Прегледи: 8914 - Коментари: 0
ПРЕЗИДЕНТЪТ на Хърватска против изолацията на Русия

ПРЕЗИДЕНТЪТ на Хърватска против изолацията на Русия ПРЕЗИДЕНТЪТ на Хърватска против изолацията на Русия

ДОКАТО украинофилът и респективно русофобът Домагой Вида, който носи вина поне за един гол на финала срещу Франция, не подаде ръка на президента на Русия Владимир Путин, то президентът на Хърватска и /почти/ 100 % от хърватските запалянковци благодариха сърдечно на Русия за Световното.

И двете снимки са от финала на 15 юли в Москва. /На горната хърватите казват "Благодаря, Русия! - това е за по-младите, които МОН тенденциозно лишава от знание на братския словянски руски език./ Очевидно етническата омраза, насаждана в Украйна /на Русия/, е заразила и г-н виновника за загубата от Франция Вида.

Но президентката на Хърватска Колинда Грабар-Китарович очевидно е реалистка, не само защото е възхитена от организацията на Световното от Русия:

ПРЕЗИДЕНТЪТ /Бел.РодБг - правилната форма според Официалния речник на българския книжовен език на БАН е само от мъжки род/ на Хърватска се изказа против опитите да се изолира Русия

Президентът на Хърватска Колинда Грабар-Китарович се изказа за взаимодействие с Москва и против опитите да се изолира Русия.

"Ние бихме искали да поддържаме диалог относно общите предизвикателства на нашата безопасност. За нас е необходимо да работим заедно" – каза Грабар-Китарович в интервю за агенцията Associated Press.

Също хърватският лидер изрази своето мнение за предстоящата среща на президента на Русия Владимир Путин и неговия американски колега Доналд Тръмп: "Аз действително се надявам, че лидерите на двете държави ще демонстрират достатъчно отговорно отношение към стабилността в света и трансатлантическите отношения" – каза тя, като отбеляза, че отношенията между РФ и САЩ имат "първостепенно значение" за поддържане на световна стабилност и недопущане на конфликти, в това число и на Балканите.

Срещата на президентите на Русия и САЩ ще бъде днес, 16 юли в столицата на Финландия Хелзинки. Владимир Путин и Доналд Трамп ще обсъдят двустранните отношения и въпроси на световната политика. На 15 юли Министерството на външните работи на Германия предупреди Тръмп в предверието на срещата с президента на Русия.

В РФ пък отбелязаха, че Евросъюзът се страхува, че Москва и Вашингтон ще изгладят отношенията си.

Превод и "предговор": Димитър КУНЕВ – Български и Словянски

От: social.iz.ru
Потребител:


Коментар: