Прегледи: 2028 - Коментари: 1
ПРОВАЛЪТ НА ГЕРМАНСКИЯ ЛИБEРАЛИЗЪМ

ПРОВАЛЪТ НА ГЕРМАНСКИЯ ЛИБEРАЛИЗЪМ

Доскоро германските либерали от всички парламентарни партии - ХДС/ХСС, СДП, СвДП и "Зелените" твърдяха, че "комунистите" и националистите изцяло са се провалили в немския политически живот.

Поддръжниците на отдавна отречения социален модел на безпощадна "свободна" либерална икономика използваха факта, че само в източните германски провинции бившите комунисти, сега легитимни като партия "Левите", имат присъствие в местните провинциални парламенти. /За българския читател не винаги е ясно, че всяка от 16-те провинции във Федералната република има собствен Парламент, Правителство и дори собствен министър-председател. Всяка провинция има правото да подписва икономически договори с държави и фирми, както и относителна самостоятелност във Висшето образование, здравеопазването и регионалната икономика и инфраструктура./ Виреещите във всички големи партии либералстващи добавят, че националистите пък имат присъствие само в източните провинции Мекленбург-Предна Померания, Саксония и Бранденбург, ала не и в Берлин, Тюрингия и Саксония-Анхалт.

Обаче ... вече в три бивши западногермански провинции и то доста богати - Бремен, Долна Саксония и Хесен "Левицата" влезе с гръм и трясък, като в Хесен може да контролира избора на министър-председател с решаващите си мандати, а в голямата като население колкото България Долна Саксония скочи от 0,5% на 7,1%! Националдемократическата партия пък и в трите западногермански провинции увеличи присъствието си с около 1%, а в Долна Саксония - с 1,5%. При бясната медийна кампания срещу "Левите" и особено срещу националистите всички "водещи" медии в Германия бяха като ударени с мокър парцал.

"Великите" наукоподобни немски "анализатори", щедро платени от олигархията заговориха за изненади, "популизъм", опасности и пр. либерални глупости, но не казаха най-важното - немският народ иска добър живот и справедливост, а не 7 цифрени възнаграждения на скудоумни мениджъри в големите фирми - явление, което либералите подкрепяха.

Сега Ангела Меркел и празнодумните и съюзници "социал"-демократи са се уплашили за властта си и грабежа си и се чудят как да спрат пробуждането на великия си народ, яхнат от самозабравилата се олигархия.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Германски националист     Дата: 2010-04-04 21:18:16    
Германия е над всички и над всичко! Особево над предателите социалдемократи и комунисти.