Прегледи: 2672 - Коментари: 0
НАТО, Тато и патът

НАТО, Тато и патът

Повод за тази статия е патът в Букурещ между НАТО и Русия, с лека близост на Китай и Индия.

Никой не направи силен ход, а и такъв май че нямаше. Българският народ казваше с присъщия си сочен и интелигентен хумор:

- По-добре Тато, отколкото НАТО.

Истинският смисъл на тази реплика е, не че сме живели в рая по времето на Тодор Живков, но рисковете и злините за България в НАТО ще са доста по-големи. Резултатът е налице - десетки жертви в Ирак, Афганистан, Босна и Херцеговина и Косово + милиони народни пари за заплати и военно снаряжение в чужда полза, унищожена и недееспособна армия, огромни пари за кораби и самолети, изхвърлени от употреба от Белгия, Франция, САЩ, Израел и пр, безплатно пребиваване на щатски войски с риск за арабско, руско, иранско, китайско ит.н нападение над страната, както и най-важното - пълна загуба на военен, икономически и политически суверенитет в полза на ционизма на САЩ.

Един последен актуален евроатлантически въпрос - защо нашите дипломати нищо не спазариха за признаването ни на Косово? Нито цент, нито евроцент, нито копейка, нито китайски юан? Бай Тошо поне вземаше милиони тонове евтин нефт от Баткото СССР.

Германия и Франция укротиха остарелия и отпуснат вече надолу лъвски мерак на БУШ за пълно разширение на евроатлантическите мръсотии. Все пак, Хърватска и Албания бяха поканени, албанците и без това копнеят да целуват задните части на Чичо Сам. Хазарската хитрост на Юшченко и джигитските напъни на Саакашвили бяха поугасени с путиновски душ от свежи нефто- и газодолари + нарастващите проблеми на Щатите в Ирак и Афганистан. Руският джудист не тръшна с ипон американските мераци да преминат през Русия с военни контингенти, за да смразят и от север талибаните. Хитрецът от Кремъл все пак разреши невоенни превози, което материализира в леко затопляща се охлаяднялата връзка САЩ - Русия. Буш беше натопорчен да спечели всичко или да загуби всичко, но очевидно около него има врели-кипели дипломати, които прецизираха докъде ТРЯБВА да се настъпи.

Смешно, нелепо и жалко беше българското присъствие в Букурещ. За да не сбъркат, нашите дипломати-двойкаджии притичваха между ЕС-САЩ-Русия-Гърция-Македония-Турция. Чакаха кой какво ще каже и направи, за да не се изложат като балкански бозаджии с вкисната или сурова боза. Наистина, толкова е бозаджийско-омешана нашата външна политика, че й е необходима като слънцето политическата хитрост и находчивост на Тодор Живков.

Едно е сигурно. Срещата в Букурещ доказа на дело, че с безконтролното господство на САЩ и НАТО в света е свършено. Неслучайно бритишпремиерът Гордън Браун тези дни изказа острата си носталгия по световното господство на САЩ. Горкият човечец. Като знае, че Обединеното кралство вече не става и за адютант, мечтае любимият му янки да е с най-големия ... камшик.

Най-доволни са Китай. В Букурещ уж ги нямаше, а всеки чувстваше нарастващата им икономическа, военна и вече морална мощ.

Затова ПРО на Щатите в Полша и Чехия са на път да останат само плашило. Което Путин няма да остави дори с изпокъсани износени дрехи. Изводът е - политическият шахматен пат в Букурещ доказа правотата на народната мъдрост:

-По-добре Тато, отколкото НАТО.
Потребител:


Коментар: