Прегледи: 2727 - Коментари: 1
Пълното падение на българското образование

Пълното падение на българското образование

Някаква псевдонационална телевизия се зае /след като друга го беше "от"почнала с насилието в училище/ с българското образование. Какво мислели учениците за учителите, какви думи си говорили, колко били учили/недоучили и прочее второстепенни простотии. Говорят и показват следствията на второ ниво, а не голямата причина и съставките й. Проблемите на нашата просвета са толкова сериозни, така разтърсващо болезнени, смъртоносно болезнени и трагично покъртителни, че е необходима атомна бомба за рушителите и унищожителите на българското училище! Атомна бомба за нашата олигархия, която в момента управлява България!

Най-смешното е, когато за падението на образованието обвиняват учителите. Та 50 % от тези, които бяха направили българските ученици първи по интелигентност в света - все още преподават и пишат с тебешир или флумастер по черните или пластмасовите дъски! Образованието, както и всичко в България /освен проституцията, порнографията и наркоманията/ се срина след 10 ноември 1989 година. Няма да сбъркаме, ако кажем, че точно демокрацията е Убиец №1 на знанията и възпитанието в училище. Разбира се, това няма да е достатъчно и трябва да се изброят основните нейни прояви, за да стане ясна клиничната картина на смъртта.

Основната ценност на обществото се промени. Парите днес са единственият почти критерий за успех. Докато преди това беше общественото място - не само в политическата, но и в научната и културната йерархия. При това не толкова по служебното положение, а по общественото признание. Един професор преди беше 100 пъти повече ценен от един управител на ресторант. Сега е тъкмо обратното. Аз съм свидетел как наскоро един таксиметров шофьор обясняваше на един виден професор от Техническия университет във Варна - че трябвало да взема 2 пъти повече пари от него, защото работата му била по-важна. Ами синът на този професор вече предпочита да играе на карти и да пие бира, вместо да следва пътя на родителя/"неудачник". А кажете ми, как ще желае да преподава и да се развива професорът, впрочем много свестен човек. А кажете ми, какво говорят на учителите не само таксиметровите шофьори, ами и чистачките в МС и НС, които не са се износвали да четат книжки, ами са намерили някоя връзчица и печелят 2 пъти повече. Махам контактите и връзките, които осигуряват решаването на важни лични и битови въпроси.

Какво се постига с наука и научни знания в България? Пари - на практика мижави. Обществено признание - хайде де! Да си припомним как Сергейчо настройваше обществото и Партията си против българското учителство. Което безплатно го е изучило и възпитало. Ама лошо го е възпитало - щом такава помия се хвърли върху нещастното просветителство. Кой почтен и уважаващ себе си учител ще работи съвестно - след като мизерства и в борбата си за по-добър живот го набеждават за враг и грабител № 1 в държавата. Да припомня - максималната сума, която учителите от цяла България искаха за увеличението на заплатите си беше 250 млн лева. А само един МОЛ във Варна сега го продават за 120 млн евро. Впрочем, знанията, които учителите ще дадат само за една година на учениците, могат да се измерят със сумата 2,5 млрд евро. Един необразован копач дава 20 $ на ден максимална печалба. А един образован ИКТ, в металургията или машиностроенето работник - на ден изработва над 100 $ печалба, макар и на работодателя си. За съжаление, високопрофесионално подготвените отиват на Запад и пълнят свинско-мешестите гушки на някой ционистко-англосаксонски олигарх.

Да оставим за малко парите и знанията, макар че те са икономическата причина № 1. Какво възпитание получават младите. От същата тази телевизия, която сега мимикрира, че я боли за образованието {боли/сърби я оная работа отзад}, не псуваше ли безсрамно един плешив водещ и не внушаваше ли перверзно-развратни страсти на зрителите си. И преди едни избори при тоя мухльо не отидоха ли почти всички първи хора на държавата?

После се чудят защо учениците имат вулгарен език. Сигурно - учителите ги учат да псуват и да говорят нагли порнографски истории. Сега учениците имат една ценност - успеха. Те подражават на тези, които са успяли. Наглеци, олигарсссссссси, управители и служители в 3-буквени групировки, крадци, мошеници, капацитети по магии и ясновидства, в най-добрия случай спортисти-простаци и местни сутеньори. Нека да дойде шефката на някоя телевизия и да се опита да възпита някого. Ще й поискат пари, а ако не даде - ще я намразят и ще й направят 1001 гадости, но не от приказките, а от затворническото братство.

Някои пък се чудят защо учениците си служат с насилие. Ами да припомним как "демократично" през 1997 г запалиха Парламента и свалиха от власт единствения чист премиер. След него дойдоха крадците и донесоха безработицата и абсолютното социално неравенство. Вие какво си мислите, че младите не виждат как силовите групировки с мускулестите си "борчета" завзеха половин, че и повече от капиталите на страната. И как ЕС+САЩ бомбардираха Сърбия, а после на безценица изкупиха бисерите на икономиката ни? Да не говорим за американския геноцид над Афганистан и Ирак. Да не говорим за ционисткия геноцид, насилие и расизъм във "филмите" /чети: манипулациите/ на Холивуд. Бог вижда, както казва канас сюбиги Омуртаг. Ама и младите виждат и - незабавно! възприемат.

Нещата в българското образование са от зле по-зле. Тук-таме някой ентусиаст директор и учител правят чудеса, за спасението на бъдещето на България.

Ама вмирисаната от главата риба не само трябва да бъде обезглавена, а изцяло изхвърлена. Така и трябва да стане с българското образование. Трябва да се отстрани всичко, което го зарази със следдесетоноемврийските болести и -

Знанията и национализмът /което е едно и също/ да станат висшите ценности на обществото. Така е в Турция, Китай, Русия, Индия, Корея, Германия /макар и в по-малка степен/ - а кажете!, че тези държави не са най-проспериращите и най-стабилните в света!

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Самозванец     Дата: 2008-10-07 09:09:20    
Абсолютно вярно.