Прегледи: 3603 - Коментари: 0
Осъдиха кмет

Осъдиха кмет

Бивш кмет на Игнатиево, абщина Аксаково, Варненска област, бе осъден условно от Районния съд във Варна за извършено документно престъпление.

По силата на одобрено споразумение, на 63-годишния Николай Захариев бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение са отлага с изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимият призна вината си в това, че на 16 юни 2006 г в качеството си на длъжностно лице – кмет на село Игнатиево, в кръга на службата си, съставил официални документи – 3 броя нотариални заверки, в които удостоверил неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани тези документи именно като доказателство за обстоятелствата. Със заверките Захариев удостоверил, че подписът, положен върху пълномощно и върху две декларации е положен пред него от конкретно лице – възрастна 77-годишна жена.

Интересно е, че г-н Захариев преди да стане кмет, бе учител по изобразително изкуство в ОУ в селото, а като кмет бе подкрепен от НДСВ. Не че присъдата е вследствие на битката на ГЕРБ срещу "Тройната коалиция", но защо присъдата се оповестява преди местните избори е въпрос с понижена трудност. Известно е, че съпругата на Захариев, също учителка, бе популярна с искрената си и полезна грижа за ромските деца, особено на по-бедните от т.нар. "копанари". Да кажем на читателите, че в град Игнатиево /той стана град само преди 2-3 месеца/, ромите копанари са мнозинство.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

2011 г
Потребител:


Коментар: