Прегледи: 2228 - Коментари: 4
Българският бизнес на бунт срещу хиените от ЕС

Българският бизнес на бунт срещу хиените от ЕС

Най-после българският бизнес се вдига на бунт срещу ЕС.

Националната асоциация на българския бизнес с Председател работодателят Светлозар Николов организира Кампания под надслов "Банки - СТОП!!! Уважавайте ни." На пресконференция днес от 10,00 в ДКС бяха оповестени причините за акцията, както и нейните цели и посока на действие.

Няколко са основните послания на учредената в петък, 12 декември във Варна, организация, която вече е подала документи в съда, за да бъде регистрирана като Сдружение с нестопанска цел. Основната претенция на около 540-те дребни и средни фирми, създали обединението е, че банките са престанали да дават кредити. НационалистБг.ком чу на няколко пъти от устата на г-н Николов "българският бизнес", "българските банки", "грижа за бизнеса". Истината е, че почти всички банки в България са чужди и почти всички от тях са антибългарски. Тяхната единствена цел е да бъдат фунии, които изсмукват българския труд, стоки и суровини в посока на Запад - към ЕС и САЩ.

Хубаво беше, че чухме позицията на част от реалния български бизнес - те усещат как без всякакво внимание към него банките вече не дават кредити. При това преди 3-4 месеца те са предлагали пари при облекчени условия. Сега е обратното - те искат само депозити и предлагат високи лихви до 9,5 - 10 % за тях, но стопират стотици и хиляди български фирми за дейност - при отлични и одобрени проекти.

Нещо повече - банките не желаят да седнат за преговори, индивидуално с всеки техен стар или евентуален клиент. Според спецификата на бизнеса на който и да е български предприемач. Г-н Светлозар Николов твърди, че кредити не се отпускат за никакъв бизнес. Въпреки ясните сигнали - клиентите не могат да плащат при старите условия, банките са безапелационни - отказват всякакви преговори.

Председателят на НАББ твърди, че ще започнат масови фалити, особено при големите междуфирмени задължения. Един, два пет фалита ще доведат до верижни десетки и стотици фалити. Ако фалират по-голямата част от българските фирми как ще печелят банките - това не е ли пагубно за тях? Не може да бъде осъден целия български бизнес, защото банките може да фалират, но български бизнес пак ще има. Тогава обаче доверието към банките на българите веднъж завинаги ще бъде загубено.

Мерките, които все пак предлагат от НАББ са следните:
1. ЕЦБ, БНБ, Правителството не трябва да предоставят ликвидност на банките
2.Правителството не трябва да налива средства в предприятия със затруднение

Какво трябва да се прави:
1.Правителството трябва да стимулира българския бизнес като го стимулира
2.БНБ да осъществява строг контрол върху банките и ако някои не предоставят кредити при законови основания да отнема лицензи
3.Фирмите да предоговарят вноските си по кредит, като се отчетат взаимноизгодните варианти
4.Банките трябва да градят доверие в клиентите си
5.Банките трябва да продължат да кредитират при същите условия, при които го правиха доскоро
6.Фирмите трябва да създават нови идеи и проекти
7.Фирмите да създадат по-ефективно управление на бизнеса си
8.Фирмите да проявяват повече търпение към длъжниците си и да търсят взаимноизгодни решения
9.Полицията трябва да защитава българските граждани /при условия на нервност заради кризата/

Хареса ни патриотичната позиция на Председателя на новоучредената НАББ. Разбира се, националистБг.ком знае още нещо - ЕС не се интересува никак от българския бизнес. Повечето чужди банки просто са част от новия "модерен" банков неоколониализъм, който работи за западноевропейската олигархия. Докато не изгоним чуждите фирми и банки, които грабаят като хиени българския народ, бизнес, труд, капитали и суровини, бунтът на НАББ и на всеки български бизнесмен е безмислен.

Крадец № 1 на България е ЕС - всяка година около 7,5-8 млрд Евро изтичат на Запад. Изходът е един, както го казва и Светлозар Николов - в единството.

Да ги изгоним грабителите европейски!
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Кралят на идиотите     Дата: 2008-12-13 22:13:21    
Не бях чел по-наивна икономическа статия.

2. Потребител: esteel     Дата: 2009-01-03 13:37:05    
Дами и господа!!! Да припомним на уважаемите Варненци кои са сем. Николови. Бащата Анастас Николов-Фирма "Вилан" през 95-97г.взема кредити от Физически лица в размер на 200000 USD с 15% лихва,и изчезва от България.Преди това се кандидатира за кмет на Варна и на изборите не печели нито един глас(да беше гласувал сам за себе си)!!!
Не вярвайте на Фараони!!!

3. Потребител: плешивко     Дата: 2009-01-23 18:46:03    
Г-н Светлозар Николов е с присадена коса като Боби Михайлов!!! Какво му прави BMW-то СА7221 в репортажа на TV2 за запалените коли в Манасирски ливади в София?

4. Потребител: lolipop_boys     Дата: 2009-02-26 19:27:14    
E това, че косата му била присадена - престъпление ли е? Всяка уважаваща себе си дама вече е със силикон в бюста и устните. Жалко за тия които не подържат визията си, това означава, че не уважават на първо място себе си. Плешивко, във варна отдавна се предлага решение за проблема на плешиви като тебе, огледай се и си реши проблема, вместо да завиждаш на хора, които са имали смелостта да се възползват от съвременните техники. Жалък си, приятелю!