Прегледи: 2377 - Коментари: 4
ПРЕДУМИШЛЕНО ЛИ УБИВАТ ПРАЗНИКА НА ПРАЗНИЦИТЕ?

ПРЕДУМИШЛЕНО ЛИ УБИВАТ ПРАЗНИКА НА ПРАЗНИЦИТЕ?

Мнозина българи продължават вече втори месец да си стоят по къщите, парализирани от животински страх за здравето и живота, буквално насилствено насаден от така наречения Оперативен щаб на извънредното положение.

Ковид 19 – това е първата дума, с която продължава всеки ден и час да започват и завършват новинарските емисии на медиите, обслужващи колониалното робство в България. Още в самото начало на така нареченото извънредно положение аз в свои изявления и коментари в социалните мрежи споделих съмнението си, че под маската на ситуацията около пандемията, властите у нас, а може би и в повечето страни ще предприемат редица мерки за ограничаване на гражданските свободи с цел приемане и налагане на чисто политически решения, които биха били крайно неприемливи за обществата при едни нормални условия.

С течение на времето тези мои съмнения във все по-голяма степен започват да се оправдават. Уж противоепидемиологичните мерки се налагат твърде избирателно, нелогично несъразмерно и с всеки изминал ден личи, че целта им не е предпазване на населението от заразяване, а целенасочен тормоз, планомерно убиване на цели отрасли от икономиката, засилване на политическите репресии срещу неудобните. И най-лошото! – посягане върху религиозните свободи и то на традиционната за нашия народ Източноправославна вяра.

Събитията от последните дни около обвиненията и ареста на лидера на ПП АТАКА – Волен Сидеров - категорично доказаха открития антиправославен характер на колониалния режим. Тук вече не става дума само за икономика и политика – Без никакво законово право репресират човек, политик и публицист само заради своята вяра, само защото казва "Мутафчийски не е над Бог."

Четейки тези редове, със сигурност ще има и много такива, обладани от страха от зараза и смърт, които ще ме упрекнат, че съм се поддал на налудничави конспиративни теории, тласкащи ме към бунт срещу собственото ми здраве и на моите близки. Както си седях обаче в моя дом, една мъничка и на пръв поглед трудно забележима подробност ме накара сериозно да си задам въпроса дали действително тази криза с паническата атака не е предварително много добре организирана и режисирана по план – за какво става дума?

Загледах се в стенния си календар в стаята, която обитавам. Направиха ми силно впечатление цифрите, с които са отбелязани Великденските празници. За разлика от други години, в които тези дни се оцветяват в различен от основния цвят, на тазгодишния виждаме как просто е сложен един леко по-блед нюанс. Доста по-зорко от обикновено трябва да се вгледаш, за да разбереш, че числата 17, 18 и 19 от календара за месец април обозначават празника Възкресение Христово. Гледайки този календар, сякаш чувам в ушите си богохулството на Мутафчийски, който заяви – "Не гледайте на Цветница и Велик ден като на празници".

Всичко това е меко казано изумително и, замисляйки се, си зададох един доста стряскащ въпрос: Всеки календар за настоящата година винаги се изготвя и отпечатва в края на предходната. Тогава все още и помен нямаше от мисълта, че на най-светлия празник ще се крием като опитни мишки от някакъв си вирус. Пита се в задачата, случайно ли месец април е отпечатан по този начин? Възможно ли е съставителите и изпълнителите на този календар да са получили някакво висше пророческо прозрение още тогава, че в навечерието на Възкресението ще бъдем насилвани да приемем Антихриста?

Нека всеки сам си отговори, аз нищо не твърдя, просто размишлявам и си задавам въпроси.

Александър Атанасов - политолог
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тони     Дата: 2020-04-17 12:32:53    
Нищо не е случайно

2. Потребител: тони     Дата: 2020-04-19 07:05:57    
ами може и хората да са имали предчувствие

3. Потребител: Вяра и Надежда     Дата: 2020-04-21 14:37:26    
Така е било винаги, откакто човечеството го има на този свят - битката между религиите е направлявала хората и е посочвала как да мислят, живеят. И така до ден днешен...Не мислете, че нещо се е променило, въпреки видимия напредък във всяко едно отношение на недуховната същност. Хората искат да бъдат управлявани и направлявани. Те искат да имат "пастир", на който да вярват и да им показва пътя, дори и той да не е праведния. Днес, обаче такъв липсва. Трябва нещо да се случи - фатално, разтърстващо, и тогава ще се намери. Може да бъде и отрицателна личност, както историята го показва, но лидера е нужен. Възможно е да бъде пожертван както други предишни, но той ще бъде и остане славен.Човеците обичат мъртвите герои и ги почитат повече от живите.Религиите са нещо от което хората имат нужда, макар и да не се триумфира. Май сега само те са ни останали във вярата за Доброто. Но дали хората отново няма да убият своя Спасител? Дали ще го поругаят после или възвеличаят? Жертвеника отново очаква своята изкупителна жертва. Духовността и вярата са тези, които ще ни изведат и въздигнат. Да бъдем повече духовни. Да бъдем повече добри. Да има повече обич, която не се страхуваме да засвидетелстваме. Нека имаме вяра...

4. Потребител: Българин     Дата: 2020-04-21 23:17:38    
Изобщо нямам нужда от религия. Тя е за слабите. Сам съм си Бог.