Прегледи: 4097 - Коментари: 0
Под игото на Европа

Под игото на Европа

Всеки българин, а даже и тези, които посещават българското училище, знаят за романа на Иван Вазов "Под игото".

Той разказва за турското робство, за зверствата и низостта на поробителите и безнравствените порядки, чрез които са подтискали българския нещастен и злочест народ. Но неизвестно защо, литературната критика, а и много от добрите учители по литература избягват да говорят за мрачните моменти, за турските перверзии в книгата.
Още в самото начало, в І-та от 3-те части, във ІІ-ра глава "Бурята", се разказва за едно ужасно деяние. Двамата турци - Емексиз Пехливан и Топал Хасан /избили - изколили 14-членно българско семейство преди месец/ влизат в късна доба във воденицата на бай Иван. Случайно там е 14-годишната му дъщеря - Марийка. Извергите пожелават да се погаврят с момичето и пращат човечеца да им купи ракия.

Ако гледаме със сегашните понятия - те са просто най-обикновени педофили. Някой ще каже, ама това е литература, Вазов е с лично отношение - турците са убили баща му. Има и по-зловещи истории от тази с Марийка. Не единични, а тенденция, правило, неписан закон са били случаите, когато ей тъй, за кеф - османлиите за изнасилвали жени пред мъжете им и дъщери пред бащите им. Това злокобно действие е имало за цел да унижи докрай мъжкото у българина, та той да не посмява да вдигне не нож, а очи срещу поробителите. Но това е тема за роман, който да разкрие корените на много наши родни прояви, та дори и възлови страници в страхливо/смелата ни национална душевност.

По нищо не се отличават от турците западноевропейските и американските джентълмени - днешните ни поробители. За наше и балканско назидание те бомбардираха невинни деца и жени из цяла Сърбия, Босна, Косово, че и по погрешка/нарочно ни треснаха една ракета в Горна Баня. По същия начин - с тв техника осведомиха зрително целия "цивилизован" свят как хубаво могат да убиват деца и майки в Афганистан, Ирак, а вече и в Сомалия. Те плащаха милиони долари на чеченските терористи, които представяха за "борци за свобода". Когато талибаните взеха за заложници деца в Беслан, западняците не ги осъдиха. А самите те твърдяха велегласно, че не преговарят с терористи. "Двойният аршин", който е другото, но точно име на словото демагогия, не може да се скрие.

Точно американски войници, /подражават им и английски/ изнасилваха и изнасилват беззащитни афганистански и иракски жени, девойки и момичета. После официалните власти на САЩ се опитваха да прикрият или поне "смекчат" случаите. Само че в България не гледаме "Ал Джазира" и "Ал Арабия" - иначе щяхме да разберем защо е толкова силна антиамериканската съпротива във всички поробени от САЩ държави.

Няма съмнение, че България е изцяло поробена икономически от Запада. Всички наши суровини - под сурова форма най-често, полупреработени - по-рядко и като готов продукт - почти никак - изтичат към САЩ и ЕС. Около 7,5 % - и в посока Турция. Общата сума на ограбения български труд и суровини е около 14-15 млрд Евро. Само за година! Тези неоколониалисти, по морал - дори по-ниско от османците, крадат варовика, солта, медта, цинка, златото, урана, оловото, мангана, хрома, желязото, каолина, водата, въглищата, електричеството, телефонните ни импулси, а в своята изобретателна алчност - вече слънцето и въздуха ни. Сега мощните енергийни компании искат да купят АЕЦ-овете ни, ветрогенераторите и слънчевите панели. Под благовидната роля на инвестиции - те превръщат всяко сложено тук евро/$ - в 2, че дори и 3 за себе си. Ние сме им новите роби, но не черни, червени или жълти - а бели.

Средната чиста годишна печалба на всяка от чуждестранните телефонни компании надхвърля 700 мил Евро! А тези нагли крадци заради сто пъти по-дребни нарушения ни спират 610 мил Евро, които законно ни се полагат!


Още по-престъпно е практически педофилското им отношение към нас. Те привличат нашите млади умове и тела!, в техните университети, впрочем не съвсем безплатно. Ние българите си плащаме, за да ни ползват за сексуални обекти кекавите им студентчета. Заради кражбите им България няма средства да поддържа на предишното преддесетоноемврийско нелошо ниво науката и висшето образование. - Така уж доброволно, а всъщност съвсем принудително ограбват бъдещето ни. Прибират с мръсните си крадливи - "благовидни" западни - лапи цвета на българската младеж. В един швейцарски вестник, тези дни, излиза статия, която сравнява петте български медицински сестри осъдени на смърт в Либия и две швейцарки с подобна съдба. По повод на нашите момичета вестникът пише, че те тогава не били от ЕС, т.е. били от незначителен произход. Те западняците и досега така мислят за нас, въпреки че бюрократите им поне се научиха мило/крадливо да ни се усмихват.

Очеблъскащи са ощетяванията ни в спорта. Културата на Запада е на толкова ниско ниво, така опедерастена, извратена и изпразнена не само от красота и истина, ами дори и от благородни заблуди. Нито литературата, нито музиката, нито киното, нито изкуството на Запада носи и една значима идея.

Доказателство за поробителската им политика са т.нар. европейски проекти. Те са целенасочено средство или за грабеж - ако са икономически, или за сериозно и пълно видиотяване - ако са в сферата на духовното. Любимият тъпоглавски рефрен в социалната политика е - оправете циганите. Ами защо ги гонят от Франция, Италия, Норвегия и отвсякъде - да ни покажат те, ерудираните и толерантните западняци - как да оправим циганите? Май че те ги оправят, ама не ми е това темата. Във всеки икономически проект - било регионален, било национален всеки специалист без затруднение намира ясната пътека за западната печалба. С нискофинансовите - ни хвърлят некачествени подаяния, а със надстомилионните и милиардните - 200% е виден техният интерес. Вълчи интерес.

Проектите в областта на културата са най-очевидното доказателство за европейското робство. Те представят списък от "теми", за които един творец или колектив кандидатства. Тези теми са подбрани така, че да затъпяват читателите или зрителите. Най-честото тяхно духовно "пространство" е защита на обратните и циганите, антинационални послания, криворазбрана толерантност към пороци, които българското общество е презирало, осъждало и отхвърляло векове. Единственото добро в ЕС са някои от екологичните проекти - е, "И в блатото растят цветя." - гласи старата латинска поговорка. Но пък да си спомним как на безценица западняците изкупуват най-девствените кътчета от Отечеството ни.

За съжаление българските олигарси, които си мислят, че управляват държавата, не могат да оценяват нещата стратегически. По-често си пречат или слугуват на западняците. Един от председателите на хилавите ни организации на работодателите по време на едно общо събрание на акционери съвсем явно излъга/ограби българските в полза на западните. Направи го цинично, нагло, очевидно е имал лична изгода. Но печалбата на западната фирма от постъпката му беше поне 100 млн евро! Поведението му нямаше нищо общо с това на Атанас Буров, който всяка печалба е превръщал в печалба на България.

Ще трябва да се освобождаваме от европейското робство. Правели сме го от турско и пътят е същият. Пътят е страшен, но славен. А и българинът Бойчо Огнянов /пламенно име му е сложил народният творец, а?/ убива турците във воденицата и спасява младото българско момиче от лапите на поробителите! Ние се вдигаме, а Русия - както е казал Георги Бенковски - "Нека тя заповяда!" До ще скоро и този щастлив миг в новата ни история. Да му мислят предателите и Западът - кризата този път не само ще ги разтърси, но ще ги и погуби. Амин.

Димитър Кунев


2008 г
Потребител:


Коментар: