Прегледи: 2003 - Коментари: 0
Денят на Европа

Денят на Европа

Като кажат нашите "елити" Европейският съюз, Европейският съюз, ама Европейският съюз...

Как им светят очичките, как им мърдат ръчичките, как им се виждат паричките! А народът? Народецът зяпа вцепенено/вампирясал празния хладилник и мята гюбеци а ла Азис или попръжни по "елитите". Та каква е длъжността на едно правителство, на всички правителства от 1997 г насам, нали материалното ниво на масата хора да е по-добро? Освен 5 % парвенюта новобогаташи и 5 % напълно манипулирани нещастници, кой има мозък да каже, че сега, след влизането ни в ЕС живеем по-добре?

За 2007 г покупателната способност на българина е спаднала с 2,5 %, затова и махнаха шефа на НЦИОМ, просто човечецът прочете данните, но Станишев/Доган/Симеон искат всичко да се вижда в розови очила. Този мандат ще им е последното крадене, особено на жълтите, поне за 10 г напред. Съвсем явно е, че и тази година покупателната способност на народеца е по-зле от 2007, само цените на хранителните стоки са нараснали официално над 30 % за година, а реалното увеличение е доста над 50 %. Това всеки български стомах и хладилник най-добре го усещат. Като прибавим и факта, че над 60 % от българите дават парите си най-вече за храна /+ необходимите гадни ток, вода и телефон/ - ето ти, брате, реално обедняване над 40-50 %. Особено за тези, чиито заплати не са мръднали.

ЕС е още по-подъл в поведението си. Всяка западна държава е доволна, че ни спират субсидиите, така косвено малкото "наши/европейски" парички остават за тях. Западните лидери и лидерчета ще си плещят за корупция в България, за румънска престъпност, за полско/чешка неефективност, но всичко това ще правят с цел на нашия Вуте да му е зле, а на техния Нане /= Джон, Жак, Ханс, Нилс и пр./ да му е добре. Да припомням ли къде отиват печалбите от енергоразпределителните дружества, от "Софийска" /чети: английска/ вода, от Соди Солвей, Юнион миниер, 95 % от българските банки и пр.?

Единствената цел на Европа е да ни граби икономически и всичко за тях е добро, щом го правят. Думи, договори, нашенските крадци на дребно и средно, показните разстрели, контрабандата, разрушеното здравеопазване и самоубиващото се с европейско въже образование - всичко това радва европейските "елити". Те са "европейски солидарни" само тогава, когато става въпрос за паричен поток с посока "България към ЕС".

Ако изчислим какво даваме и какво получаваме от новите си "братя" - европейците, не се съмнявайте, че сметката е в тяхна полза. Да не говорим, че те ни продават скапаните си стоки, даже и от втора употреба. По наша преценка, на година Западна Европа, благодарение на "успешното" ни присъединяване към ЕС, печели поне 6-7 млрд Евро. Тук не слагам парите, които нашите имигранти във Великобритания, Италия, Испания, Гърция, Германия и пр. дават като ограбен труд на западните работодатели. Впрочем, така става с труда на всички новоприсъединили се членки, особено с евтината работна ръка от Полща, Словакия, балтийските републики, където безработицата е най-тежък бич.

Не говоря, че най-добрите високотехнологични, инженерни, финансови и пр специалисти работят за хиенските печалби на западни фирми и на Запад, и в родините си. Националната промишленост, особено на България, изцяло/полуизцяло е в ръцете на варварски грабещи нашето стопанство "водещи" европейски фирми.

Денят на Европа е ден на икономическото ограбване на България от ЕС и на ехидно тържество на западните бизнесмени.
Потребител:


Коментар: