Прегледи: 3170 - Коментари: 0
Цигани хванати с 10 хил цигари без бандерол

Цигани хванати с 10 хил цигари без бандерол

Поредно икономическо престъпление е извършено от млади, на ръба на навършено пълнолетие цигани.

Каква е средата на тези хора и това, че основните виновници за криминалната съдба на тази общност са техните босове, направо саркастично определяни за "царе" - РодинаБг.ком е оповестявала достатъчно безапелационно. Ето и конкретния случай, за която информация благодарим на Пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

На 14.02.2012 г около 16,30 на пътя Варна – Добрич, преди разклона за село Изворско е извършена полицейска проверка на "Нисан Примера" с добричка регистрация. Автомобилът е управляван от Икб.Илк 18 г от село Стожер, община Добрич - селска, неосъждан, не работи.

В колата пътувал и Ф.Св на 18 г – негов съселянин, неосъждан, не работи. В багажника на колата полицаите са намерели и иззели 10 000 къса цигари BEST MAN в 500 кутии, необлепени с акцизен бандерол.

Папиросите, които са на стойност над 2000 лв, са иззети. Двамата младежи са задържани за 24 часа в РУП – Аксаково. Започнато е ДП по чл.234 от НК.

Честито и повече такива точни успехи за българската полиция в борбата с циганската икономическа престъпност. Крайно време е да интегрираме циганите, но при тези престъпни техни водачи, които им дават криминален пример, големите присъди трябва да са за Главата.

А не за опашката на рибата.
Потребител:


Коментар: