Прегледи: 2346 - Коментари: 0
Полицаи пушат като ученици

Полицаи пушат като ученици

Няма съмнение, че в България всички са заплатени зле.

Но вината за това не е на тези, които добре си вършат работата, а на грабителската роля на Европейския съюз. Западът /вкл и САЩ/ крадат като печалба от българите около 7,5-8 млрд Евро годишно. Затова парите не стигат на учители, животновъди, лекари, жепейци, шивачки, вече на строители и полицаи. Правителството още от стачките на горските и учителите разделя българите на групи и ги настройва професии срещу професии. Навремето учителите щяха да "сринат" според управляващите финансите на страната, а се бореха само за 200 - 250 мил лв на година повече. В същата година бюджетният излишък се оказа около 2 - 2,5 млрд лв. Но лъвският пай от него взеха олигарсите и пак чуждите фирми. Сега протестират полицаите.

Във Варна, например, /виж снимката/ протестът на момчетата, които бранят нашия живот, здраве и сигурност беше класически "ученически": масово пушене. Министър Михаил Миков дори го нарече незаконен. Ама как и кой съд ще докаже, че пушенето е протест, макар че на всеки нормален човек това е съвсем ясно? Та във Варна пушачите-полицаи, събрали се пред ОДП бяха около 350 души, понеже неколцина си заминаха, но други дойдоха - приблизително около 400. Видяхме около 4 000 пушачи в София, а пишат, че 20 само били в Пловдив. Впрочем, варненци винаги хитро са били в "златната среда".

Истината е, че без да казват имената си или да говорят пред камери или микрофони, полицаите с право недоволстват. Начеващ /младши/ полицай започва с 400 лв и поне година получава само по толкова. Старши полицай взема 630 лв основна заплата, което значи, че ако е честен и не взема незаконни "бонуси" - няма шанс да създаде семейство. Няма никакви допълнителни заплащания, само в някои случаи при определени дежурства има извънредно заплащане. Протестираха и жени-служителки, редови полицаи и други служители. Впрочем, всички професии, които са в повече български, се ощетяват от държавните власти. Затова раждаемостта пада, а вчера циганка на 14 г от град Септември, Тинка Емилова, роди за втори път.

Нещо още по-смешно каза премиерът. Че протестът се бил политизирал. Той все повече не се чува какво говори, но ако е вярно - щом полицията е против правителството, то трябва да е с омирисани гащи и бързо да напуска министерските кресла. И да се крие нелегално по землянки и мазета, че МВР служителите имат и оръжие, и информация. Просто е смешно поведението на управляващите - страх ги е, че БАТЕ Борисов идва на власт и има свои хора навсякъде, вкл. и сред тези, които ги пазят. Ама те от тройната коалиция с глупостите, които вършат, че и още повече говорят, ще загубят като гласоподаватели още един бранш, в който работят предимно българи. Професионалисти.

И накрая за БСП ще гласуват само циганите и изчезващият вид на червените бабички. Което означава, на практика, че не са нито българска, нито социалистическа, нито партия. А фашистко образувание, на антибългарска основа.

Тъй че, пушете по-силно, братя българи-полицаи.

2009 г
Потребител:


Коментар: