Прегледи: 5664 - Коментари: 0
Камара на архитектите в България и нов Председател

Камара на архитектите в България и нов Председател Камара на архитектите в България и нов Председател

В хотел "Самоков" в курорта Боровец на 13-ти и 14-ти декември т.г. се състоя 19-то Общо събрание на КАБ /Камарата на Архитектите в България/.

Пред 400-те делегати от цялата страна бе отправено приветствие от Председателя на КАБ арх Борислав Игнатов, бяха приети измененеия в Устава и Професионалния Кодекс на КАБ, като докладва Зам.-Председателят на КАБ, арх Мартин Христов. Самата работна сесия протече в оперативен порядък.

Бяха приети Отчет за дейноста на КАБ за 2018 г и частичен отчет за дейноста на Управителния съвет за 2019 г, Отчет за дейноста на Контролния Съвет и Приемане на Годишния финансов отчет за дейноста на Камарата.

Беше освободен председателят на КАБ арх Борислав Игнатов от председателският пост, тъй като бе избран за Общински съветник при Общински съвет град София. Същият, ведно с ръководството бе освободен от отговорност за дейноста на КАБ за 2018 г и за 2019 г.

Общото Събрание избра за Председател на КАБ /до приключване на мандата - до края на м. април 2020 г/ Арх Николай БАРОВСКИ. Беше приета и бюджетната рамка на КАБ за 2020 г, като се възприе и гласува временното ръководство да може да харчи само 1/12 от бюджета всеки месец до приключване на мандата през април 20 г, като обемът на средствата е съгласно обема от 2018 г.

След като изпратихме арх Игнатов /нека не забравяме, че е варненец/ да се бори с общинските дела на Община София, в ръководството на КАБ остава Зам.-председател арх Мартин Христов /също варненец/. Нека сме горди, че от Регионална Колегия при КАБ - Варна са излезли такива кадри. Защото никога не трябва да забравяме класика Ърнест Хемингуей, който казва:

"ВСИЧКО, КОЕТО Е ДАЛЕКО ОТ МОРЕТО, Е ПРОВИНЦИЯ!"

Текст и снимки: Арх Николай НЕНОВ - делегат на ОС на КАБ
и Зам.-гл. редактор на "RodinaBG.com"
Потребител:


Коментар: