Прегледи: 2032 - Коментари: 1
Православие на Запад

Православие на Запад

ПРАВОСЛАВИЕ НА ЗАПАД

Сряда, 19-11-2008


Обръщение на свещеник Отец Юлиан към хамбургските българи

Германия - Emigrant BG

Обръщение на берлинския свещеник Отец Юлиан към хамбургските българи

Скъпи в Господа братя и сестри,

Намираме се в навечерието на големия християнски празник Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен (Кръстовден). По древен обичай на този ден се изнася св. Кръст Господен за поклонение и благословение, както и се спазва строг пост. Но измеренията на празника не се заключават само в обреда.

На Кръстовден православните християни славят съвършенството на Божията Любов, защото висейки заради нашите грехове като жертва на Кръста, Иисус Христос ясно разкри на хората, че Бог е Любов и че няма любов без жертва.

Пак на този ден вярващите се прекланят пред Спасителя на човечеството, който вече векове наред ни зове да вземем кръста си и да Го следваме, защото носейки своя кръст, човек всъщност се доближава до Бога.

Святостта на този ден е толкова голяма, щото и светите Отци изрично напътстват всеки, който счита себе си за християнин:

? КРЪСТОВДЕН НЕ Е ЗА ВЕСЕЛИЕ, ЯДЕНЕ И ПИТИЕТА!

Кръстовден е за молитва, благодарение и поклонение пред Този, който заради нас, човеците, допусна да бъде разпнат на Кръста, с което нашите души спаси и Кръста освети.

Възлюбени в Господа братя и сестри,

Очакваме ви с голямо вълнение на 14.09.2008 г.( неделя), в 11 ч., когато с Честния и Животворящ Кръст Господен молитвено и достойно да изживеем големия християнски празник и да се почувстваме по-близко до Бога.

С благословение,
Отец Юлиан


Адрес на църквата:

Bugenhagen Kirche
Biedermannplatz 19
22083 Hamburg

www.bulgarische-kirche.de
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Православен     Дата: 2008-11-20 00:17:58    
Само да не влизат едни хора от квартал Санкт Паули в Светата Православна църква!