Прегледи: 11096 - Коментари: 0
ГЕРБ Варна в опит да изчистят грях на СДС, БСП, пък и свой

ГЕРБ Варна в опит да изчистят грях на СДС, БСП, пък и свой

На днешната извънредна Сесия на Общинския съвет във Варна се оформи поредният скандал заради предишни наистина популистки решения на съветници в периода 1991 – 2018 г.

Снимка: РодинаБг.ком

Става въпрос за избрани Почетни граждани на Варна, буквално казано на килограм, а направо всеки къде-що свари да получи Почетна значка на Варна – златна и сребърна. И след Девети септември 1944 г е имало доста "почетени", но след идването на антибългарската демокрация през 1989 г /Бел.РодБг – Правилно я нарече един от основателите на СДС, Волен Сидеров – "ИЗМАМА"!/ направо, освен наистина хора с изключителен принос за развитието на Варна /Както е според т.2 на Правилника за наградите на община Варна./, се "вреждат" и люде по конюнктурни и "приятелски" причини.

Най-после, на днешната Сесия на 13 /"фатална сесия"/ август 2018 г мнозинството от ГЕРБ се усети, че ВИСШАТА награда за Почетен гражданин на Варна е, меко казано, девалвирала. Тази позиция подкрепиха и съветници от опозицията, която във Варна е БСП и екс-СДС и ДСБ. За сметка на правилното решение на ГЕРБ, оповестено от водача на групата им г-жа Марица Гърдева, да има "нулева година" за високото звание, нямаше дори дебати за някои достойни кандидатури. Но как да се спори за ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН принос, когато различни Сдружения и НПО-та /то НПО стана мръсна дума заради "Америка за /чети: срещу/ България"/ предложиха цифром и словом

9 претенденти за званието Почетен гражданин на Варна!

При това Постоянната комисия по култура към Общинския съвет във Варна г-жа Даниела Димова оповести общото Решение на комисията за неприсъждане на това звание, т.е тя и Комисията бяха ясни – обезценяването на това преценно звание трябва да спре. Грехът на БСП като мнозинство, и особено на СДС-мнозинството в периода 1991 – 1997 г обаче, кой ще изплати?

Както унищожиха над 80 % от промишлеността и селското стопанство /особено животновъдството/, СДС, респективно и ДСБ и днес не бе поставено на подсъдимата скамейка. Даже наследниците на СДС в Общинския съвет се опитаха да прехвърлят цялата вина на ГЕРБ, които са също отговорно виновни, но поне 5 пъти по-малко от предшествениците им от старите сини и червени.

Сега ще има нов Статут очевидно за почетните звания на Варна, но грехът остава, грехът срещу доверието на варненци за отговорни и мъдри Решения в полза на града.

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: