Прегледи: 2124 - Коментари: 0
Лакеите от Нобеловия комитет

Лакеите от Нобеловия комитет

Когато обмисляхме как да наречем членовете на Нобеловия комитет, който определя и връчва Наградите за мир, през съзнанието на редакторите от националистБг.ком минаха понятията: шарани, вампири, чучела, кукли-марионетки, морални убийци и все такива благи думички.
/На долната снимка: Не е притеснен член на Нобелов комитет/

Все пак, като се има предвид духовното им пространство, предвид в какво облекло ще бъдат хората от напълно фалшивия морално комитет - във фракове и с папийонки, с черни лъснати обувки - най им подхожда названието лакеи. Първото му и общото му значение са ясни, но ние ще се спрем на етимологията на думата - става въпрос за лъскане на предмети с лак, най-вече на обувки - с цел да се придаде блясък на нещо от нисш произход, нещо СЛУГИНСКО и пълзящо, нископоклонно, по-природа невежествено и мърляво. С две думи - лакиране на посредствеността - те това е прочутият Нобелов комитет, който раздава "световни" призове.

От години наградата в Осло /всички нобелови призове се раздават в Стокхолм, само тази за мир - в норвежката столица/ е обект на присмех, по една-единствена причина - тя е жалък, шутовски рупор на официалната американска и най-вече натовска политика. Това никак не е случайно в национален план - ако Швеция над 200 г е независима държава и общо взето е по-балансирана във външнополитическите си оценки, то Норвегия е член на НАТО и винаги има антируска, антикитайска, антиарабска и пр в този дух позиция.

Крайните настроения в северната страна /буквалното й име означава "северен път"/ доведоха до това, че по висшегласието на норвежкия народ тя не е член на Евросъюза - в Европа само Турция е в това положение. Но докато за Норвегия няма пречки да е еврочленка, то Турция е низвергната, поне засега и дано - завинаги. "Викингите" нямат и 1 % исторически и реални основания да са антируски настроени. Всъщност, не можем да отречем грозната роля на ЦРУ за създаването на такива чувства по единствено възможната в Норвегия тема - спортната. Гордостта на страната са зимните Олимпиади и до появата на СССР, респективно Русия винаги победата е била за "викингите". Но след това, с изключение на Гренобъл"68 в ледените надпревари печели винаги СССР, а през 1980 г в Лейк Плесид и след разпада на Съветския съюз - ГДР и респективно Германия. Затова в периода на Студената война, СССР отне норвежките победи на пистите, пързалките, шанците и улеите, но американската пропаганда настрои Норвегия против Русия. При това, най-големият шамар руските северни спортисти нанесоха на норвежците в Лилехамер"94, когато ги надвиха с 1 само златен медал. Макар че за неговата загуба са си виновни самите "викинги" - те загубиха в последния ден на родната си Олимпиада пред родна публика - мъжката ски-щафета 4х10 км в последните метри от Италия, а бяха сочени за фаворити. На някого може да му се сторят налудничави горните редове, но който познава норвежките фенове и знае какви национални легенди са зимните им олимпийски шампиони, знае, че националистБг.ком пише точната истина.

В такава национална атмосфера в Осло се връчват Нобеловите награди за мир. Единствено психическият случай Горбачов е руснакът, получил тази награда. Тя е вече не гражданска, морална, обективна, хуманистична, а просто политическа. Председателят - норвежецът Оле Данболт Мьос твърди, че тазгодишният лауреат - също скандинавец - Марти Ахтисаари получава абсолютно заслужено наградата. Какви са членовете на журито, какви са техните критерии, защо раздават антируски, антикитайски и антиислямски награди - това са въпроси, на които облечените в лакейоподобни дрехи имат готови високопарни фрази. Те дадоха награди на масови убийци, на политически кретени, свалени като пълни некадърници в своите страни, на авантюристи, позорящи не само страните си, ами и семействата си. Да припомним съдбата на един от техните само лауреати - монтьорът Лех Валенса. Сега "демократите" в Полша го обвиняват, че бил доносник на техните тайни комунистически служби /а нобеловият комитет за мир е най-антикомунистическото гнезденце сред духовните по целия свят/, а всички почти негови съратници се отрекоха от него още преди 15 години, когато той бе разгромен словесно и интелектуално от победилия го в президентската надпревара за Полша Анджей Квашневски. Пак комунист, впрочем. Това, че тъкмо при управлението на Квашневски поляците спряха с омразата и започнаха да възстановяват разрушената си от демокрацията страна - бе подминато и не бе забелязано и 1 % от "великообективния" Нобелов "мирен" комитет.

Вижте и чуйте какви глупости е наговорил при обявяването на тазгодишната награда Секретарят Геир Лундестад на "антируско-, антикитайско- и антимюсюлманскополитическия /орган на САЩ/ Нобелов комитет": че Марти е получил своята награда заради "успешната" си посредническа дейност в опасни райони - Намибия, Ирак, Индонезия и Косово. Особено в Ирак - очевидно колко добре, доведе "мирните" преговори до война - в полза на американската агресия срещу несъществуващи "оръжия за масово поразяване". Ама докара САЩ там, за да крадат нефта. В Намибия - след като бе елиминиран от самите негри апартейда, а неговата заслуга беше, че се помота около Нелсън Мандела. В Индонезия - проблемът го решиха 99 % местните военни. В Косово - дотам е решен проблемът, че изгориха почти всички православни и християнски църкви и манастири и масово убиват сръбските деца и майки.

Ако наистина е хуманист и дори човек - г-н Ахтисаари трябва да си посипе главата с пепел и да се самоанатемоса за антихристиянското си поведение в Сърбия и за ислямския геноцид над мирното православно население. За нещастните иракски майки - дали се сеща "милосърдецът" Марти? Ама чекът от наградата е 1 млн Евро. Дори да подари парите, като го викат да изнася "лекции" /по геноцид ли?/, ще печели минимум по 500 000 $ на година, както е с психическия случай Горбачов.

Най-важната причина за получаването на Нобеловата награда от експремиера на Финландия оповести Говорителят на НАТО Джеймс Апатурай: "Независимостта на Косово нямаше алтернатива." Това е безалтернативното, тиранично, робовладелско поведение на САЩ и тяхното вярно куче - НАТО. Самите членове на комитета са приети навсякъде по западния свят с луксозни и скъпоплатени обятия, които ги миросват по личните им състояния.

Навремето най-жестоката институция в историята на човечеството - католическата църква - е провъзгласявала за светци масови убийци на индианци и араби. В лицето на "мирния" ословски /да не се бърка с оселски: т.е. с магарешки/ Нобелов комитет историята се повтаря.

Най-вече като фарс.

Димитър Кунев

Потребител:


Коментар: