Прегледи: 2667 - Коментари: 1
"Да предпазим децата от убийците на пътя!"

"Да предпазим децата от убийците на пътя!"

РодинаБг.ком пуска в своя статия призив за подписка - една навременна и почтена инициатива.

Благодарим на Гражданския съюз "Сила" за информацията:

Скъпи сънародници, ние, родителите на загиналите в Симеоновград деца с подкрепата на роднините на загиналата в Бургас Валя и Граждански съюз "Сила" предприехме национална подписка за проняма в законодателството и по-конкретно за промяна в Наказателния кодекс. Подписката е насочена и срещу бездействието на институците при разследване на смъртни случаи причинени при пътно-транспортни произшествия и неадекватните мерки срещу нарушителите.

Нашето искане е убийците на пътя, причинили смърт на едно или повече лица в следствие на шофиране без свидетелство за правоуправление /шофьорска книжка/, шофиране с превишена скорост, употреба на алкохол и/или упойващи вещества /наркотици/, както и отнемащите предимството на пешеходците, да бъдат съдени за умишлено убийство, а не както към момента за неумишлено деяние.

Смятаме, че тази промяна ще окаже въздействие върху поведението на шофьорите и ще ги накара да се замислят преди да извършат всяко от тези нарушения на закона и вседствие на действията си да причиният смърт.

Вие бихте могли да ни помогнете всички заедно да постигнем тази промяна в името на днешното, утрешното и всяко следващо поколение, като поставите името, ЕГН, постоянния си адрес и подписа си в бланката, която предоставяме на вашето внимание.

Подписката се разпространява на територията на цялата страна за срок от 3 /три/ месеца чрез доброволци. Тя стартира в Симеоновград на 23.08.2011 г и ще продължи до 23.11.2011 г, след което ще бъде внесена в Народното събрание. Народното събрание от своя страна е длъжно да разгледа нашите искания и да даде отговор на поставените проблеми, като ще настояваме промените да се състоят.

Благодарим Ви за подкрепата в каузата "Да предпазим децата от убийците на пътя!"

Автор: Михаил Попов
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Мис Хидън     Дата: 2011-10-23 15:29:33    
Хубава кампания:. Надявам се да пожъне успех, но за да стане това всички участващи трябва да са много ама много упорити.