Прегледи: 2445 - Коментари: 0
ДНК тест доказва принадлежността на тленните останки на руския император Николай ІІ

ДНК тест доказва принадлежността на тленните останки на руския император Николай ІІ

ДНК тест доказа принадлежността на тленните останки на руския император Николай ІІ

Заключителната генетична експертиза на тленните останки, намерени през 90-те години на миналия век в Урал, потвърди, че те са принадлежали на последния руски император Николай ІІ, предаде Би Би Си, позовавайки са на американския учен Майкъл Кобъл. "Изследвахме ДНК-то, взето от фрагменти от техните останки, сравнихме го с ДНК на роднини на Николай ІІ и стигнахме до извода, че сходството е 100-процентово.", каза той.

Окончателната експертиза на останките на царското семейство е осъществена по инициатива на Следствения комитет към прокуратурата на научно-практическа конференция в Екатеринбург, в която участват американски и руски учени, съдебни медици и представители на Държавния архив на Русия. По думите на Майкъл Кобъл, сравняването на ДНК от намерените останки и ДНК от петна кръв по ризата на Николай ІІ, която се съхранява в Ермитажа, вече е проведено, но резултатите ще бъдат съобщени по-късно от местното бюро за съдебно-медицинска експертиза.

Петната от кръв по ризата на монарха са се появили при неуспешното покушение срещу Николай през 1891 г. в Япония, където престолонаследникът е бил на посещение. По време на визитата японски полицай е наранил Николай с меч. Последният руски император, неговото семейство и неколцина приближени са разстреляни от болшевиките в Ипатиевския дом в Екатеринбург през нощта на 17 юли 1918 г.

По информация на Бг.Нес

НационалистБг.ком избягва да препечатва статии, но убийството на руското императорско семейство от лъжекомунисти от хазарски произход ни дава основание да го извършим.

Потребител:


Коментар: