Прегледи: 4881 - Коментари: 0
Илюзионистът Ахмедчо

Илюзионистът Ахмедчо

Имало едно време едно малко село на границата на Добруджа и Делиормана.

Май се казвало Дръглево и затова от малък още Ахмедчо се дръгнел по главата, че косата му от малък почнала да пада. То може и затова, щото бил полутатарин, полуциганче, а въшките го дразнели.

Като станал ученик от гимназията, нефелчето имало много двойки, та затова го преместили от град Врана в училище с по-тъпички ученици в село Бял скат. Оттогава Ахмедчо решил да се насочи към такава наука, дето не се разбира какво се знае и какво не се знае. Избрал за своя наука Илюзионософията, затова му викали по-късно даже не илюзиониста, а илюзионософа. Както и да е, тръгнал с цървулките от село Дръглево и почнал да учи в Голямото село. В Серсемисета на Университета.

От Държавна несигурност разбрали, че момчето има много комплекси - нисък, слабоват, а харесва хубавите мацки. Той и тъй и тъй щял да рачи да сътрудничи на службите, ама те и си му дали научни територии, възможности, свободно време - ама като не ставал за жени, ставал да чете илюзионистките глупости, оттогаз сложил очила. Бил доволен, защото тъй поне външно приличал на илюзионософ.

По едно време откъм Турция задухал зелен вятър, точно като американската валута на цвят и Ахмедчо започнал да прави фокусите си. Направил първия си илюзионен номер - че бил за права и свободи. Не на българите, ама кой ти гледа в бързината на номера.

Понеже видяли как крие мошенически две аса в ръкава си, пратили го да поспи по наровете. Спал що спал, откъм Вашингтон задухал много по-силен зелен вятър и той се събудил. Тогава Ахмедчо направил втория си номер, че имал 4 Аса, те от службите помнели, че скрил две в ръкава си, ама си мълчели. Тъй спечелил с каре аса Голямата награда - шопинг тур с обратна връзка Голямото село - Истанбул - Парламенто в Голямото село. Там оплескал нещата като казал при илюзията, че за "Ропата по-близко е през Босфора", ама в тарапаната на демокрантите кой ти гледа. Макар че в 2007 г станало ясно, че от Босфора ще зяпат "Ропата" през крив макарон. Туй му била първата неуспешна илюзия, ама някои зрители като Зелю Зелев, Сополански, Цар Скотски пак му ръкопляскали.

После задухал за известно време червен вятър, после пък син. Замалко да се разболее от тези заразни болести, ама се сетил и направил една голяма и успешна илюзия - скрил едно синьо човече Пликчо /идва от пликчета/ Димитров в кутийката за емфие и Пликчо оттогава не можем го открием, сал навремени му се чува цивренето.

Ама тази илюзия била напразна, защото пак задухал червен вятър, макар че в няколко цигански махали из Лудогорието и Родопите вятърът имал турскосин цвят. Както и да е илюзионистът Ахмедчо извадил от фокусническата си шапка с помощта на един презокеански посланик един черен поп, май българин, ама мязал на африканец. Този българоафриканец откраднал фокусническата шапка на Ахмедчо и Ахмедчо много се разърдил. Толкоз много се разсърдил, че 4 г пикал срещу вятъра и малко пожълтял, ама може и да е от годинките.

После обаче дошло времето на Големите илюзии. С помощта на цар Скотски си купил няколко важни кресла. Селското кресло и до днес е негово.

Тъй или иначе с приятеля му цар Скотски направили илюзионисткия номер, че селяните дето гледат тютюн, ще дишат зелен вятър. Само че докарал само суша и беднотия, ама селяните се хванали на илюзията, щото им харизал 30 бедни махали по чукарите.

После пак направил една илюзия с младежа Гейчо и макар че го хванали да мами със 100 000 фалшиви човечета, пак някакви червени и жълти бабета и дядовци поради повредено зрение му ръкопляскали - хванали се на номера. Така или иначе, Ахмедчо мамел с фокуси и илюзии, и въпреки че бил слаботелесен и не особено умен, пак го пускали в Светата троица. Някои от службите били доволни от фокусите му, ама имало други, които го дебнели, щото имало много зелени фокуси, задето пак да го пратят да спи по наровете.

Дай Боже, пък казваме ние. Да си гукат там заедно с Боко, Гейчо, цар Скотски и афробългаринът.

Щото ние три дни ще ядем, ще пием и ще се веселим.

2008 г
Потребител:


Коментар: