Прегледи: 4040 - Коментари: 0
До Българските емигранти

До Българските емигранти

Неделя, 05-10-2008 Амстердам, Холандия


"Емигрант"


До Българските Емигранти

Thu, 02 10 2008 16:07:39 GMT

България - Емигрант БГ

Д о: Б ъ л г а р с к и т е Е м и г р а н т и

17 Септември 2008 г.

О т н о с н о : НЕФОРМАЛНОТО ПРИДОБИВАНЕ НА ЧУЖДО ГРАЖДАНСТВО - т.е ДЕЙСТВИТЕЛНА СМЯНА НА НАЦИОНАЛНОСТТА – Ставаш жител на въпросното избрано от теб населено място, независимо в коя географска точка на планетата се намира. Има стойност на Ново място на раждане, което си избрал сам/а/.

Официално: науката е доказала, че са необходими 3 /три/ години, за да се адаптира човек към промяна в климатичните условия. Проблемът е, че след 24 месеца средно Ви хваща Носталгията. Лично аз, на третата година от престоя ми в Република Гвинея, без да съм се връщал в България - започнах първо да сънувам, а след това и наяве да "Виждам" неволево картини от Българската природа. Пейзажи от Пирин / езерото Попова Капа /, Рила / Връх Мальовица и заслона Страшното езеро / и всичко това беше придружено с нещо като топка, която ми заседна в гърлото. Виденията отминаха, но остана някакво чувство на тъга, би трябвало да е нещо като депресивно състояние, което придружи останалия ми престой в тази държава и изчезна след завръщането ми в България.

След "Освобождението" на България от Социализма сериозно разглеждах възможността да стана емигрант в Канада, търсейки щастие за себе си и семейството си. С цел по-лесното ми адаптиране към местните условия и спасение поне донякъде от Носталгията бях решил да променя фамилното си име от Толев на Tolry, които за мен са равностойни в Нумерологичен аспект.

През 2000 година посетих Ванкувър като член на екипажа на кораб "КОМ". След няколко часа разговор с Български емигранти посетили кораба и други представители на властта, които провериха кораба за наркотици, взех окончателното си решение да не напускам България. Защо ? Защото установих, че ако човек въобще може да направи така, че да живее щастливо, няма значение Къде ще живее. Това не зависи от мястото, а от самия човек. Аз, никога в живота си не съм бягал от проблемите си. Дори не обичам спорта Бягане, макар че е полезен. Освен това е известно, че у дома и стените помагат, като във Футбола.

Що се отнася до прекия отговор на въпроса, кога се извършва новото раждане в новоизбраната от Вас нова родина, това става след 33 / тридесет и три / години живот на новото Ви местоживеене. Вие ставате физически роден на избраното от Вас ново място.

Вие, си знаете по-добре колко сте Щастливи в новата Ви Родина.

Благодаря за Вниманието и Бъдете щастливи !

Искренно Ваш:
Евгений Толев

Благодарение на нашия редактор Богомил Аврамов - намерихме за ДОБРО дело да публикуваме това писмо.
Потребител:


Коментар: