Прегледи: 12051 - Коментари: 0
ЗАЩО 1 мил украински туристи са в руски Крим?

ЗАЩО 1 мил украински туристи са в руски Крим?

В руски Крим обясниха защо украинските туристи идват на полуострова

Украинските туристи пътуват в Крим заради безопасния и комфортен отдих /Бел.РодБг – В сравнение с украинските условия./, също за да погледат моста над Керченския пролив, съобщи главата на Комитета по санаторно-курортния комплекс и туризма на Крим Алексей Черняк.

На украинските деца показаха руския Крим
Друга причина е, че украинците идват да гледат руските тв канали, защото в Украйна лъжите срещу Русия скриват колко по-добре живеят русите от украинците, особено в обновения и проспериращ Крим. По-рано ръководителят на Федералната агенция по туризъм /Ростуризм/ Олег Сафонов съобщи, че от началото на 2018 г Крим е посетен вече от над 850 хил /Бел.РодБг – По актуализирана информация вече над 1 мил./ туристи от Украйна.

"Цялата информация, която се подава на Украйна, че мостът не съществува, че това е фейк и компютърна графика, заработи като бумеранг срещу фалшивата укропропаганда. След откриването на моста от президента на Русия Владимир Путин, на мнозина украинци им се прииска да погледат това мащабно съоръжение. Кримският мост стана допълнителна възможност за гражданите на Украйна евтино да отидат до другите южни райони на Русия – Кубан, Каспийско море, Кавказ, Черноморското крайбрежие около Сочи, Абхазия и пр" – каза за РИА Новости Черняк.

По неговите думи, като пристигат в Крим, туристите от Украйна получават комфортни условия за отдих, каквито няма в украинските курорти. Туристическите потоци към Крим от Украйна се възстановяват въпреки "Десен сектор" и бандеровщината. Работи в това число и "народното радио", нали хората, които са били в Крим разказват, че тук е безопасно да се почива, че туристите тук посрещат и приемат със специално гостоприемство" – подчерта Черняк.

Мостът към Крим от Краснодарския край е най-дългият в Русия и Европа, дълъг е 19 км. Началото на движение на автомобили и камиони се планираше за декември 2018 г, но работата бе приключена по-рано. Президентът на РФ Владимир Путин откри автомобилната част на моста през Керченския пролив на 15 май, движението на автотранспорта бе пуснато на 16 май.

Откритието на движението по жп частта на моста е планирано за декември 2019 г.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: