Прегледи: 11497 - Коментари: 0
САЩ в потрес от руските "спътници-убийци"

САЩ в потрес от руските "спътници-убийци"

САЩ създадоха ПРО, за да обезсилят СССР, респективно Русия.

Сега се оплакват, че Русия е създала "спътници-убийци", които обезсмислят трилионнодоларовата им ПРО. Но на всяко действие има противодействие, особено щом има лидер като Владимир Путин.

Унищожаването на космическите спътници на Пентагона направо нокаутира горещите мераци на американските военни за ядрено превъзходство в Космоса:

Чуждите медии обвиняват Русия за създаване на "съптници-убийци"
Наука / 26 август 2018 г
Влад Рига
От: ex.24smi.info

Помощник държавният секретар на САЩ Илъм Поблът съобщи на журналисти за опасността, която са руските спътници за космическите апарати на други страни.

По думите на американския чиновник, Русия разгръща в Космоса система на "спътници-убийци". Москва настоява, че това са "инспектиращи" спътници, които са предназначени за "диагностика" на други космически апарати.

Чуждата преса акцентира на това, че руските апарати притежават висока маневреност и набор от специални инструменти. Това им позволява да отмятат излезлите от строя спътници, а също да извеждат действащи от функция, пише National Interest.

В качество на потенциални "спътници-убийци" са определени 4 руски спътника от серията "Космос", които са в орбита от 2013 г. Чуждите медии твърдят, че те са оборудвани с експериментални двигатели с "малка" тяга, което им позволява да летят дълго.

Апаратите, според Запада, могат да унищожават спътници с помощта на таран, лазери или системи за радиоелектронно въздействие.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: