Прегледи: 6466 - Коментари: 3
Български автомобили от Китай

Български автомобили от Китай Български автомобили от Китай

Дълго време се мълчеше за бизнеса на Гриша Ганчев.

Дълго време се мълчи в България за технологичния възход на Китай. Но ето че ловешкият лидер се появява на икономическата сцена със сериозна сделка. За няколкостотин милиона Евро. С китайски автомобилни производители.
Ще се сглобяват и отчасти произвеждат евтини, но висококачествени джип и пикап. Мениджъри на фирмата "Великата стена" - "Great wall" твърдят, че цените на возилата ще са около 10 хил Евро, при близо 2 пъти по-висока цена на западните. Не говорим за работните места, за повишаването на нивото на живота в града на люляците, избран от Левски за българска столица.

Производството ще пуска готови коли най-късно до 2 г. Очевидно ще спечелят българските фирми и граждани, а за китайската корпорация - Ловеч и традициите в автомобилостроенето са готов трамплин към европейските пазари. Дано всичко да се случи, защото затворихме скъпоценни български мощности, които произвеждаха милиарди Евро продукция, а всички бисери на българската икономика бяха купени от чужденци, предимно - 75 % - западни. Ето и сега, и заради финансови мераци на софийски гербери около Бойко Борисов затваряме Кремиковци. В целия свят металургията е от най-печелившите производства. А жаждата за стомана и желязо е вечна.

Зам-шефът на компанията Пинг-фу Лю прави все още сондажи кои части от автомобилите да се произвеждат у нас. Общият брой автомобили ще стигне 50 хил/г. Особеност на пикапа, освен 1 тон товар е и четириместната кабина, което е изключително подходящо за строителни фирми и търговски превози в градски условия. Учебните заведения в града - Професионалните гимназии вече са готови да осъвременят програмите си. А иначе инвестициите са около 50 мил Евро, а работните места ще са близо 2 000.

Като екстра може да се произвежда и лек автомобил от типа на: нещо като Опел - Вектра, нов Фолксваген или Дачия - Логън. Но цената няма да е над 15 000 Евро, а около 7 500, дори 6 хил. Знаем, че в Ловеч отначало се произвеждаха велосипеди, сглобяваха се малки автомобили на Рено, а сега е време за поне една кола с български авточасти...

Допълнение, 09 април, 18,07: Окончателният договор между "Голямата/Великата стена" и "Литекс моторс" на Гриша Ганчев вече е подписан!
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Къш     Дата: 2009-04-07 01:06:26    
Абе многу малку мясту в тъз къббина , бе пинг-понг глъвътъ ми щи стане.

2. Потребител: Националист     Дата: 2009-04-07 10:11:18    
Я вижте какво прави Гришата! А нашите си строят скъпи МОЛ-ове, дето печалбата изтича в чужбина. И не имидва на ума, че като унищожат народа си, секат клона, на който седят.

3. Потребител: Чорбаджи Нено     Дата: 2009-04-07 17:39:19    
Китай, Китай, наш вечен покровител!
/Чети: СССР - вечна дружба!

ЕС - наш спасител!

Германия - наша вечна сестра!

Турция - браво на присъствието й!/