Прегледи: 2392 - Коментари: 2
Крайно време е за антиглобалистко движение

Крайно време е за антиглобалистко движение

Датата 10 ноември разделя българските граждани.

Повечето от тях са безразлични към нея, а от тези, които имат отношение - по-голямата част я оценяват негативно. Причината за това не е ясна - не само на младите и неизкушени от миналото, а просто защото няма политическа сила или гражданско движение, което да отхвърля категорично промените след 10 ноември и натресената ни от Запада "демокрация". Смешни приказки са, че българските дисиденти или борци срещу диктатурата свалиха Тодор Живков. Горбачовият хаос доведе до власт новоизлюпените ни демократчета. Още по-малко, че Западът е доказал икономическо или морално превъзходство. Най-малко, че комунизмът не бил продуктивен. Пътят на Китай, Виетнам и новите народни водачи в Латинска Америка напълно оборват тези "тези", на български - становища.

Да не говорим за пълния провал на либералния социален и икономически обществен модел. Просто САЩ и Западът доказаха, че техният хищнически подход и към материалните богатства, и към запазването на Земята, и към социалната грижа за хората /дори в техните страни, да не говорим за държавите като България и от Третия свят, които безогледно ограбват/ не може да бъде моделът За развитието и дори за оцеляването на света. Дори успокояващият развихрената алчност на икономическите монополи и транснационални фирми монетаризъм не можа да ги предпази от икономическото фиаско. Провалът в Афганистан, потъването в иракското, сомалийското и изобщо близкоизточното блато допълват недоверието на държавите по света. На фона на това възходът на Русия, Иран, Индия и най-вече бумът на Китай промениха статуквото в световната геополитика и особено в геоикономиката. Най-ясен и конкретен сигнал за това беше поведението на Русия след грузинската авантюра на Са-ака-швили. САЩ и ЕС осъдиха намесата на Северния колос, но ето - Европа вече "позабрави" острата си позиция и тръгва към договаряне с дуета Медведев/Путин. Не само поради икономически причини - те са решаващи, но и заради очевидната промяна на съотношението на световните сили.

Къде сме ние БЪЛГАРИТЕ? На все по-голяма част от нашия народ става ясно, че демокрацията е празна дума. Реалността е печално-трагична. Демографската катастрофа вещае практическа циганизация най-късно до 2040-2050 г. Българската младеж, най-добре подготвената, отива на Запад и така той ползва безплатно обучен елит, който му носи милиардни доходи. Абсолютна е кризата в младото поколение. 70 % от младежите над 15 г употребяват системно дрога /най-малкото трева/ и/или алкохол. Най-висшата ценност на младите е да се напият - това може да се види във всяка анкета, но и във всяка дискотека, заведение или по улиците на България.

Основната причина за холокоста над българите е Западът и неговата егоистична политика. Над 70-75 % от българската икономика снася "златните си яйца" от печалбата в САЩ, Англия, Германия, Белгия, Италия, Испания, Австрия, Швейцария, във всички стари членки на ЕС, че дори и в Чехия. При само 10 % корпоративен данък - за българската хазна остават само трохите. А най-ценното, което притежаваме и което ще става изключително по-скъпо - суровините ни - също изтичат като пълноводни Амазонка, Мисисипи и Нил на Запад. По преценка на експерти България подарява всяка година на САЩ и ЕС над 10 млрд Евро като пари и суровини.

Единственият изход за България е да се отдели от задушаващата хватка на Запада. От МВФ, "инвестициите" /които са си чист грабеж/, да преразгледа всички приватизационни договори - те всички нагло или поне нахално се нарушават. Но единственият начин да отхвърлим западното робство е политически. Неминуемо на българската политическа сцена ще се появи антиглобалистко политическо явление. Сигнали даде "Атака". Доведеното синче на Волен - вече е евродепутатче /Волен се усети за майка му - по-добре късно, отколкото никога/. Начело на Българското Спасение трябва да застане такава политическа формация, чиято идея е АНТИГЛОБАЛИЗМЪТ. Подобни идеи не са наши "доморасли" български. За нова форма на световната икономика /засега - но ще последва и политика!/ се обявяват не само Русия и Китай, но и прагматични западни лидери като Никола Саркози, Вацлав Клаус, Ангела Меркел, а в последните дни - най-категорично Силвио Берлускони. Не броим латиноамериканците - Чавес, Кореа, Моралес, Лима, Ортега и дори по-скоро проамериканският новоизбран мексикански Президент. Впрочем, най-"изненадващо", за тотална промяна на икономическия модел се изказа и евреинът Джордж Сорос /Шорош/.

Рано или късно, антиглобализмът ще овладее мислите и убежденията на българите. Предстои само да се откроят, изведат и наложат в общественото съзнание лидерите на българския антиглобализъм. Доказателство за необходимостта от него, за неговата жизненост и огромна плодотворност е "Атака", която практически без пари /аз самият бях най-вътре в нещата как Волен Сидеров събираше не по хиляда-две хиляди лева, за да участва в изборите, а по 10-20 и едва регистрира коалицията си, намерил в последните часове 40 хиляди лева - смешна, джобна за него сега сума/ събра близо 300 000 български етнически гласа.

Но бъдещата антиглобалистка политическа сила трябва да се ръководи от мощен интелектуален екип, проверен в практиката и доказал на практика, че ще служи на народа си, а не на ЦРУ, семейството си, суетата си или на милиардите на Запада /пак откраднати от нас/. Тази свещена политическа задача не е по силите на един човек. Макар че водачът, трябва да притежава пламъкът, чистотата, мъдростта, енергията, практицизма, смелостта и духовната скромност на Ботев и Левски. Тази политическа формация извън всякакво съмнение ще се появи в България и ще разтърси из основи западното икономическо робство.

Защото - както е казал Апостолът - "Всичко е в нашите задружни сили. Срещу тях не може устоя и най-унищожителната стихия". Да не забравяме, че макар и мъртъв - той успя със свещеното си дело.

Така ще стане и сега!

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Стоян     Дата: 2008-11-12 19:23:46    
Абсолютно вярна статия. И да се добави - партията трябва да се обяви за сътрудничество с братска славянска Русия.

2. Потребител: Фелацио фор евер     Дата: 2008-11-13 09:28:14    
Наистина - време е - но не чрез изперкана себичност.