Прегледи: 1086 - Коментари: 0
Кунева: Демокрация и безработица

Кунева: Демокрация и безработица

РодинаБг.ком вярна на журналистическата етика - да информира - пуска пресинформация от щаба на Меглена Кунева:

Меглена Кунева в Хасково: Безработицата е най-големият страх на хората

"Най-големият страх на българите, днес е, че нямат работа.

Безработицата не е просто проценти, а това са стотици хиляди лични съдби." Това каза в Хасково гражданският кандидат за президент Меглена Кунева. "Ако в предишни години хората се тревожеха от социалната политика, от малките детски надбавки и ниския размер на пенсиите, то днес те са силно притеснени от нарастващата безработица"- допълни Кунева и коментира още, че много жени, с които е разговаряла, са споделили силното си притеснение за образованието и здравеопазването на семействата си. Тя и Любомир Христов са на посещение в града, където участваха в тържествата по повод празника на Хасково и отличаването на почетните граждани.

Пред журналисти Меглена Кунева сподели, че на среща с представители на бизнеса от Хасково и региона, е бил поставен въпросът за закъснението по плащанията на държавата към бизнеса, което силно затруднява нормалното функциониране на малкия и среден бизнес. "Конкуренцията не е ниска заплата, а качество"- коментира и кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов. Той цитира данни от международна класация по критерия конкурентноспособност на бизнеса, според която България отстъпва с 4 позиции надолу. "Отговорността за това е на управлението. Време е да запретнем ръкави, за да могат хората спокойно да си вършат работата, а не да се борят с административни пречки"- беше категоричен Любомир Христов.

Иконимика без образовани и здрави хора не се прави, коментира Меглена Кунева на среща с учители и в Димитровград. Тя посочи, че България не може да си позволи да има компактни групи от необразовани хора, които да се включват без знания и умения в трудовия пазар, като допълни, че "вече нямаме икономика за хора с образование до 6-ти клас". Кунева и Христов коментрирах още, че на България й е необходима програма за образованието за 30 години напред, а не реформи на парче.

Гражданският кандидат за президент постави акцент и върху отговорността на политиците да отчитат работата си. "Политиците следва да се отчитат публично, а не да се оказва, че са изпълнили само 10 % от обещанията си"- каза Меглена Кунева и призова гражданите към активно участие в предстоящите избори.

08.09.2011 г Пресофис на Меглена Кунева
За контакти: Веселин Иванов Мила Попова Пепа Георгиева
тел. 02/84 33 803
e-mail: press@meglenakuneva.bg; www.meglenakuneva.bg
Потребител:


Коментар: