Прегледи: 2910 - Коментари: 0
Съдим сe най-вече за парични простотии

Съдим сe най-вече за парични простотии

Днес от 11,00 в Районен съд - Варна бе отчетено стореното от съдиите му през 2011 г /без последните няколко дни/.

Варненските журналисти не мислят за стойностите, процесите и резултатите на социалния модел сега у нас /европейска диктатура, наречена за заблуда на стадото демокрация/, в който търпим освен еврограбежа; тъй и простотиите на родните ни управници, а и недомислиците на гражданите, особено на циганите от тях. Всъщност, всяко дело в съда, особено в масовите случаи на по-"малките" престъпления, каквито са 99 % в Районния първоинстанционен съд, а и над 90 % от общия брой престъпления, означава, че

Социалният модел в България е несправедлив.

Всъщност, по отчета, и статистиката от този отчет - явно социалният модел в България след 1989 г е видимо ДЪЛБОКО несправедлив. Не че до 1989 е било рай, далече не, но сега и увеличеният брой престъпления, и безработицата, и Общественият договор, и социалното недетерминирано разслоение, да не говорим за обществената справедливост са абсолютно почти АСОЦИАЛНИ, чети: антинародни, антибългарски.

Заявявам, че на всеки социолог и мислещ човек е ясно, че социалните проблеми далече не са единственото условие за престъпно деяние. Има генетически и /не/обясними лични дадености, които са в основата на /не/обяснимо голям брой престъпления. Но дори и най-дясно мислещите социолози и мислители на Запад и у нас /например Антоний Гълъбов/ твърдят, че при влошени социални условия - безработица, недетерминирано законово социално разслоение, фалити, бедност и пр - престъпленията неминуемо се увеличават. Ако не 91 %, то доста над 51 % делата и престъпленията са поради социалната несправедливост у нас, колкото и да е вярно, че право и справедливост не са тъждествени.

Например, в РС - Варна 60 % от гражданските дела т.г /13 049 от общо 21 393/ са "заповедни", т.е на кредитори към длъжници. Това сочи недвусмислено социалния факт, че хората, народът по-честно казано, няма пари. Защо държавата и едрият бизнес е допуснал това - да се размажат потребителските възможности на българите, нито журналистите, нито съдийките го отчетоха, май не си и го помислиха. А това означава, че е нарушен най-важния Закон - Обществения договор, т.е Конституцията. Според нея държавата е не само правова, но и социална.

Доказателство за повишената бедност и невяра в държавата са и делата на граждани срещу институции - НАП, КАТ, Инспекцията по труда /само срещу КЗПотребителите са намалели/. Т.г българите в Районен съд Варна са завели 3693 дела, при само 2913 за м.г. Да говорим ли за делата на съкратени срещу работодатели? Масов спорт са вече те.

Иначе кражбите и грабежите почти са константни. Това води само до един извод - все по-малко може да се краде от българите. С МОЛ-ове, банки, вериги магазини и всякакви стоки, обикновено недобри, ЕС граби България.

Още малко статистика, поднесена от иначе симпатичните и професионалистки председателка Ерна Якова-Павлова /вдясно на снимката, която изстреля свръхподготвена като "картечница" цифрите и събитията/ и Яна Пенева, шеф на наказателното отделение. При 37 съдии т.г имат общо 36 000 дела /6 хил от м.г/, а през 2001 г - 27 съдии са гледали само 11 000 дела. Още един факт за обедняването и изтъняването на държавата. Дори в съдебната система народът ни е претоварен, не че само те са за оплакване, ама и те са.

Що се отнася до измислените от евр/оп/ейски моди дела за домашно насилие, те са само 212 /около 0,6%/, като за този тип спорове, РодинаБг.ком е на "особено" мнение. Те са измислени в САЩ от адвокати и съдии от "божественото" племе - да лапат и да разделят, за да владеят. А в България всички социални, полови и възрастови групи са дискриминирани - млади и стари, богати и много повече бедни, мъже и жени, ВСИЧКИ. Затова се увеличават престъпленията, БАТЕ Бойко ли ще ги оправи при тези социални реалности? Фантазии.

Като желаем през 2012 повече любов и здрави нерви на повече женския екип на РСъд - Варна оставаме на позицията, че ЕС разгражда България.

Тодор Живков казваше: "Дела, дела и само дела!" А демокрацията ни ги докара във все повече и все по-дебели папки.
Потребител:


Коментар: