Прегледи: 2347 - Коментари: 1
Изключителни предложения на ДСБ

Изключителни предложения на ДСБ


С О Ф И Я
18 ноември 2008 г.


С Ъ О Б Щ Е Н И Е Д О М Е Д И И Т ЕДнес ДСБ ще внесе в парламента пакет от необходимите за страната антикризисни данъчни промени:


1. Възстановяване на необлагаемия минимум за доходите на хората, за да защитим най-бедните граждани
2. Намаляване на данъка на едноличните търговци от 15 на 10 на сто, за да защитим малкия бизнес
3. Намаляване с два процентни пункта на пенсионните осигуровки за всички категории работещи, за да намалим разходите за труд и да запазим повече работни места
4. Намаляване на ДДС върху лекарствата и учебниците на 7 %, за да облекчим състоянието на най-важните социални сфери
5. Намаляване на общата данъчна ставка на ДДС от 20 на 18 %, за да намалим инфлацията и увеличим покупателната способност на хората.МЕДИЕН ЦЕНТЪР НА ДСБ

Ние избягваме да коментираме медийните съобшения на ДСБ, защото те са съвършени. Гореизложените предложения просто нямат в какво да бъдат упрекнати. Изключвам, че при бързината вместо "данъка" беше написано "дънка". Да не би пък да имат предвид "Дънката" във Варна, за когото се говори, че е решаващият фактор за избирането на Борислав Гуцанов за председател на Варненския Общински съвет. И че по време на кампанията за местните избори кандидатът на ДСБ/обединените десни за Кмет на Варна Димо Гяуров се е срещал с "Дънката"? Но, за да не го засече опасна варненска журналистка, е бягал като подлютен отзад с люта чушка и се е крил из храсталаците, нали така говорят хората?

Иначе предложенията са хубави. Мечта. И в условията на настъпилата в любимия им Запад и прехвърлена тук световна икономическа криза - как ще се осъществят и 1 %? Е, поне показват как БСП изцяло са забравили изборните си обещания. А пък нашата мечта е ДСБ и БСП да са извън управлението и да са си в опозиция една на друга. Но защо и двете не искат да премахнат 10 %-ия плосък данък? Който изцяло е в полза на Запада и на ограбването на българския народ, че и на българския бизнес?
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Карина     Дата: 2008-11-19 01:49:15    
Цял свят знае, че управлението на Иван Костов беше компетентно, най-доброто в демократичната история на България. Така че иронията тук е неуместна и мирише на социален мухъл.