Прегледи: 6449 - Коментари: 4
Епохата Путин

Епохата Путин

Има една доста сочна мисъл на ирландеца Джонатан Суифт: "Когато на света се появи истински гений, ще го познаете по това, че върху него ще се нахвърлят всички глупци."

В последно време върху Владимир Владимирович Путин, върху неговата магнетична - за руснаците, за практически цяла Латинска Америка, за почти цяла Азия и Африка - личност, се нахвърлиха няколко англосаксонски кречетала и подгъзуващи им източноевропейски мекерета. Владимир Владимирович е роден в Ленинград /днес Санкт Петербург/ на 7 октомври 1952 г. Месец преди доскорошния празник на СССР - 7 ноември. Естествено, семиолозите могат да потърсят някакъв знак в този месец по-напред, но ние от националистБг.ком сме по реалните икономически, политически и морални - не на последно място - резултати.

Откъде започна това невисоко, на вид даже малко слабовато момче. Пълен икономически крах - благодарение на идиота Горбачов и алкохолика Елцин.

Разбира се, причината беше в ционистката мафия в СССР и Източния блок, която лакома за пари и власт разруши една нелоша система. Впрочем, създателите на концлагерите и душегубките са все отбор евреи от Политбюро - Ягода, Берия, Дзержински, Свердлов, Урицки /когото Ленин, като разбира, че ционистите му готвят дворцов преврат - праща на събрание, където Урицки е застрелян/, Троцки, Зиновиев и пр. Където нямаше еврейски ционизъм - в Китай, Виетнам, Куба - комунизмът си е жив и здрав, изпреварва икономически света, като се възползва от добрите страни на капитализма, но не допуска властта да мине в богатите.


Във военно отношение Русия изоставаше технологично от САЩ, с изключение на балистичните ракети като брой и далекобойност, но това беше наследство от СССР. Стандартът на живот беше по-нисък от българския и албанския. При едно наше посещение в черноморското пристанище Новоросийск през 1994 г бях изумен от бедността на голяма част от хората, липсата на широк асортимент и качествени потребителски стоки. /

Днес е точно обратното - поне 2 пъти е по-висок стандартът в Русия, отколкото у нас. Даже средният руснак живее по-добре от средния поляк или унгарец, примерно./ Моралът на руснаците преди Путин беше по-зле от чикагския - убийства, пиянство, кражби, наркомания. Във външната политика Русия беше загубила всичките си приятели, даже и Беларус и Казахстан, да не говорим за отношенията с България, Румъния и Унгария - страни, в които немалка част от народите все пак са русофилски настроени.


Но Путин дойде на власт. Не се стресна от потъването на атомната подводница "Курск" и пожарът на московската тв кула "Останкино". Въведе отново войските в Чечня и удържа блестяща не само военна, но и морална победа. В момента непоръчаният /както правят нашите главни секретари на МВР/ рейтинг на Владимир Владимирович в кавказката република е над 90 %. Въведе мир, ред, уважение към националната самобитност на чеченците, започна бурно строителство и възстановяване на жилищата, от високите цени на петрола даде на всички чеченци работа и качествени стоки за потребление. А муджахидините, платени от Вашингтон и Лондон /където е и военнопрестъпникът Закаев/ загубиха всякаква подкрепа в населението след ужасите на Театър "Норд" в Москва и особено след като използваха невинни деца в Беслан за, според тях, свободолюбивите им цели.

Във вътрешен план Путин заложи на национализма, като за по-прегледно го нарича патриотизъм. На руснаците им бяха припомнени всички военни победи от създаването им през Х век дори до изгонването на САЩ от Виетнам през 1973 г. Особено наблегна на Петър І. Не само защото самият той е роден в града, основан от Петър, а заради модерното мислене на Императора от началото на ХVІІІ век.

В основата на всичко невисокият Владимир Владимирович постави единството на руския народ. Стъпка по стъпка Путин показа и доказа на руснаците, че са способни, работливи, предприемчиви, че ако си помагат - постигат успехи. Майсторски участва в облагите от повишаването на цените на газта и нефта. Още по-майсторски снабди Европа с руски газ - който прави европейските икономики по-конкурентноспособни, а отоплението и битовото обслужване на домовете - много по-чисто и ефективно, пък и 1,5 - 2 пъти по-евтино, отколкото с въглища, парно или ток.

Изгони от Русия или вкара крадливите олигарси в затвора. Легендарна е историята - как се е справил с мафията. Събира 10-те водещи олигарси и им казва: "Ребята, т.е. - момчета, да се разберем. Досега беше 80 % за вас, а 20 % - подкупи за държавните чиновници. От днес нататък ще е така - 80 % за държавата, а 20 % - за вас. Който не изпълнява - влиза в затвора." Казва го в момент, когато армията ,полицията и гражданите вече са по-скоро с него. Които не го послушаха - Гусински, Березовски, Ходорковски - са в чужбина или зад решетките. Останалите - Абрамович, Дерипаска, Потанин и пр. са в челната 30-ца на световните милиардери. Но дават 80 %-те си процента за Русия.


Мнозина казват - ама ако няма нефт, Русия е загубена. Ама тя има реки, уран, алуминий, всички тежки метали, въглища, желязо, самолетостроителна промишленост, за пръв път от времето на Руската империя Русия преди 5 г започна да изнася, а не да внася жито. Една от причините за икономическия възход на Путин е, че той престана да помага на държавите от СИВ. Нефтът се продава на пазарни цени и всяка от екссоцдържавите на година дава за това черно злато от $ 5 до 15 млрд. Мин.г валутният излишък на Русия беше $ 245 млрд. Значи трети в света - след Китай и Япония. Според специалисти реалната му стойност е $ 475 млрд, но Путин и финансовият шеф Кудрин съзнателно го крият, за да нанасят банкови и икономически удари на опонентите си.

Русия започна производство на последни поколения компютри, мобилни апарати, софтуер и хардуер, лазерна техника, оптични и фини апаратури. Адашът Медведев, който наследи Путин, е още по-наясно, колко по-ефективни са ИКТ-технологиите - той си е технократ.

Можем да изредим още десетки постижения и победи на Путин - в спорта, културата, киното, овладяването на антируските медии и новото позитивно звучене на пресата и тв програмите. Даже евреите разбраха, че няма лабаво и понеже са корелативни с финансовия успех, работят за Путин - за величието и възхода на Русия.

Външнополитическите успехи на Русия при Путин нямат чет. С него тръгнаха не само Венецуела и Никарагуа, а Боливия, Еквадор, Бразилия, Аржентина - практически цяла Латинска Америка без Карибите, Колумбия и Коста Рика. Няколко африкански държави, освен Ангола, Конго и Мозамбик предпочитат Русия пред Запада. На практика във всички средноазиатски републики Русия е предпочетена пред САЩ. В Таджикистан и Киргизстан любовта към Русия е Божи закон. Бабаитството на Саакашвили е смешно. Китай не осъдиха Русия, което вбеси САЩ. В Европа Путин е личен приятел на Берлускони, а Саркози, Меркел и Сапатеро не искат в никакъв случай конфронтация. Налудничавият президент на Полша Качински, губещият всичко Юшченко и параноикът Саакашвили са единствените "козове" на "тигрицата" Конди.

Впрочем, самият Путин е щастлив от победата в турнира за Купата на УЕФА на любимия му "Зенит" от Санкт Петербург, който за десерт победи в Монако за финала на Суперкупата и "божествените" от Манчестър Юнайтед. Това цяла Русия прие безрезервно като лична победа на Путин. + дипломацията му - треньор на "Зенит" е холандецът Дик Адвокаат - западняк, а пък работи за славата на Русия. В руските волейболни и хокейни отбори играят вече най-скъпоплатените американски и канадски играчи. Дори само това говори за икономическата мощ на Русия.

Разбира се, далече не всичко в Русия е розово. Но за разлика от Запада, който по над 2/3 от измеримите показатели върви надолу - при Путин е обратното. В отговор на ПРО - руснаците ще построят серийно между 16 до 24 атомни подводници. Серийното производство ще ги поевтинее с 45 % и САЩ ще са на тръни - под 100 км до бреговете им на Атлантика и Пасифика ще има 100-ина руски подводници. Това са поне 400 балистични ракети - 2 пъти унищожени САЩ. Дори при прехващане от максимум 50-60 % - на територията на Америка няма да има жив организъм на 50 м под земята и над нея.

Но възхождаща Русия не желае Апокалипсис. В най-лошия случай тя иска морален реванш. Лъжа е, че Путин има имперски амбиции. Не само защото е реалист. Той е работил 10 г в Германия и си дава отлично сметка - какво иска Европа. Не Русия, но опитният разведчик знае - не и САЩ!

Българската външна политика се улеснява силно от възхода на Владимир Владимирович. Сега можем да лавираме и да търсим изгода в сътрудничество и с Русия, но и с Европа и САЩ. Както и с Турция, Казахстан, Азия, Близкия изток. Най-интересното е, че в Кавказката авантюра на Саакашвили съвпаднаха за пръв път 100 % интересите на Русия и Турция. Преди 5 г Грузия окупира Аджария - турскиговореща в над 20 % и мюсюлманска още повече на юга на грузинското черноморско крайбрежие. Курорти, природа, климат - отличен 6! Турците, най-малко икономически ще стъпят там - в дипломатично сътрудничество с Русия.

Най-важният въпрос за Путин, а и за света е накъде ще тръгне Китай. Руснакът майсторски играе досега и китайците предпочитат него за партньор. При сегашната икономическа катастрофа в САЩ и Европа, за Русия и Китай остават възможности за разширяване на пазарното общуване. При това всяка от страните разполага с "обратно-необходимите" за другата стоки.

Благодарение на Путин светът навлезе в нова епоха. На по-голяма справедливост, на сигурност, основана на взаимния военен паритет, на по-добре снабдена с енергоносители Европа, на по-сигурна за благосъстоянието си Латинска Америка, а и Азия. Не само Русия, а целият прогресивен свят е радостен, че Путин го спаси от лапите на ненаситно лакомите САЩ и Англия. Впрочем, изглежда точно това - лакомията им + невъзможността им да грабят света - доведе двете "свръхсили" до тяхната икономическа слабост и катастрофа. Даже американското списание "Тайм" /"Време"/ - го обяви за човек на годината.

Историята благодари на Владимир Путин - един от Спасителите на света - и го аплодира. В нея той ще остане на белия кон на справедливостта и човечността.

Димитър Кунев

Допълнение: На изборите в Чечня при над 95 % гласували 88 % гласуват за "Единна Русия" на Путин, близо 10 %, за приятелската й "Справедлива Русия", а останалите 2 % горе-долу за патриотите и комунистите. Около 0 % за прозападните.

Без коментар.

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Христо     Дата: 2008-10-09 02:01:35    
Статията е много интересна. В България се премълчава поне 50 % от това, което Путин е постигнал в Русия и в света.
Що се отнася до мястото му в историята - за това е рано да се говори.

2. Потребител: Нормален     Дата: 2009-03-12 18:10:56    
Хи хи хи... Отдавна не бях чел толкова весело писание! Браво!
Само ако имаше мааалко повече проверени факти, но не - и така си е добре - поне си личи че е тънко чувство за хумор

3. Потребител: Радостинчо     Дата: 2009-07-07 12:46:05    
Да. Путин веняги е точен - в главата на опонентите си. С куршум. Иначе съм съгласен, че е нова ера ....

4. Потребител: naidenov@tu-sofia     Дата: 2012-02-27 23:20:32    
За Путин си прав. Но за "социализма" - не. Няма вечен тип обществено устройство. Това беше успешен вариант на индустриализация, но изчерпа своите възможности. Аз съм последния комунист в България, но не считам обществото, което наричаш "социализъм" за самоценност.