Прегледи: 4548 - Коментари: 7
Отмъщението на учителката

Отмъщението на учителката Отмъщението на учителката

Има един израз "отмъщението на китаеца".

Това означава някакво жестоко, отвратително, садо-мазохистично, перверзно наказание.
Което един цивилизован и нормален човек не би могъл да си представи, камо ли да извърши.

Едно точно такова перверзно изказване направи една учителка - Лидия от Първо основно училище в кв "Владислав Варненчик" във Варна. Тя заяви на обществено място, в Младежкия дом, че всеки ден говори на учениците си да се махат и да се махнат от България. На крехките душици, които не знаят все още кое е добро и зло, кое е красиво и грозно, кое е лъжа и истина - тя нанася непоправими травми. Горката грешница не осъзнава, че ги натоварва с ниско самочувствие, с посредственост и с робско послушание пред чуждото за цял живот.

Разбира се, тя трябва незабавно да бъде уволнена, не само защото в нейните функционални задължения влиза да ги учи на патриотизъм. Тя има претенциите, че получава "само 400 лв", което е лъжа, естествено. Но повече - защото тези, които си отиват от България в трудоспособна възраст - просто няма да произвеждат, за да получи тя и 1 лев заплата. Да, интересно е каква позиция ще заемат директорът на школото й, Зам-кметът и отговарящ за образованието в морската столица Коста Базитов, Директорката на Регионалния инспекторат Николинка Даскалова и най-вече - Министърът на образованието и науката и по съвместителство /да не кажем случайност/ - Даниел Вълчев?

Всъщност, всеки средностатистически българин може да направи две-три логически операции и да разбере пълното нещастие и неведение на учителката. Двама министри цинично се изтъпаниха пред българското учителство, като го унижаваха с отношението си. Да оставим, че не бива един европейски?????? министър така да се отнася към какъвто и да е човек, а наглото отношение беше към тези, които създават нацията - към учителството! Те, министрите се отнесоха към учителите като към малоумни или поне непълноценни, наивно-стадни хора, които са без значение в тяхното министерстване!

Та ето го - отмъщението на учителката. Китайско в най-гадния смисъл на тази дума.

Българоунищожително, убийствено към достойнството на нашите светли умове, към героите ни, паднали за свободата.
Разбира се, горката даскалка не разбира, че то е отмъщение към самата нея. Не само защото без деца, тя остава без работа и сече клона, на който седи. А защото утре ще трябва да учи цигански или турски - езика на мнозинството, който и заради нея ще стане официален в България, простете, в територията, където е била България.

И пак "отмъщение" към само самата нея и подобните - защото министрите са си оплели финансово кошницата и в мразещата и презиращата ни западна чужбина - най-вече и заради такива самоунизителни "идеи" като на учителката Лидия. То нейното е като сам да си направиш бесилката, сам да си оплетеш въжето, сам да се обесиш и да обвиниш тези, които не го правят. А се борят - за да живеят всички българи, включително и такива предали се като нея - поне ДОБРЕ!

Защото спасението е в това да се обичаме и да си помагаме. Да подкрепяме слабия, да решим общо като най-талантлива нация разнебитените си от демокрацията и Запада битие и живот, да станем модерна, високотехнологична, интелектуално и морално силна държава - каквато сме били и в началото, и в Средновековието, и след Освобождението, и преди проклетата натрапена ни демокрация! Защото високото качество го носим в гените си, което го доказваме и извън България. Е, по байганьовски показваме и простащината си. Нима Русия не беше по-разнебитена от нас, но дойде Путин и тя стана стабилна и силна? Нима Пак Джон Хи не направи от полуфеодална Южна Корея свръхнапреднала държава за 20 г? Нима Кенан Еврен не превърна изостанала от нас на 20 г Турция - в поне 10 г по-напреднала? Et cetera, et cetera...

Но аз, въпреки всецялото си неуважение и презрение към учителката Лидия я разбирам. Децата й били учели, ама у нас не си намерили добра работа. Ами да се преборят и да си намерят! Това е европейското "решение". Съчувствам й, докрай!

Но! Не й прощавам, защото на зряла възраст всеки носи отговорност за постъпките си. Но пък посланието й е фасулски просто - управлявайте цигани и турци, неуважаеми г-да министри! Но и - когато примерът на министри, едър бизнес - по-точно казано олигарси, дори самият експрезидент Петър ни обясняваше/ха, че нашият избор не е български, а "цивилизационен" европейски - какво можете да очаквате от една женица, която е лъгана в очите от "елита" български? Когато учениците безнаказано обиждат, псуват, бият учителките си? Когато обществото не подкрепи учителите в като цяло справедливите им искания? По партийната "заръка" на младоликия Станишев?

Ето го китайското отмъщение на учителката Лидия. Някои биха го нарекли предателство. В Гърция, Турция, САЩ, Англия, във всички западни страни, където тя "изпраща/гони" извън Родината невинните си ученици - това би се наказало. Най-малкото с уволнение. По-лошо и страшно - с презрението на обществото и нацията.

Едва ли Лидия знае какво е Национален Дух, тя просто взема малка заплата и мрази Родината си. А какво очаква, щом мрази?

А какво очакват нашите министри и президенти, щом презират собствения си народ?

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Запознат     Дата: 2009-04-23 03:33:21    
Авторът - как се живее с 400 лева? Ти като вземаш от реклама поне 2 хиляди, какво обвиняваш жената?

2. Потребител: Къш     Дата: 2009-04-24 02:13:23    
Да си казувам пра,ичката, вяма учевници, няма учивтелки, няма убразувавние, няма мангизи в джоб, к,во имъ тугизи?

3. Потребител: Пфууу     Дата: 2009-04-27 17:25:07    
Това е тъпа учителка. Ако хората разсъждаваха като нея по времето на турското робство досега да сме изчезнали картата. Като се оплаквате, че взимате 400 лева говорете с тъпите си работодатели да ви дават повече. Стига сте се оплаквали!

4. Потребител: Пътешественик     Дата: 2009-04-27 23:10:31    
Малко ме изненадва не темата, а по-точно коментариите, които е предизвикала. Според мен всеки получава толкова за колкото се е подготвил, но това е тема за икономически форум, а не за този. Всеки който приеме идеята за вече оцеляването на България, не може да остане безпричастен към подобни позиции, особенно ако е натоварен и със отговорности като тази да се подготвят хора различаващи едни критерии от други.Лошата мотивация трайно се настанява и сред Българското учителство. И голяма част от българското общество подкрепи Учителската стачка, именно защото знаеше за какво става дума! А що се отнася за балканските ни министри, то те са голямото доказателство на народната поговорка, че рибата се вмирисва от към главата!!!
Българи да си помагаме !

5. Потребител: Аз     Дата: 2009-05-24 02:22:20    
Хора, не се заблуждавайте! Не съдете жената! Нямате представа колко е права. Цял живот уча, завърших две висши образования (две различни, не втора специалност) и нормална работа в родината не мога да си намеря. В нашата страна искат хем да си на 20, хем да си много образован, хем да имаш минимум 10 години стаж по специалността. Е не става така! Чрез бюрото по труда си намерих работа в Белгия, по специалността, с много добро (по-точно казано много високо) възнаграждение и осигурена квартира. Взимам жена си и се махаме от тази държава! Завинаги! Тук нещата няма да со оправят докато от българия не остане едно голо поле само! Докато не се открадне всичко!!!
А колкото до заплатата на учителката... получава по-малко от общ работник на строеж. Но както е казал народът: "Кой за каквото е учил."

6. Потребител: Ало, висшистът     Дата: 2009-05-24 21:20:02    
Защо пишеш България с малка буква, а не слагаш запетая пред подчинено изречение? Сигурно ще ринеш боклуци в Белгия или ще чистиш фекалиите на пенсионери! Да не говорим, че 3 поколения ще бъдеш трето ниво и качество във високомерния Запад.
А няма да остане голо поле България, но ще стане циганска държава, каквото очаква и Белгия и Европа, че и САЩ/Обама...

7. Потребител: http://samoistina.at.ua/     Дата: 2009-06-21 08:38:26    
http://samoistina.at.ua/ дсгсдгсдг