Прегледи: 2116 - Коментари: 2
Смешен смях

Смешен смях

Бяхме на една много смешна комисия.

Не е наша работа да даваме акъл на никого, камо ли на зрели хора, на туй отгоре общински съветници. Но в петъчната постоянна комисия по "Собственост и стопанство" към общински съвет - Варна присъствахме на такъв смешен смях.

Поначало журналистите във Варна и България, а доколкото "следим" и по света - никак не обичат политиците. Но има някакви граници, които и политиците не биват да преминават, за да не стават за смях. Едно такова смешно събиране на политици имаше в петък. Двама души от ГЕРБ - от една и съща партия - говореха коренно противоположни неща. Не че е лошо в една партия да има обмяна на мнения, но когато тя вземе решение - трябва да се действа единно. Може ли тя да действа като орел рак и щука?

За нас основен виновник за петъчното празнодумство носи БСП. Тя има шефът на Общинския съвет, тя е реалната управляваща сила. А червените са пратили млади момичета и момчета в най-отговорната комисия - за начините, по които да влизат пари във варненската хазна. Не говорим за модерно мислене, за привличане на милиарди с високотехнологични производства и вътрешни инвестиции. Даже на снимката я няма юристката Валерия от БСП, която не пристигна навреме. Просто да си защитят поне част от предизборната програма. Изглежда, че тя се пише само за изборите, а не за изпълнение в полза на хората.

За разлика от неподготвеността на "големите" партии изпъкна бизнесменското мислене на Пламен Андреев. Той напомни, че става въпрос за стратегия на развитието на Общината. А това на практика означава не да се продава собственост, а да се придобива земя и активи. Които да се използват най-ефективно. И да се отчете факта, че всички банкери във Варна са с увиснали носове. А не да се мисли за грандомански проекти.

На фона на псевдосериозността на БСП и след като нищо съществено не се свърши и гласува, печеният Красимир Симов от ЛИДЕР се пошегува: "Тя работата е на тръгване..."

Така е - ако искат съветниците да не бъдат смешни, да не кажем по-сочна дума, да си опичат акъла. Особено червените, защото когато взеха властта точно това обещаваха - компетентност. А вече и това у тях е на изчезване.

Да благодарят на Бога и те, и почти всички съветници, че заседанията на комисията не се предават пряко по ТВ. Че ако е така, колчем ги срещнат варненци по улиците - ще се хващат за коремите си. От смях. Че и от глад.

А след глада изваждат сопите.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Еколог     Дата: 2009-02-15 16:55:53    
Кой е този който пуши? Тъкмо да го глобят че да има някой лев за харчлък. Ама не на Кмета...

2. Потребител: Къш     Дата: 2009-02-16 05:43:45    
Да ги изкъшкаме!