Прегледи: 2295 - Коментари: 0
Кредитът е престъпление

Кредитът е престъпление

В Новия завет Христос казва: "По-лесно е камила да мине през иглени уши, нежели богат да влезе в царството небесно."

Казва го на Юда, който е бил син на доста заможни родители, разбирал е от пари, та затова и Спасителят го прави ковчежник на себи си и на Апостолите. Пътят на парите сам по себе си не е интересен. Те стоят дълго-дълго време в кутии, по рафтове или по джобове и само за секунди през 24-те часа на деня преминават от едни в други ръце. Самите пари не изпитват нищо при това докосване, даже някои по-груби и зацапани ръчища да ги мачкат, на тях им е все едно - просто нищо не им е.

Остава само Юда и неговите колеги - богаташите и лихварите, които в модерното време наричаме "финансисти", "инвеститори" или с по-сръчното "предприемачи". Те са хората, които притежават най-много средства и би следвало те да изпитват най-силните чувства. За да си мислят, че техните чувства са най-мощни, по някаква неизмерима от математиката скала, но прилично приета от нормалните хора, богатите са измислили лихварството. Не е случайно, че точно евреите са класическите професионалисти на това занимание.

Изобщо хората, които дават пари, за да получат повече пари, във всякакъв нормален смисъл са престъпници. Без да си мърдат малкото пръстче, те използват проблемите, болките и дори болестите на другите в своя полза. Ако наистина Христос е възкръснал, лихварите трябва с най-голяма сила да се пържат в Ада. Затова пък по-късно те са измислили банките.

Банките са по-често най-високите, внушителните и импозантните сгради в центровете на "модерните" градове. Така сградите на най-класическите крадци изглеждат като най-правовите и даже необходимите за голяма част от човечеството. При това точно на най-честната от него. Защото почтените хора не мислят как да вземат колкото се може повече пари от другите. Те дори изпитват някакъв неанализиран страх да не забогатеят, да нямат задължения към никого. Жилото на съвестта ги боде - дори най-малката, неделимата част от стотинката да е в техния джоб - те с благородна радост биха дали тази 1/2 от стотинката на ближния, с когото по право я разделят.

Не така мислят "банките". Те по всякакъв начин се стремят да дават заеми, които българските и световните крадци от сорта наричат "кредити". Значи, за една година ти дават, примерно 10 000 лв. В края на годината, /като отчитат винаги в своя полза инфлацията/ те получават между 700 и 1 000 лв. Ако си бил по-наивен, може да вземеш краткосрочен кредит и ще им подариш 2, че и 3 000 лв. Тези пари са безсънни нощи, добро легло, всекидневнно килограм сочни и полезни плодове, нормално хубав костюм, 8 часа копане, блъскане с чук, по компютър - от което ти изтичат очите, прислужване на самодоволни нашкембяли простаци, хубава бира, вино, пържола... Всички тези блага, взелият кредита подарява на своите "благодетели", а всъщност най-безочливи крадци - банкерите.

Не случайно, чужденците европейци, първо приватизираха суровините ни, но и банките - чрез тях с най-малко усилия и най-"законно" се крадат най-много пари. Капиталите изтичат на Запад. По несложни сметки на всеки икономист-специалист годишно чрез банковите си клонове западняците изсмукват-открадват от бедния български народ малко над 1,5 млрд Евро!

Всеки банков кредит е едно блато. Особено дълбоко затъват в него по-бедните и чисти хорица. За да купят най-необходимите дрешки на децата си, за да ги излекуват, за да се снабдят с най-необходимите ежедневни вещи, наивните българи вземат кредити. Демокрацията се нахвърли върху целия ни народ с ноктите на тигър и челюстите на хиена. От лъскави реклами на купени списания, вестници и нацтивита най-гадно и прикрито хвалят класическите крадци на "пазарната икономика" - банките.

Всеки, честен човек, който е взел кредит - е паднал в ръцете на опитни, закоравели, безскрупулни, цинични престъпници. Които ще направят всичко, за да изпият кръвта, труда и душата ти.

Боже и Разум, помогнете на моя нещастен, ограбен, но добър народ да се освободи от обесващата го примка на световните банкери!

Димитър Кунев

Потребител:


Коментар: