Прегледи: 2416 - Коментари: 1
Отново взрив във Варна - този път лекарски сблъсък

Отново взрив във Варна - този път лекарски сблъсък

Днес през нощта във Варна отново отекна взрив.

Това се е случило на гърба на бул. "Цар Освободител" № 99, в помещенията на Медицински център CSVI, като е-адреса на фирмата бе изписан на фасадата: csviBg.com

Всъщност, ако сте варненци, по-лесно ще разберете къде се намира блокът, като си представите, че точно от другата страна на "Цар Освободител" е АГ Болница и новият Дентален /зъболекарски/ факултет на МА - Варна. А ако още по-добре познавате Варна - мястото е между ОУ "В. Априлов" и сградата на № 99, когато отидохме да снемем взрива около 10,30, на детската футболна площадка зад "Априлов" играеха деца.

Сега ще ви разкажа, драги читатели, историята на "единия чорап", визирайки работата на правоохранителните органи - като почнем от МВР, минем през Покуратурите и завършим със Съдовете, имам предвид като инстанции, а не като места за манджи, макар че съдилищата в България забъркват често големи и противни буламачи.

Какво представлява този "един чорап"? Моята съпруга е кримирепортерка и много често открива престъпника-извършител преди МВР и пр. Тя е почти отлична домакиня, готви, пере /с пералня, купена, естествено от мене/, чисти /по-често аз, ама стига лична информация/! Но когато слага прането в автоматичната пералня "Едеса", почти винаги пъха по един чорап от комплекта двойка чорапи. Тъй като аз по-често от нея простирам, съм я нарекъл "царицата на единия чорап". Знаете, че е смешно човек да си обуе единия чорап или да обуе два различни, макар че кой знае - утре-вдругиден може да стане и модно...

Но така, с "един чорап" си вършат работата нашите охранително-съдебни органи. Ще го обясня по най-простия начин: Още днес е-медиите, утре печатните ще почнат да разнищват взрива - колко гр тротилов еквивалент е, колко прозорци са счупени /на снимката - при внимателно взиране се вижда добре изцяло изпочупеният десен трикрил прозорец/, колко лв са щетите, какво и в колко часа чули съседите и пр маловажни и без всякакво значение неща за най-важното:

ЗАЩО откакто дойде демокрацията във Варна и по-малко в България все избухват взривове,

убиват се и се млатят до смърт или почти до смърт хора, намират се тук-таме отрязани глави, автомати под пълни с изпражнения щайги, уж прибират шефа на наркотрафика и съдят групата му в мегадело, а пък то има увеличение на наркомани и респективно продажби за тях, хващат десетки сутеньори и хиляди проститутки, а "най-древният" занаят във Варна и околностите цъфти с все по-буйна страст,
"смели" разследващи журналистки "громят" групировки, полицаи, съдийки и прокурорки - или всички тези вкупом като "мафия", а престъпността леко, но убедително се покачва.

Ами защото всички тези уждемократични институции не бъркат в раната, за да я почистят и излекуват - не посочват причините за взривовете, респективно за цялата карта на престъпността. А причината е ясна - демокрацията. Която е егоизъм, парите /а не България!/ над всичко, бедността, безработицата, мизерията, завистта, ламтежа за бърз успех сред младите, лошият пример на забогателите. Причината носи само едно име: Западът, ЕС!

Затова днешният взрив е само дребна бурмичка в жестоката машина на демокрацията. И най-лошият елемент от нея - Всеки си казва: "Дано да не съм аз!"

И това е най-гадният принцип, който Западът ни натресе, наред със СФКриза, дълговете към банките, развалата на младежта: "Всеки сам да се спасява!" - Защото на практика това означава точно: "Всеки сам да се унищожава!". Когато всеки е срещу всички - ще има не взривове, а морално и икономическо ядрено унищожение. Затова сложихме и статията в категория "Икономика" - парите заради демокрацията не остават в България, просто крадливият Запад ежегодно ни граби по 7,5 - 8 млрд Евро! А ние се караме за "5 лева", че и даже вече лекари се взривяват помежду си. Защото единственият поръчител на взрива срещу Медицински център може да е само друг лекар. Ето ти, байно, Хипократова клетва в "демократичен" вариант в действие - взрив, пък отговорът ще е "За око - две, за зъб - чене!" и така - безкраен двигател, уж невъзможен според физиката, но най-жив в демократичната ни по образец на ЕС - България. Такава ли беше България преди демокрацията? Не беше рай, но 95 % от народа живееше материално и като сигурност, а и като свобода най-малко 2 пъти по-добре.

Да напомним рецептата за националния успех, който винаги е и личен: "Всичко е в нашите задружни сили! Срещу тях не може /да/ устои и най-унищожителната стихия!" Казал го е не "цивилизационният избор", дето с този избор му обраха къщата - Петър Стоянов, нито Първанката, нито БАТЕ Бойко - все временни герои.

Казал го е Апостолът.

2011 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2011-05-30 17:35:40    
За разлика от сегашните енергоспестяващи лампи, които не са екологосъобразни, а даже са вредни и опасни, светодиодните енергоспестяващи лампи нямат тези отрицателни характеристики по отношение на вредност. Това каза проф. Владимир Медникаров от Института по механика към Българската академия на науките БАН) във връзка с най-новите разработки на института - последно поколение енергоспестяващо светодиодно осветление. По думите на професора – енергоспестяващите лампи, които могат да се направят със светодиодното осветление, са енергопсестяващи лампи второ поколение. „Другото предимство на тези лампи е, че при тях се получава още по-голямо енергоспестяване”, обясни проф. Медникаров. По думите му - светодиодното осветление не е българско изобретение и светодиодите вече са въведени в производството в много страни по света, българският принос е в тяхното приложение.
„Като българско творение може да се възприемат най-различни лампи за масова употреба, които са за замяна на луминесцентните пури. Те имат характеристики, които могат да доведат до по-голям ефект и могат да заменят плоските матричните лампи, които заменят луминесцентните пури. Тези лампи могат да намерят широко приложение особено в градското строителство – коридорно осветление в административни сгради, училища, болници, административни сгради, в подлезите, в метрото, където има горно луминесцентно осветление”, обясни проф. Медникаров. По думите му - приносът на Института по механика при БАН е в създаването и използването на светодиодите за такива лампи. „Новото, което е разработено в нашия институт, е по отношение на лампите за замяна на сега съществуващите, както и светодиодното осветление в другите му проявления, като фасадни надписи, пътни знаци, гербовете на различни общини или институции – това също е ново, което другаде не се е правило, освен в нашия институт”, допълни проф. Медникаров.