Прегледи: 3595 - Коментари: 0
ЗАЩИТАТА НА СЪЕДИНЕНИЕТО – ДЪЛГ НА ВСЕКИ ДНЕШЕН ПАТРИОТ

ЗАЩИТАТА НА СЪЕДИНЕНИЕТО – ДЪЛГ НА ВСЕКИ ДНЕШЕН ПАТРИОТ ЗАЩИТАТА НА СЪЕДИНЕНИЕТО – ДЪЛГ НА ВСЕКИ ДНЕШЕН ПАТРИОТ

ВАРНЕНСКАТА СТРУКТУРА НА ПП АТАКА ПОЧЕТЕ 134-ТА ГОДИШНИНА ОТ СВЕТЛАТА ДАТА

Навършиха се 134 г от съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Актът на това велико дело плод на независимия български дух бе отбелязан традиционно от варненската общественост. Началото на общоградския тържествен ритуал бе поставено днес от 09,30 пред сградата на Окръжен съд – Варна, от където преди 134 г княз Александър Батенберг официално обявява Манифеста на съединението. След официалната празнична церемония гражданите се отправиха на шествие по бул "Мария Луиза", водено от представителна рота на Военноморските сили на Републиката, което завърши пред Паметника на войните, дали живота си в името на Съединението в последвалата
Сръбско-българска война.

Една от най-внушителните групи, взели участие в тържествата, бе тази на варненската структура на политическа партия АТАКА. Родолюбците под председателството на Станислав Темелков и отговорника за дейността на местната структура – Венцислав Стефанов положиха венец на признателност в памет на бойците отдали своя живот, за да защитят в последствие величавия акт на Българското Съединение.

Членове и симпатизанти на ПП АТАКА в морската столица, сред които и нови, отчитат необходимостта в днешния ден все така неуморно да продължаваме да отстояваме постигнатото от онзи паметен за Майка България Шести септември. Според варненските атакисти съединението не е просто някакъв политически акт на териториално сливане. То изразява дълбоко символично святата кауза за духовно единение на българския народ около светлите идеали на националното ни Възраждане. Тогавашният политически елит не се поколеба да провъзгласи обединението на тези изконно български земи, въпреки, че този акт не се е ползвал с подкрепа на нито една от така наречените Велики сили.

Затова по случай днешния светъл празник варненските активисти на политическа партия АТАКА пожелаха на гражданите на морската столица "Дай Боже" да имаме шанса да се радваме на управници, които по-често да решават без протекцията и одобрението на силните на деня, така, както е постъпил тогавашният български княз Батенберг.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар: