Прегледи: 3326 - Коментари: 0
Пак сива икономика във Варна

Пак сива икономика във Варна

Днес от 11,00 в Областната инспекция по труда на ул "Христо Самсаров" № 2 а във Варна се проведе съвместна Пресконференция на трите социални дирекции. По този повод пускаме статия от водещия е-вестник на Варна Днес+:

Хванаха 42-ма работника без трудови договори във Варна

42-ма работника без трудови договори заловиха инспектори във Варна през месец ноември, съобщи на пресконференция днес директорът на "Инспекцията по труда" в морската столица Иван Иванов.

По думите му 9 случая са за наемане на работници без трудови договори, а 33 са за допускане на работа без регистриран трудов договор в НАП. През месец ноември трудовите инспектори са извършили 293 проверки, от които 139 са последващ контрол. Иванов изтъкна, че е било акцентирано върху изпълнението на дадените предходни месеци предписания. "Прави впечатление сериозна ангажираност на работодателите при изпълнението на предписаните мерки, само 8 случая имаме на неизпълнени предписания"- каза директорът на "Инспекцията по труда".

Констатирани са 1 278 нарушения на трудовото законодателство. По думите на Иванов преобладава неспазването на трудовите правоотношения в 736 случая, а в 539 са открити нарушения, свързани с безопасност на труда.

Трудовите инспектори са съставили 261 акта за глоби или имуществени санкции. През последния месец са изплатени забавени трудови възнаграждения на работници и служители в размер на 228 788.
Потребител:


Коментар: