Прегледи: 2551 - Коментари: 0
Касиер краде съблоковци

Касиер краде съблоковци

Уникална кражба, със съдебен термин "присвояване" се е случила във Варна.

НС гласува Закона за етежната собственост, но какво е законът, пък какво е животът - съвсем друга работа. РодинаБг.ком е убедена, че демокрацията внушава на хората, че да крадат от другите е едва ли не добро. Ето и информация за изхода на съдебното дирене:

3 месеца условно наказание за присвояване наложи Варненският районен съд на 31-годишния К. Жечев. Мъжът бе признат за виновен в това, че при продължавано престъпление в периода от 16 юни до 25 август 2008 г противозаконно присвоил чужди пари в размер общо на 2470 лв.

Няколко месеца преди инкриминирания период подсъдимият изпълнявал функциите на касиер на входа в жилищния блок в кв "Младост", в който живеел. Според възприетата практика сред живущите, представители на всеки отделен апартамент се редували през 1 година да изпълняват задълженията на касиер на входа. Въпреки че бил изтекъл едногодишния срок за касиерските му функции, общото събрание на живущите възложило на Жечев да събира пари от всеки апартамент за ремонт и хидроизолация на покрива, тъй като той осъществил контакта с избраната фирма-изпълнител. Обитателите на апартаментите имали право да изплатят изцяло или на вноски определената сума от 170 лв, затова от 16 юни 2008 г подсъдимият се заел да събира парите и да отбелязва в тетрадка датите и точните суми на вноските. В средата на лятото той дори уговорил с фирмата-изпълнител на ремонта ден за предаване на събраното капаро от 2000 лв. Жечев не се появил на срещата и престанал да отговаря на телефонните си повиквания. Съседка взела от бащата на подсъдимия тетрадката с описаните суми за ремонта на покрива, но разбрала, че парите от вноските на 23-ма съкооператори са изхарчени за лични нужди, а той е напуснал жилището и е в неизвестност.

Районният съд наложи на 31-годишния К. Жечев наказание от 2 г пробация, при двете задължителни мерки, както и 320 часа безвъзмезден труд също за срок от 2 г. Съдът групира това наказание с наложено му с влязла в сила присъда през м май 2010 г наказание лишаване от свобода за длъжностно присвояване. Той е осъден още да изплати обезщетения на 23-та си съседи за нанесените им имуществени щети, разноските по делото и държавните такси върху уважените граждански искове.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

/РодинаБг.ком благодари на пресцентъра на ВРСъд за информацията./

2012 г
Потребител:


Коментар: