Прегледи: 1736 - Коментари: 0
РУСИЯ гони двама български дипломати от Москва

РУСИЯ гони двама български дипломати от Москва

Русия изгонва двама дипломати от посолството на Българско в Москва

Провокациите на ЦРУ=САЩ срещу Русия и Китай нямат спирка.

Те летят със скоростта на космически кораб ту към София, ту към Прага, ту към Киев, ту към навсякъде. САЩ губят първенството си в икономиката и геополитическото пространство и беснеят. Ние, като българи и русофили, защото ЗНАЕМ, че без Русия не е имало и не може да има Българско, казваме на българския народ:

Мислете, българи. Кой има полза Българско да няма връзки с Русия, като се почне от руски туристи, та се стигне до високотехнологичните продукти на руската фармацевтика, военна промишленост, химия, а и по-евтини енергоносители, при това с по-малко разходи за превоз поради по-близките разстояния между нас и русите.

От снимката на РИА Новости: МВнР на Русия и част от Москва Сити

МОСКВА, 20 април — РИА Новости. Русия гони двама български дипломати, съобщават от Министерството на външните работи на РФ /МВнР/.

Те имат 72 часа, за да напуснат територията на страната. Във ведомството наричат това "отговор" на изцяло немотивираното решение на София да обяви за "персона нон грата" за двама сътрудници на руското посолство в. България

"На 20 април посланикът на България Атанас Кръстин е бил поканен в МВнР в Русия, където му е била връчена нота на руското ведомство за обявяване като persona non grata на първия секретар на консулската служба на посолството на България в Русия Николай Панайотов. Същото е било казано и за секретаря на службата по търговско-икономически проблеми Чавдар Христозов" - оповестиха от министерството.

Генералната прокуратура на България по-рано съобщи за начало на досъдебно производство по отношение на група лица, заподозрени в шпионаж в полза на Москва. Твърди се, че двамата руснаци са се занимавали с "нерегламентирана разузнавателна дейност".

В посолството на Русия по-рано оповестиха, че разчитат на деполитизация на делата за шпионаж в България и прекратяване на спекулациите за причастност на Москва. И какво общо има тук руската международна политика? Нормалните адекватни реципрочни мерки са приети в целия свят за експулсиране на дипломатически работници.

Които мерки впрочем регулярно стават в това или друго дипломатическо представителство на различни държави по света.

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
20 април, Варна
Потребител:


Коментар: