Прегледи: 2203 - Коментари: 1
Йорг Хайдер отново печели изборите в Австрия

Йорг Хайдер отново печели изборите в Австрия

Българските медии, купени от ЦРУ или просто поради стратегическо невежество, винаги мълчат, когато става въпрос за най-важните проблеми и събития в света. На 28 септември предстоят парламентарни избори в Австрия - държава в самия център на Европа. Редица изледвания сочат, че австрийците са най-знаещите и културни хора не само в Европа, а и в света, а кварталът, където живее виенската интелигенция - музиканти, технократи и хора на науката и просветата е № 1 по интелигентност и познания на земното кълбо. Това означава поне, че австрийският избирател е с точна оценка за това, което става в Родината му и по света. Не бива да се забравя, че Австрия е член на ЕС, но не само че не е член на НАТО, а и осъжда често агресивните му действия. Централноевропейската държава поддържа на високо ниво културни, политически и най-вече икономически връзки с Русия, Китай и вече с Индия. Австрия се очертава след дългосрочни договори с Москва като централен пункт за складирането на руската газ, и то в огромни количества. Путин я е избрал и заради геостратегическото й положение, но и заради балансираната й външна политика. Да не говорим, че той често "летува зиме" във високопланинските австрийски курорти, например Санкт Пьолтен по време на Световното първенство по алпийски ски-дисциплини. В Австрия той има много политически и лични приятели, да не забравяме че руският премиер владее отлично немски и на пресконференциите общува с немскопишещите журналисти без преводач.
Държавите производителки на петрол предпочитат тяхната столица и седалище да е Виена, а не някой швейцарски град, да не говорим за английски или американски. Надали арабските държави, Иран или Венецуела ще се съгласят да пребивават в противните им Лондон или Ню Йорк.

Утре около 6 милиона австрийски гласоподаватели ще имат право да изберат своя Парламент и респективно правителство - политическите личности, които ще решават икономическите и духовните им проблеми. Страната е парламентарна република, изборите се провеждат по пропорционалната система и почти никой няма нищо срещу нея. Тя е най-справедливата, защото не се губи нито един глас, отпадат само партиите под 5 % бариера. Проучванията сочат минимално предимство за социалдемократите - АСДП, която ще спечели между 27 и 30 % от общия брой на подадените гласове. Много близо е Австрийската народна партия с прогнозни резултати от 25 до 28% - с оглед и на статистическата "грешка". Тези двете образувания управляват почти без прекъсване самостоятелно Австрия от 60 години насам, като се редуват, разбира се. Но с появата на големия хуманист и борец срещу световното ционистко робство Йорг Хайдер, в страната се извърши истинска духовна и политическа революция. Преди 15-ина години той беше само губернатор на област Каринтия, неголяма провинция в югоизточната част на Австрия с равнинен и повече планински релеф. Но прецизното му губернаторство и идеите му покориха най-интелигентния поне в Западна Европа народ и 30 % от австрийците гласуваха за неговата Партия на свободата на парламентарните избори. Последваха мръснишките ционистки номера. Макар че не беше уличен и за 1 шилинг корупция, с кампания на купените от тях медии и отделни негови политически работници г-н Хайдер не беше допуснат да управлява Австрия. В коалиция с десницата - Австрийската народна партия хората на харизматичния австрийски националист=хуманист все пак бяха 4 години в Правителството. Самият благороден дух на Йорг Хайдер го научи да не влиза лично в управлението, за което той не е и ламтял, както някои български подобия на националисти, направо да ги наречем псевдонационалистчета.

Освен че е знаков, неговият национализъм се опира не само на духовната самобитност на австрийския народ, но и на модерна икономическа програма. Която се опитват да препишат и политическите му врагове. Естествено, възлови са отношенията срещу криминогенния емигрантски поток и защитата на всички интереси на Австрия в икономиката, културата, екологията и пр.

Проучванията от последните дни сочат силно намаление в подкрепата на двете големи, "класически" горепосочени партии. На предните избори, например, АНП е имала 34 %, а сега очаква - както написахме между 25 - 28 %. С около 6-7 % е спаднала подкрепата и за социалдемократите. Да припомним - в момента те двете, въпреки уж големите си различия в икономическите, политическите и духовни възгледи - управляват в коалиция. Парите не миришат - е кредото на ляво/десните. Обаче явно и силно е недоволството на интелигентния австрийски народ от тяхното управление.

Създадената от Хайдер Партия на свободата има изгледи да спечели 16 - 19 %. При това тя вдига с около 7-8 % резултата си от предните парламентарни избори. Наистина, нейната програма също е националистическа, но "полу", защото новите й лидери се посъобразяват с евробюрократщината. Така или иначе сегашната Партия на свободата е и генетически, и реалнополитически свързана с националистическия курс на Йорг.

Истинска сензация обаче, явно нежелан от социолози, леви, десни и бесни ционисти в Австрия е прогнозният резултат на новооснованата от Йорг Хайдер - "Съюз за бъдещето на Австрия". Платените агенции сочат 7-9% гласове за невероятния патриот, но националистБг.ком без да е участвал в нито една австрийска предпарламентарна анкета знае, че националистическият Съюз ще надмине 10 %. Спомняме си как агенциите в България лъжеха преди парламентарните избори през 2005 г, че "Атака" се колебае между 2,5 - 5 %, а те излязоха 8,21 %. Великият прогнозист Кънчо Стойчев и неговият колега Кольо Колев твърдяха, че "Атака" ще има само 1 евродепутат, а те станаха 3. Макар че атакистчетата вече се ориентираха към Европейската народна партия - бесните противници на национализма.

Какво ще се случи на австрийските парламентарни избори на 28 септември е изцяло решение на суверена - народа. Но при достатъчно висок % на създадената от Йорг Хайдер Партия на свободата и новата - пак създадена от него - Съюз за бъдеще на Австрия, най-малко австрийската десница е морално задължена да образува коалиция с националисти. Т.е. - с политическа сила, под духовното ръководство на националиста Йорг Хайдер. Това на практика е удар срещу ционизма - по-малко държавни поръчки за техни фирми, ограничаване на прекомерните права на емигрантите, по-малко слугуване на "европейските" компании /които поне 50 % са ционистки/, възраждане на австрийската култура и запазване на австрийските природни богатства - и суровини, и природа.

Ако Народната партия направи пак управляваща коалиция със социалдемократите - на изборите за Европарламент те двете ще претърпят необходимата катастрофа. Ако пък десницата влезе в съюз с Партията на свободата - косвено политически, но 100 % победител ще излезе Йорг Хайдер. Духовният водач, хуманистът, борецът за свободата и достойнството на австрийския народ.

Но той ще спечели и в двата случая. Защото обича родната си Австрия и се бори умно, смело и честно за нейното самостоятелно бъдеще.

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Предателство     Дата: 2008-09-27 14:08:40    
Защо в Атака не пише нищо за изборите в Австрия. Продадоха се на Бойко Борисов.