САЩ все повече се усложнява.

Провокациите на ЦРУ не спират нито за ден, нито за час. Индия /Бел.РодБг: Вече петата икономика в света, с нарастващо модерно високотехнологично производство/ в момента е в центъра на вниманието на противопоставянето на Запада и Изтока, реално на САЩ /почти на НАТО/ и на вече /почти/ изцяло изградения военно-политически съюз на Русия с Китай.

На принципа на "скачените съдове" в политиката, щом Индия се приближи до Русия, САЩ се активизират в Пакистан, противник № 1 на своя източен милиарден съсед. Обратното все повече става очевидно: мин.г. Русия продаде въорэжение на Пакистан за над $ 240 мил.

Разбира се, Путин играе гросмайсторска игра: сближава позициите на Индия и Пакистан, като фино детронира противопоставянето между Китай и Индия. Сега, като се включва в извънредно тежката пандемична обстановка в Индия, президентът на Русия доказва, че е добронамерен приятел на индийския народ. Особено ценна е конкретната медицинска помощ, още по-конкретно апаратурата за производство на кислород, животоспасяващ при битката с "Ковид-19":

РИА Новости: 29.04.2021

НЮ-ДЕЛХИ, 29 апр – РИА Новости:
По-рано президентът на Русия Владимир Путин в хода на телефонен разговор информира премиер-министъра на Индия Нарендра Моди за решението да предостави на Индия спешна хуманитарна помощ във връзка с разпространението на коронавируса.

Както съобщава МЧС на Русия, в Индия с два тежкотоварни самолета ИЛ-76 са отправени 22 т лекарства за борба с Ковид.19, вкл оборудване за добиване на кислород, апарати за лечение и лекарства. Бордоператорът на втория кацнал в Ню Делхи самолет на МЧС, Юрий Гринченко съобщава, че полетът е преминал добре и екипажът е готов да изпълнява по-нататъшните задачи.

"От летищае Жуковски в аеропорта на Ню Делхи ние докарахме таблетки, около 90 палета, които са доказали, че са ефективни при лечението на Ковид-19. Натоварването премина съвсем оперативно, нашият екипаж постъпи на работа сутринта, бързо, за 3 часа натоварихме" - казва той.

Съветникът на руския посланик в Индия Роман Бабушкин отбеляза, че доставената помощ е "жест на солидарност към индийския народ и важен принос на Русия в борбата, която Индия води против пандемичното цунами". Индия е на второ място в света по брой открити случаи с коронавирус. Съгласно последните данни на местното Министерство на здравеопазването, в страната са регистрирани над 18 мил случаи на заразени с Ковид-19, като са оздравяли около 15 мил.

Ръстът на заболелите в Индия силно расте от средата на февруари, числото на лекуващите се в момента е близо 3 мил.

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: