Прегледи: 2628 - Коментари: 0
Полуизвиненията на Александър Йорданов

Полуизвиненията на Александър Йорданов

Сега не е 1990 г, за да бъдем яростни крайни отрицатели на чуждата позиция.

Затова националистБг.ком зададе необичаен въпрос на кандидата за шеф на сегашното СДС и ексшеф на Народното събрание по време на І-то управление на СДС и Любен Беров. Попитахме го защо БКП не се извини за подтисничеството за 45 г над българския народ? Както и защо СДС не се извини за глупостите, които стори през двата мандата на своето управление та сега почти никой не иска да гласува за сините?

Трябва да признаем, че за разлика от повечето кандидати за водачи на славното някога СДС, които се изхвърляха, че ще спечелят поне 40 депутати на Парламентарните избори през лятото на 2009 г, Александър Йорданов допусна неприятната възможност не само СДС отделно, но дори и обединени десните да не успеят да прекрачат 4 %-та бариера и да нямат представители в бъдещото Народно събрание.

Освен това, той се съгласи, че комунистите не са имали моралната сила да си признаят греховете. Ще допълним нещо, което не прие синият някога лидер и дългогодишен посланик в Полша, Прибалтика и Македония - той не направи разлика между някогашното БКП и сегашното БСП. Защото всъщност, сегашните капиталисти нямат моралната сила не само за извинения, но дори и са присвоили наследство на БКП, от което идеологически отдавна се отказаха. Всичо това те правят, само за да излъжат левия електорат, за да гласуват за крайно дясната БСП на изборите. Що се отнася до втората част на въпроса - за извиненията за антибългарските действия на СДС, Александър Йорданов запя познатата фалшива политическа мелодия - Било имало грешки, за които старите седесари трябвало да помолят за прошка. В същото време той пък започна да хвали влизането в НАТО и ЕС. Абе, г-н Йорданов, нали народът нищо не спечели от присъединяването ни към ЕС - нито като финанси, нито като морална справедливост.

Да не говорим, че с "влизанията" трябва да се хвали Негово ексВеличество? А пък НАТО е направо отречено от над 56 % от българите в момента, като одобрението вече спадна под 33 %, почти 1:2!

Още по-неубедителен като морална политическа позиция прозвуча тезата на Сашо за бъдещите коалиционни партньори на СДС - ДСБ, Мозерините земеделци, ССД на Софиянски и чуйте, основатели на СДС: ГЕРБ! Че във Варна 95 % от герберите са ексченгена и екскомунисти! С какви очи ще гледат себе си наричащите се демократи, щом ще правят "демокрация" със стари комунисти? Да не говорим за моралния облик на ДСБ и ССД, с лидери Костов и Софиянски. В разговор след Пресконференцията, която се проведе от 12,00 днес в Централата на СДС във Варна, кореспондентът на националистБг.ком съвсем честно и открито сподели, че е един от 20-ната основатели на СДС във Варна в Клуба "Прибой" на Пристанището. /Впрочем, Сашо Йорданов не позна в първия момент дори Антон Луков, дясната ръка на Христо Кирчев дълги години. Все пак литераторът подари своята книга с автограф на Тони и си припомни старите славни седесарски времена./ Казахме му, че никой не иска да гласува за провалите на СДС - заради миналите, които предполагат бъдещи.

Накрая - Зададохме му въпроса: Има една партия, която иска пълно преразглеждане на всички приватизационни сделки, сключени след 10 Ноември 1989 г, която иска съдебна отговорност от престъпните действия при незаконните и ощетяващи народа сделки. Както и национализация при сериозни нарушения. Тази партия е "Атака", като тя е сигурна в Парламента и как ще работите с нея? Александър Йорданов се съгласи, че тя е 4-та сила и сподели, че уважава нейните избиратели. /Доколко е вярно - ние не му вярваме!/ Но допусна грешката да определи Георги Жеков от ТВ "СКАТ" като атакист, който го е обвинил, че е от комунистически род. Той отрече да има комунистически произход. Ами един лидер на СДС с претенции за държавно управление, дори в коалиция с ГЕРБ, трябва да знае какви са водещите в най-гледаната от обикновените хора ТВ - "СКАТ". Просто Георги Жеков не е член на Атака.

Затова още много трябва да учи СДС, за да има ако не моралното, то поне интелектуалното и политическото основание да управлява Родината ни - България. Не можем да отречем едно негово предимство пред останалите кандидати за водачи на сините, вкл и пред икономиста Мартин Димитров.

Сашо е научил от престоя си като посланик, че въвеждането на Еврото като паралелна валута, ще бъде пагубно за бедните, а дори и за дребния и средния бизнес.

Иван Тодоров - Доктора
Потребител:


Коментар: