Прегледи: 4054 - Коментари: 5
Кръстосващата се всецялост

Кръстосващата се всецялост

Или: Глобалното динозаврене /или дънозавиране/

Глобалното завиране - и като климатични промени, и като влизане на неприятелски части изотзад на населението - набира скорост.

СФК - Световната финансова криза се превърна в грозна деформирана крива, сочеща съвсем надолу, на световното развитие.
Икономическо, политическо, културно, морално, човешко. Всъщност, СФК изобщо не е толкова страшна за физическото оцеляване на цялото човечество. Само 1 % от потреблението на САЩ е достатъчно да изхрани всички гладуващи в Африка и Азия. Само с 1 % да смъкнат американците енергийните си разходи - на нефт, газ, въглища или ядрено електропроизводство - ще е достатъчно да се електрифицира успешно Африка.

Глобализмът не е хармонично съединение, а поглъщане от по-големите тиранозаври-рекс - САЩ, Западът, Япония /+ тропкащите около тях Канада, Австралия, Нова Зенландия, Корея/ на целия останал свят. Без БРИК/+С/ - разбира се.

Но породата "глобализъм" е особен вид динозавър, месояден тиранозавър, който - колкото повече поглъща, толкова повече му се усилва апетитът. Към САЩ, например, се стремят все повече и повече емигранти. Не само от Латинска Америка. След падането на Берлинската стена /съборена от един идиот/, милиони източноевропейци потърсиха "сладкия" живот, който гледаха по американските филми и ТЕЛЕсериали.

Но в повечето случаи - тези новоемигранти се оказаха ТЕЛЕта за заколение. Те са на по-ниските, най-много на средните нива на американското общество и ще трябва да минат 2-3 поколения - за да се изкачат в по-висшите му сфери. Не говорим за най-висшите - те са за покоровителстваните от ционистките мъдреци. Усилва се притокът от Азия, не стихват вълните от Европа и Латинска Америка.

Това в геометрична прогресия увеличаващо се американско население потребява над 25 % от стратегическите суровини на човечеството, а е < от 5 % от него! Всеки стар/нов жител на САЩ изразходва суровини колкото 20 "нормални" човеци. Затова и Америка е притегателен център, който ще става по-многолюден, а и - по-гладен за лукс.

Същата лакомия за блага, в малко по-малка степен, е иманентно присъща и на Западна Европа. Тя изнася по примера на САЩ трудоемките, екологично нечисти и опасни производства в "развиващите се" или бедни страни. + печалбата от евтиния труд, но която печалба отива пак на Запад.

В математиката кръстосани прави /в пространството/ означава непресичащи се линии. Но понеже Земята е все по-тясна, а лакомията на западняците се очертава с все повече линии - идва моментът на ВСЕОБЩНОСТТА! Няма как интересите на бедните държави - вече да не са кръстосани в пространството - а да не пресичат пряко интересите на БОГАТАШИТЕ-КРАДЦИ.

Като пример за пресищането на Земята ще дам от Космоса около нея - сблъскването на два надпланетни кораба /подробност е, че са руски и американски/. Неведнъж вече космическият боклук, недалновидно произведен от човечеството, се шматка в и около космическите апарати. И това е в многократно по-големия като пространство спрямо Земята Космос!

Глобализмът е непрекъснато нарастващ динозавърски търбух. Който ще бъде взривен не от СФК, не от 19 средно интелигентни араби, не от комунизма, национализма или антисемитизма. Просто динозаврите умират, защото изяждат цялата растителност. Или метеоритът на недоволството на бедните + мощта на новите технологии, които никой не може да контролира - ще се врежат право в американския динозавърски търбух. Дано невинният американски народ не пострада, заради вече прекалено смалената главица/мозък на "елита" му.

На Олимпиадата в Солт Лейк сити, американските спортисти изяждали по една лъжичка от 500-грамовите тубички с черен хайвер. Останалото изхвърляли. Разхищение - не само 495 г хайвер - а за $ 4,95 трил. Ежегодно. Разхищение, което води до бедност извън Америка. Енергията на тази ВСЕОБЩА бедност, е ВСЕунищожителна.

Разбира се, първопричината за ВСЕунищожителната природа на глобализма е западният егоизъм. Той превърна литературата в карикатура, киното в пародия, живописта - в керемидарница, а изкуството изобщо - в панаирджийски кючек/чалга. Западният егоизъм доведе до експанзия на фанатизирания ислям, до имперските световни амбиции на Китай, Русия, а вече и Индия. Точно Западният егоизъм е причина за СФК, която пък докарва невинна България до поредна безработица, цигания, простотия, деградация на младежта и на морала на народа.

Без това да е изцяло оправдание за неговата апатия. Нито за тези, които са призвани да бъдат умните, смелите и почтените му водачи! Но - човешкият разум ще превърне всеунищожителната енергия в ликвидатор само на смъртоносната болест - глобализма.

За да остане здравото, ще бъде отрязано болното.

Димитър КУНЕВ

2009 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Да попитам     Дата: 2009-03-18 00:09:52    
колко трилиона евро произвежда България? И кога ще произвежда поне 100 млрд долара?

2. Потребител: Стоил     Дата: 2009-03-25 01:50:01    
Страхотен материал. Малко ме съмняват някои цифри, но тенденцията е без спор такава. Лошо се пише на гъза на българина, много лошо.

3. Потребител: Шефът     Дата: 2009-03-27 17:53:09    
"Точно Западният егоизъм е причина за СФК, която пък докарва невинна България до поредна безработица, цигания, простотия, деградация на младежта и на морала на народа." - Този цитат от статията доказва, че простотията на българския "елит", който се е вторачил в пъпа на Запада, е по-голяма от западната простотия.

4. Потребител: Georgi     Дата: 2009-03-27 20:47:56    
СФК е нещо което е добре планирано от Гругндербергите - същото нещо се е случило и през 1930г в Щатите, тогава големите корпорации поглъщат по малките, но само в щатите - сега това става в световен мащаб

5. Потребител: zeitgeist     Дата: 2009-03-27 20:49:39    
гледайте този филм и ще ви стане ясно всичко http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912 - дори е правен точно преди да започне СФК