Прегледи: 2373 - Коментари: 4
Българският бизнес срещу Евроробството

Българският бизнес срещу Евроробството

Днес Националната асоциация на българския бизнес /НАББ/ с Председател Светлозар Николов тръгна на бунт срещу банките в България.

Които - с изключение на една, близка до варненска групировка - са все "европейски", все на собственици от страните от ЕС. Значи, днес е историческа дата - 25 февруари 2009 г. е началото на българското освобождение от европейското финансово-икономическо робство. Разбира се, смелата, но недостатъчно подготвена проява на НАББ е нещо като първите въстания на Константин и Фружин срещу турското робство - жестоко потушени и с много жертви сред българското население. Но така или иначе посоката на бунта - срешу ЕС е ЕДИНСТВЕНО точната. Стратегическата цел на съвременна България.

Един от основните доводи на НАББ беше, че българското правителство няма план срещу настъпващата заради западната лакомия, безочие и некадърност световна финасова криза /СФК/. Председателят оповести, че България не разполага с нито една българска банка, която да помогне на дребния и средния бизнес.

Можем да упрекнем отчасти г-н Николов /на снимката - заедно с адреса на сайта, който стартира от днес и ще публикува анти-банкови мнения/, защото той погрешно смята, че икономиката се определя от този бизнес, а не от едрия финансово-индустриален капитал. Но ЕС практически не позволява да има мощен стопански български производител - по този начин доказва, че точно едрите акули в бизнеса, когато и колкото си поискат излапват дребните риби.

Но ценното в позицията на българските средни и дребни собственици от НАББ / с работници около 350 000 души/ е, че атакуват чуждите, европейските банки в България. От утре стартира подписка на 4 места във Варна - на пл "Независимост", до църквата "Св Никола", до х-л "Черно море" и на още едно подходящо място в центъра, вероятно Червения площад - наречена "Банки - Стоп! Не унищожавайте българския народ и себе си!" Тя ще се проведе за около месец в цяла България и ще бъде предадена лично на Премиера Станишев. Целта е българското общество да се опълчи срещу сегашната банкова политика.

Която вдига лихвите по кредитите, предоговаря в неизгодни условия лихви, не допуска финансиране или рефинансиране на дребни и средни фирми и така води до фалити. На български фирми. Което е довело вече до 78 000 съкратени от общо 350 000 работещи в сдружението НАББ. Което означава семейни трагедии, безработица, бедност, неизплатени кредити, ток, вода.

Впрочем, числото - най-важната новина, която националистБг.ком научи, беше 1 400 000 000 лева! Един милиард и четиристотин милиона лева е печалбата на банките за 2008 г. Познайте къде са отишли тези български пари! В Западна и Централна Европа - естествено! Където са централите, собствениците, смукачите от банките-"майки", в случая с българските клиенти - РАЗБИРАЙ: МАЩЕХИТЕ на българския бизнес.

НационалистБг.ком от своето създаване на 29 февруари м.г. широко оповести целта на "европейските" банки: Да служат като фунии за източване на родни капитали. Даже и на парите на българските емигранти, които създават така два пъти западното богатство - срещу два пъти българското обедняване.

Разбираме и съчувстваме на г-н Светлозар Николов и съмишлениците му от НАББ. Радваме се, че българският бизнес се събужда. Особено сме доволни от намеренията им, ако Правителството не се вслуша в исканията им:
1.Да изтеглят всичките си пари от чуждите банки
2.Да спрат изплащането на междуфирмените и междубанковите задължения
3.Да спрат изплащането на кредитите


Научихме и още една новина - за фалита на няколко фирми, заради предоговаряне и промяна на лихвите, т.е. вдигането им от западните банки - вкл. една риборазвъждаща. Започна се. И се надяваме протестът да бъде не срещу българските политици, които са евтино платени слуги на мощните европейски олигарси, а точно срещу ЕС. Който е крадец, грабител, унищожител и убиец № 1 на българския бизнес и на българската нация. По 7,5 млрд Евро на година.

Прочетохме и изключително интересното интервю на Светлозар Николов, публикувано в близкия ни по идеи /въпреки неговата мекост по някои възлови проблеми/ в "Нова зора". Прочетохме и 11-те мерки, които НАББ предлага на Правителството за "вразумяване" на банките.

Те са сравнително точни в тактически план - изготвени са от хора, които виждат и на гърба си изпитват гадориите на европейските банкови крадци. Едно от тези предложения дори е стратегическо - изкупуването на банка/и чрез придобиване на контролния пакет акции. И като продължение - българската държава да помогне с нисколихвени кредити на тръпнещо-загиващия български бизнес. 99 % - заради СФК - натресена ни от Запада.

Желаем успех и ще се включим активно в акцията-подписка. Отначало малко не ни хареса заявената аполитичност на протеста. Но пък това има и добра страна - всяка българска /нямам предвид ДПС и Евророма/ политическа сила ще се съобразява с доводите, силата и бунта на започващия да се обединява патриотичен бизнес.

Долу крадец № 1 на народа ни - ЕС и България над всичко!
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Марчо Марчев     Дата: 2009-02-25 14:54:31    
Само във Варна вече са закрити над 70 строителни фирми и още толкова за недвижими имоти. Това е като допълнителна информация.

2. Потребител: Валентин Вълев     Дата: 2009-02-25 20:23:31    
Утре шефът на Строителната камара Валентин Вълев ще говори точно за фалитите на строителни фирми заради банките. Мамата си трака - кризата идва, а ние се ядем помежду си.

3. Потребител: "Попара с боб и чушк     Дата: 2009-02-26 08:39:13    
Някога един прекалено боен главен редактор перформира едно удачно заглавие от "ПАЛУБАТА СЕ ЛЮЛЕЕ", на "БУНТ НА ПАЛУБАТА". Това му струва редакторското място. Явно понятието "БУНТ" не Е ЗДРАВОСЛОВНО, И СЛЕДВА ДА СЕ ПРИЛАГА ДОСТОВЕРНО.Нещо като - на пресконференция да скръцне нечия врата - а присъстващите да започнат да подсмърчат за кенефска миризма.

4. Потребител: анти набб     Дата: 2009-05-14 03:30:00    
тоя Николов няма да се откаже. но ние ще го откажем - цялата истина за този демагог-лицемер на nabb.hit.bg