Прегледи: 1165 - Коментари: 0
ВСУ чества 70-годишния юбилей на проф Терзиев

ВСУ чества 70-годишния юбилей на проф Терзиев

Вчера във ВСУ "Черноризец Храбър" се състоя мил юбилей.

70-та годишнина на проф. д-р инж. Стефан Терзиев и 15 г Декан на факултет "Архитектура". Възпитал стотици архитекти, които творят красота по всички континенти. Юбилей на Човека, Професора, Ловеца, Певеца и Сладкодумния разказвач, както на приказки на своята внучка, така и на сериозни лекции в аудиториите пред неговите студенти /при което дори и лекцията да е приключила, никой не си тръгва/.

Професорът получи, за първи път в 20-годишната история на ВСУ, специален медал от Ректорското ръководство /Ректор проф. Галя Герчева/ и от Президента на ВСУ проф. д-р ик.н. Анна Недялкова. Бяха разказани ловни истории, истории за мечки... Г-н Терзиев пя няколко песни, едната от които "Моя страна, Моя България " на Емил Димитров. Невероятното в случая е, че професорът има същата "бленда" на гласа като на певеца. Получи се нещо неповторимо!

Освен това нахрани присътващите със собственоръчно отстреляно от него диво прасе! Накрая любимият ни професор получи невероятна 3-етажна торта, на която имаше студентски шапки, пожелания, ловец с пушка, дори и микрофон най отгоре. + много цветя и нетъркалящи се "стъклени" бележки/бутилки! Мотото на професора: "Не е важно колко пъти човек пада в живота си, важно е колко пъти се изправя!"

Наздраве ПРОФЕСОРЕ !

Арх.Николай НЕНОВ
Потребител:


Коментар: