Прегледи: 2264 - Коментари: 1
Крадец-ударник

Крадец-ударник

По БайТошово време на работниците-отличници казваха "ударници".

Сега има такива отличници в криминалния "бизнес", герои на "демокрацията". РодинаБг.ком благодари на пресцентъра на ОДП - Варна за информацията:

Ив.Г 47 г от Драгоево е задържан, след като на 10.02.2012 г извършил три престъпления. Мъжът е осъждан за кражби. В момента излежава присъда "лишаване от свобода" в ловешкия затвор. Рецидивистът е в болничен отпуск от 45 дни, заради налагащо се лечение по тежка диагноза. По време на болничния отпуск затворникът пристигал сутрин във Варна, извършвал домови кражби и вечерта се прибирал.

На 10.02.2012 г той проникнал с взлом в дома на 55-годишна варненка в жк "Вл. Варненчик". Открил златните й накити и си тръгнал. На вратата обаче се срещнал с прибиращата се вкъщи собственичка. Тя се развикала, взела си накитите, след което той я заплашил с побой, издърпал златото и побягнал. Разпрата била дочута от полицай от Второ РУП, който е съсед на потърпевшата. Той настигнал крадеца и го задържал пред входа на блока, в който е извършен грабежът.

Междувременно се изяснило, че това е третото престъпление за деня на задържания. По-рано той разбил патрона на входната врата на друго жилище в жк "Вл. Варненчик", откъдето откраднал златно синджирче, златна плочка, 27 лв и 12 Евро на монети. На мястото е извършен оглед. Същия ден разбил секретен патрон на апартамент в съседен блок на жк "Вл. Варненчик", с което нанесъл щети за 45 лв.

Вещите, обект на престъпление, са иззети и приложени към производството. С постановление на прокурор е прекратен отпускът за лечние на уличения и той е преведен в затвора във Варна, където ще излежи предходната си присъда.

Работата по документиране на цялата престъпна дейност на затворника продължава.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Цигани убиват цигани     Дата: 2012-02-12 15:42:14    
Мъж и жена починаха след масов бой в ромския квартал в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Вчера около 22,10 в Районно управление "Полиция" - Чирпан е получено съобщение за сбиване в ромския квартал на града. На ул "Победа" № 112 се спречкват две групи - братята Ч.Д, 43-годишен, И.И, 34-годишен, И.Д, 45-годишен, синът му – Д.Д, 21-годишен и 18-годишният П.С, всички от Чирпан, а от друга страна - К.С, 31-годишен, брат му – Б.С, 41-годишен, синът му - Т.Т, 24-годишен, Б.С, 24-годишен и К.А, 41-годишна, също от града. Причина за скандала са реплики, разменени между жени от двете ромски фамилии по повод съпруга на една от тях. След употреба на алкохол, една от фамилиите решава да защити честта си и отново атакува другата, въоръжена с подръчни средства - брадви, мотики, вили, лопати, дървени сапове и метални тръби. От масовото сбиване 43-годишният Ч.Д е ударен с тъп предмет по главата и загива на място. Пострадали са 34-годишният И.И и брат му И.Д, 45- годишен, които са с фрактури на черепа и са прегледани, обслужени в Центъра за спешна медицинска помощ в Чирпан. Оставен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота, е 21-годишният Д.Д, който получил фрактура на лявата раменна кост, причинена от изстрел със самоделно огнестрелно оръжие, изработено от тръба - същият е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. 18-годишният П.С е получил нараняване в областта на главата, причинено от удар с тъп предмет, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 41-годишната К.А е приета в Центъра за спешна медицинска помощ в Чирпан с фрактура на черепа, причинена от удар с твърд предмет, където въпреки медицинските грижи почива. На местопроизшествието е извършен оглед, като са проведени претърсвания и изземвания на четири адреса, разположени на чирпанската улица "Победа". Намерени и иззети са самоделно направен пистолет, неустановен модел и калибър, брадва, две мотики, вила, две лопати, три дървени сапа и метална тръба, с които са били въоръжени, сбилите се фамилии. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че убийството на Ч.Д е извършено от 31-годишния К.С от Чирпан, а убийството на К.А - от 21-годишния Д.Д от Чирпан. Констатирано е, че спрямо самия Д.Д е извършен опит за убийство от 24-годишния Т.Т от Чирпан, който със самоделно огнестрелно оръжие, пригодено за стрелба с патрони 12-ти калибър, му е причинил фрактура на лявата раменна кост. К.С, брат му – Б.С и Т.Т са задържани за срок до 24 часа, а Д.Д е приет за лечение. Случаят е докладван в Старозагорска окръжна прокуратура – работата по случая продължава.