Прегледи: 3252 - Коментари: 3
Един българин

Един българин Един българин

Или: Паметник на некадърника

Един българин на 61 години омаскари себе си и семейството си. Не стига, че цял живот - от 1963 г. насам - е работил на Пристанището, ами и реши да се гръмне, тъкмо до Община Варна. На фаталния 13 април. Димитър Стефанов, бе открит 5 минути преди 10 часа днес, до рампата за инвалиди и на две крачки от Бибилиотеката.

Защо един човек, уволнен на 14 февруари, след 4 установени кражби на Пристанище Варна - Изток, реши да изиграе този цирк в най-центъра на Морската столица. Има едно основание и причини. Инструменталчикът е трябвало в 10,00 да се яви в съда по обвинение в кражба на 45 литра нафта, които са открити в резервоара на неговия "Мерцедес", след полунощ, на 5 ноември м.г. Трима гардове загащили Димитър, а като взели проба от резервоара без усилия разбрали, че горивото е крадено - защото в цяла С-И България то е оцветено в синьо. Заради апашите.

Един варненец, жител на кв. "Вл. Варненчик", който е закъсал здравата с парите, днес се гръмна и остави 10 предсмъртни бележчици за полицията. Но го е направил с газов пистолет, та има само обгаряния по лявото слепоочие. Ако всичко в живота си е правил по такъв начин... Това ми разказа самият герой на тази абсурдна история, който към края на деня си беше съвършено здрав. Направо за изписване в неврохирургията на МБАЛ "Св. Анна". Драмата-трагикомедия бе огласена с предизвестен край, когато човекът съобщи преди месец пред варненска медия, че ще се гръмне със собственото си оръжие.

Не стига, че е крал, не стига, че не успя да се самоубие, не стига, че направи за резил децата си и жена си, не стига че занимава цяла Варна със собствените си несполуки, за които почти изцяло сам е виновен - а е недоволен. От кого бе, българино? Ако този човек е изгубил свяст през 20-те години демокрация, защо даже не успя да се гръмне?

Идва ми наум една идея, за Паметник на некадърника. Защото шефът на Пристанище Варна ЕАД, кап. Данаил Папазов огласи възмутено: Не може непрекъснато някакви хора да крадат, този неуспял самоубиец има 4 байпаса и е болен от диабет, освидетелстван е от ТЕЛК. Не може някакви хора да крадат, а съдът да ги връща на работа.

Възможно ли е почти цялата ни нация да стане криминален елемент, апаш, за да оцелява!? Кой е виновен за това? Макар че Димитър Стефанов твърди: "Аз съм невинен". На фона на кражби за милиарди - е точно така. Но все пак, журналистите се смяха заедно с полицаите с облекчение край общината - все пак нямаше труп.

Димитър Стефанов оповести публично, че е приготвил въже за Директора на Пристанището и преди окончателно да приключи със себе си, ще затегне примката около шията на ексначалника си. В резултат - На неуспелия самоубиец, вчера след обед - му бе изпратен психиатър. Нима такъв не е необходим на почти цяла България?

Юлия Кунева в. "Труд"
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Къш     Дата: 2009-04-14 15:01:58    
Ами в България всеки се мисли за най-хитър, та затова всички са ... в края на краищата тъпанари.

2. Потребител: Краде и търчи-лъжи     Дата: 2009-05-12 23:26:46    
Ами има ли таксист - има и кражба, ама чак пък самоубийство! Този е пълен перко наистина, да се самоубива заради директор!!!???

3. Потребител: http://samoistina.at.ua/     Дата: 2009-06-21 08:39:57    
http://samoistina.at.ua/ сдфд