Прегледи: 2154 - Коментари: 4
САЩ срещу ДПС

САЩ срещу ДПС САЩ срещу ДПС

В последно време българските власти извършиха редица действия, които засегнаха икономическите, политическите и не на последно място нравствените интереси на Движението за права и свободи.

Освен "неочакваното" самоубийство на Ахмед Емин, явните противоречия в изказванията на четирите-петте лидери, отстраняването от ДАНС на техни хора, във Варна последва арест на общински съветник от ДПС. Името му е Иван Славков, обвинен е в участие в престъпна група, която се е занимавала с разпространение на наркотици и печалби от проституция. Във всички случаи - нерегламентирани. Първият конкретен мощен удар срещу ДПС. Да го кажем нашега-сериозно - от времето на Тодор Живков.

Защо се случи това? Как стана така, че "НЕДОСЕГАЕМИТЕ" от етническата партия застанаха на прицела на Прокуратурата, а вече и не само на малкото останали опозиционни медии? Започна проверка на имотите на Доган и хранените му хора, засега без последствия, но.. На пръв поглед атаката срещу самите върхове в ДПС е нелогична. Те са нещото, без което правителството пада начаса. А това са интереси за милиарди. Да не говорим за службиците на "нашите" хора. "Соколът" /ние го смятаме за врабче/ стои твърдо в центъра на властта. ДПС притежава 24 % от властта, получава същия дял обществени поръчки, пари от европроектите /че и повече/, същите около 24 % са постовете във висшата и областните администрации, в бордове и пр. При това атаките срещу протурската партия не са от второстепенни политици като Иван Костов или вътрешният им Мехмед Дикме, а от БАТЕ Бойко, да не говорим за Атака.

Всеки малко посветен в коридорите на по-опаричената ни власт - наречена иронично според нас "елит" - знае, че такива неща не стават без консултации в някоя от затъмнените и осигурени против подслушване стаи в американското посолство. И за Първанката, и за Сергей, да не говорим за стария политически вълк Доган - е ясно, че копчетата на "водещите" днес български политици се натискат във Вашингтон. България се управлява дистанционно от Белия дом и Ленгли /централата на ЦРУ - за неосведомените/.

Тук разсъжденията на националистБГ.ком ще бъдат недълги за разлика от "Форбс", "Иконъмист" или "Файненшъл таймс". Но пък разсъбличащи, със същата сила, с която Мерилин Монро си е събличала като начеваща цялото облекло. Или като "влюбена" по-късно пред "драматурга" и съпруга й Артър Милър от хазарски произход. За това племе сватбата на сънародника им е била знак, че на тях ВЕЧЕ принадлежат най-красивите и сексапилни жени. Както си мислеше и за българските блага етническата партия. Но точно с представителите на САЩ - респективно на богоизбраното племе - се сблъскаха интересите на догановци. ДПС беше потребно на шпиончетата в София, за да контролират българските правителства. Така безнаказано американски фирми купуваха на безценица бисерите на българската икономика. Заводът в Севлиево, ТЕЦ "Марица-изток", БТК=Вивател, като и други "инвестиции" в енергетика, химия, инфраструктура и т.н. носят над 1,8 млрд $ ЕЖЕгодно на "бедните" САЩ. Да не говорим за безплатното използване на територията на "суверенна" България като бази срещу Русия. Което ни лишава от гъвкава външна политика и ни прави ядрена цел. Изцяло и единствено в изгода на задокеанските САЩ.

В момента Турция, чийто естествен генетически рупор е ДПС, също се натиска да смуче нашите природни богатства. Най-вече стратегическите намаляващи-поскъпващи правопропорционално суровини. + евтин труд. + трамплин за безмитно търгуване с ЕС. Но решаващата промяна на отношението на САЩ към ДПС произтече от новата политика на голямата ни югоизточна съседка. По време на окупацията на Аджария от Михаил Саакашвили, висшите ръководители на Турция изказаха твърдото си несъгласие. Тази малка черноморска автономна република със столица Батуми беше прегазена от грузинските танкове. Беше свалено законно избраното от населението правителство, а бесният грузински президент веднага назначи свои хора. Самата Аджария е населена предимно с мюсюлмани, немалка част от тях етнически турци. А Саакашвили постави за шефове там само грузинци. По същия начин Грузия реши да постъпи с Южна Осетия. Но руските танкове /определени за лесно уязвими от американски военни "специалисти"/ разнебитеха обучената от САЩ грузинска армия. За разлика от повечето западни държави Турция не осъди Русия. Путин и Ердоган проведоха няколко "разговора" и демонстрираха единство по отношение на Кавказ. За пръв път в историята интересите на Русия и Турция съвпаднаха, 99 %! /Което е унищожително за България, ама кой от нашите "политици" прави стратегически анализи???!!!/ Очевидно е договарянето за икономическото "разделяне" на Грузия от мощните руски и турски фирми. А по-късно и едно "друго" разделяне.

Особено ядно-бесни са във Вашингтон от осъдителното отношение на ислямското /то е на практика такова/ правителство на Република Турция към агресивната и изтребителна политика на Израел към палестинците. Които, са си мюсюлмани. Огромното мнозинство от общественото мнение в нашата съседка открито осъжда евреите. Те пък са приориет не № 1, а единствен в политиката на САЩ. Който знае - го знае!

Да обобщим - ДПС, респективно Турция са вече трън в болната от кризата американска пета. Че то вече болестта се движи и към детеродните - корпоративните - щатски органи. Щото без пари Америка е парцал, безкултурно лапащо чудовище. Обратното! Възхождаща, самостоятелна и - да не говорим - антиевропейска и в крайна сметка антинатовска Турция ще бъдат най-големият гаф на Вашингтон и неговата администрациs, търпяща удари навсякъде по света. В Африка, Латинска Америка, Азия, Близкия изток, да не говорим за живите загуби в Ирак и Афганистан. Три фактора - вътрешноикономически в България, политически като влияние - у нас и в Турция, и антиционистки в Турция /но тук може да превърне в бесни антиционисти и нашите местни лесно манипулируеми от Анкара мюсюлмани/ са СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ и ТАКТИЧЕСКИТЕ причини за удара на САЩ срещу ДПС. Местните паши на антибългарската партия са лакоми, алчни и развратни, но такива + неизмеримо по-силни са американските, да не ги наричаме свине, да ги наречем койоти. Все пак - такива хищници живеят в Северна Америка.

Така че щатските койоти, на които им се услади сладкото българско месце, ръмжат срещу палетата от ДПС, арестуват ги, пращат ги в затвора. Като продължение - ще ги свалят от властта и ще ги опозорят в купените си медии. Доган не е вече на мода в американското посолство, разположено до японския хотел в София. До сегашния "Кемпински-Зографски". Затова Доган е в цуг-цванг - без ходове в шаха. Като прибавим неговото велико любителство към млади и красиви девойки, софраджийството на Лютфи, Дал, Етем и почти всичките - ДПС е в ужас.

Остават им два пътя - да целуват задниците на момченцата в американското посолство и дългосрочно да им се подчинят, чакайки по-добри времена за кражби и гуляи.

Или да защитят честта си и тази на България и Турция едновременно, /в случая куриоз но факт/ - и да тръгнат на битка с най-грабителската държава в света - САЩ. Както го направиха почти всички латиноамерикански държави от Аржентина през Бразилия и Венецуела до Никарагуа и Мексико. Или както го правят безпримерно смело народите и героите на Ирак и Афганистан. Но нашите нещастни депесари няма да тръгнат на битка. Те са вече свикнали да папкат, да живуркат по Анталия, Канарите или Карибите...

Затова и мълчи Доган. Което е знак, или че не е борец, или че има много и страшни грехове.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Марчо Марчев     Дата: 2009-01-28 20:23:26    
Че какво лошо има САЩ да са против ДПС. Да ги пратят всички в Анадола. Там кюрдите ще ги уважат.

2. Потребител: ДПС     Дата: 2009-01-28 23:11:36    
Относно ДПС!"ХЛЯБ ИЛИ СВИНЕЦ"
Да им еба мамайката,гадни рязани келеши,педераси гадни!Ами да САЩ ще ги гони,ние като сме некадърни да се справим!Хем турчин,хем в управлението на страната,хем нарко мафиот,хем трови децата ни!Какво още трябва да се случи за да стане народа на бунт!Да дойдат марсиянците ли чакате!

3. Потребител: Къде е админът     Дата: 2009-01-29 01:08:32    
Псувни в националистически сайт не бива да има.

4. Потребител: Потвърждение на статията     Дата: 2009-01-30 03:11:47    
“Файненшъл таймс”: Реджеп Ердоган напусна демонстративно форума в Давос
30 януари 2009 | 01:40 | Агенция "Фокус"
Давос. Световният икономически форум в Давос бе разтресен от дипломатически скандал в четвъртък вечер, когато турският премиер Реджеп Тайип Ердоган напусна демонстративно форума след емоционален дебат с президента на Израел Шимон Перес в сесия относно Ивицата Газа и мира в Близкия изток, пише “Файненшъл таймс”.
Клаус Шваб, организатор на срещата в Давос, побърза да препотвърди “духа на Давос”, след като Ердоган заяви, че никога няма да се върне в швейцарския курорт. Инцидентът бе един от най-големите в събитието, посветено на “естественото разбирателство” между народите.
Реджеп Ердоган, седящ до проф. Шваб на пресконференцията заяви, че е напуснал заради Дейвид Игнатиъс – журналист от “Вашингтон пост”, който е председателствал сесията и който не му е позволил да отговори на коментарите на Перес относно конфликта в Ивицата Газа.
Шимон Перес говори 25 минути, два пъти повече от Ердоган и пет пъти повече от другите участници във встъпителните им изказвания.
“Уважавам много Перес и възрастта му”, заяви Ердоган, но това, което израелският лидер заяви за Газа “не е истина, защото историята го опровергава, а също и политическите науки”.
Израел дълго време гледаше на Турция като на най-близката държава сред мюсюлманските страни и традиционно поддържаше добри дипломатически, търговски и военни връзки с Анкара.
Но взаимоотношенията между двете страни се влошиха, когато Израел започна военна офанзива срещу Ивицата Газа през декември 2008 година.
© 2009 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!