Прегледи: 2582 - Коментари: 0
Котките и хората във Варна на 6 и 7 октомври

Котките и хората във Варна на 6 и 7 октомври

Съюз на Фелинолозите в България ще проведе VII-ма и VIII-ма Mеждународна лицензирана изложба в "Дворец на културата и спорта" - град Варна на 6 и 7 октомври 2012 г под патронажа на Кмета на града г-н Кирил Йорданов и със съдействието на Община Варна.

Спонсори на събитието са Община Варна, "Зоомания" /Leonardo/, "Зоомаркет", "Миазоо", Издателство "Фют", сладкарница "Валентино", магазин за играчки "Колино", ресторант "Акации", фризьорски салон за животни "Кокетка", транспортна компания "Smart", фирма "Green World Group", "Руски доброволен съюз на съотечествениците в България".

Регистрираните котки в момента са 100, като част от тях идват от чужбина – Русия, Украйна, Турция. Тази година Съюз на Фелинолозите стана пълноправен член на Световната организация за котки /WCF/ и по време на изложбата ще има тържество с торта.

Нашата организация е единствената в България, която признава титли, получени от други световни фелиноложки клубове.

В двата дни на изложбите, котките ще бъдат оценявани от съдии:
Walter Baraldi - Валтер Баралди /Италия/ – all bread – всички категории
Eduard Borras - Едуард Борас /Испания/ - all bread – всички категории

Регистрацията на участниците се извършва на е-mail: felinology@gmail.com. Допълнителна информация можете да получите на телефони: 0878 391 133 и 052 401754

В предстоящата изложба могат да вземат участие дори собственици на домашни любимци, които не притежават сертификати за родословие. Пред тях се открива уникалният шанс да получат експериментално родословие, в което котката, която притежават, ще бъде вписана като първо поколение. Това може да се случи единствено след като съдийската бригада прецени дали домашният любимец притежава присъщите характеристики на своята порода.

В деня на изложбата ще се проведе томбола за спечелване на чистокръвна сибирска котка. Всеки ще има възможност да участва! Също така организираме конкурс за рисунка "Нашите приятели животните" и Конкурс "Най-хубава песен или танц свързани с котка". Имаме много изпратени рисунки. Награждаването ще се проведе на 06 октомври /събота/ от 11,00.

Съюзът на Фелинолозите в България осигурява посредничество при регистрация на развъдници в WCF /World Cat Federation/ и спомага за намирането на подходящи партньори за домашните любимци на своите членове на базата на генетични данни. Всеки, който желае може да получи членство в нашата организация, възползвайки се по този начин от редицата предимства, които тя предлага. Вече сме сключили договори с различни ветеринарни кабинети, зоомагазини и дистрибутори за изграждане на дълготрайно сътрудничество. Една от клаузите в тези договори гарантира отстъпка от цената на предлаганите от тези фирми услуги. Тя важи за всички наши членове, независимо от населеното място. За членство в съюза е необходимо да се попълни и подаде молба.

На всички изложби на WCF както традиционните награждавания, така се и провеждат WCF– рингове:
Ринг за възрастни котки, ринг за кастрирани котки и ринг за малки котенца /от 10 седмична до 10 месечна възраст/. Всички котки, присъстващи на изложбата, могат да участват в WCF – ринг. Котките се оценяват заедно по време на ринга, независимо от тяхната порода, цвят, клас и пол, като съдията награждава от 1-во до 10-то място.

В края на деня на всяка изложба се провежда Best in Show. Това е ревю на котките, които са били избрани предварително през деня от съдиите. Всеки съдя е излъчил от всяка породна категория определени котки, които имат право да се състезават по нататък в Best in Show. Победителите получават купи и награди от спонсорите на събитието.
Потребител:


Коментар: