Прегледи: 1982 - Коментари: 2
Поредната гадория на Запада

Поредната гадория на Запада

След като "преуспяващият" Запад ни натресе /заради своята алчност и некадърност/ Световната финансова криза /СФК/ - сега се опитва да омаловажи своето фиаско и недалновидност пак - с Източната Европа. Ах, тази лоша, лоша, лоша и ВИНОВНА Източна Европа! Но това са внушенията на почти всички западни печатни издания. Флагман на антиизточните нападки и клевети е всеизвестният Херолд на капитализма и корпорациите "Файненшъл таймс". Английският лайнометчик вместо да си посипе главата с пепел обяснява на своите читатели "икономичмески джентълмени" как Унгария, Прибалтика - и естествено вечните виновници /и защото са православни/ Румъния и България дърпат Европа към икономическото дъно. Австрийският "Курир" оповестява, че кредитите на австрийските банки в източноевропейските нови еврочленки ще ги фалират и ще завлекат австрийската икономика. Подобни са печатаниците във френските "Фигаро" и "Монд", в белгийския "Поан", както и в почти всички издания с икономическа насоченост и/или страници от "старите" в ЕС.

Истината е обаче съвсем явна: Крадецът вика: "Дръжте крадеца!"

Нима за лошите кредити на австрийските банки са виновни румънци, унгарци, българи или балтийци? Даже анализаторите на "Райфайзен банк" изнесоха своя доклад по ПОВОДА ликвидност и необезпечени кредити. Там самите западняци обясняват, че основната причина за невръщане на кредити от българи ще бъде - само не падайте от трикраките столчета - липсата на модерно и конкуретнтноспособно производство в България!!!!!!!! Ами защо тези банки не са дали инвестиции за такова производство? А само кредити с тлъсти лихви - за да източват български пари, труд и суровини? Да припомним - едно от при/х/ватизираните енергоразпределителни дружества е собственост на австрийска фирма.

Самите западни банки са виновни за това, че източняците няма да са в състояние да върнат кредитите. Лакомията за изгодна печалба с високи лихвени % е унищожителката на източните икономики. Но нямат ли кадърни и компетентни икономически съветници западните банки, та са дали толкова много виртуални пари? Тези банки са истинските виновници - те трябва да преценят риска за възвръщаемост, съгласно всички правила на банковото дело и свободното пазарно пространство.

Да не припомняме и неоспоримия факт, че СФК започна от САЩ. Първи бяха фалитите на "Лемън брадърс", а след това на необезпечените ипотеки. Кризата понижи рязко покупателната способност на американците, оттам започна срив на производството и реалната икономика. Всички западни банки и фирми, които бяха свързани с щатския пазар - веднага тръгнаха надолу, някои вече се сриват. Но нима България със своя БВП около 40 млрд Евро, може да е и 0,5 % виновна за вече 2 трилиона и 800 млрд долара - колкото е истинският недостиг - в американската банкова парична сфера. Че и Унгария - със своите не повече от 20 - 25 млрд евро проблематичен дълг. Но и цяла Източна Европа в ЕС - по изчисление на експремиера на Унгария Ференц Дюрчани се нуждае само от 300 млрд Евро, за да не се сринат икономиките на новоприетите в ЕС. Но Западът не ги дава тези 300 млн, дори се пазари за 80 максимум. Нали ЕС беше солидарност, г-да и дами, западняци? Напротив - реалността е, че първи САЩ, а веднага след това Англия, Франция и Германия се насочиха към протекционизъм. Ние да сме добре, а евросолидарността да си такова мамата - са делата на 4-те големи - Англия, Германия, Франция и Италия. Уж са християни, ама вярно е казал Христос:

"По плодовете ще ги познаете!"

НационалистБг.ком винаги е бил евроскептик. Защото в своята 10 вековна нова история Европа винаги е смукала богатствата на света. Защо Балдуин идва към България? Ние сме си били християни, а кръстоносните походи са били насочени към неверниците! По същия начин Англия краде злато и богатства от Азия, Африка и Австралия, Франция - от Африка, Испания и Португалия - от Америка. Нищо ново западните колонизатори не правят и днес. Когато българинът светне електрическата си крушка или пусне телевизора - парите отиват на Запад. Същото става и с медта, содата, златото, каолина и всички български суровини - пълнят касите на западните банки /които са просто фунии за смукане на български капитали/ и джобовета на западняците.

Своята алчност и простотия /този път икономическа/ Западна Европа иска да прехвърли на Изтока - от болната своя - на здравата наша глава. Да припомним, че българската икономическа стратегия е към абсолютна сигурност на кредитите след злополучните банкови колапси през 1995/97 години. И България няма сериозни проблеми с фискалните си резерви.

Печатаниците в западните "компетентни" медии потвърждават още веднъж: СФК е грях западен, който те искат да оправдаят чрез нас. А нашето членство в ЕС е най-вредният икономически избор на България. Както върви, след турски, немски, руски и английски език - ще трябва ние българите масово да учим китайски. При положение, че отлично знаем родния си български!


Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Националист     Дата: 2009-03-30 14:51:09    
Да си върнем България! България за българите! А тези които я продават - на площада и клъц пред всички!

2. Потребител: Карина     Дата: 2009-03-30 15:14:18    
Г-н "националист" да не искате да ни върнете пияните руски мужици и грубите и недодялани руски мечешки лапи? И трошките запарожки и трабантчета? Идиот, че и повече!