Прегледи: 2517 - Коментари: 0
Ъфшоризация - нищо по-полезно от това

Ъфшоризация - нищо по-полезно от това

Мати Булгарикус Балканикус

ДОКАТО НАРОДЪТ СИ СЕ ЧУДИ, що да чини с изкуствено недоходоносните бонове от безславната "масова" приватизация на Мати Булгарикус Балканикус, /Кой каза - Мяу!?!/, реалният приватизационен процес продължава по пътища, непрогнозируеми дори за набързо нахитрялите десетпроцентни пазар-монетарни икономисти.

Подобен е случаят и, - с Българска Телекомуникационна Компания ЕАД. /Търгувана – претъргувана!/ На която не достигат не повече от един-два аршина спътникови връзки, та готовият на всичко за къшей хляб българин, да се превърне в настоящ гражданин на света. Под предлог за перманентна модернизация, /Подход загробил българското корабостроене, барабар с НРБ!/, тя ментешки изтръгва безпрестанно последни стотинки от продраните кризисни джебове на своите телефонни абонати. Та, да си конферира за сметка роду, Евксиноград с Кестрич и Маями, като с какво да орне следващата морна есен. Само с коня, само с кравата или с кравата и Баба Катинка в браздата.

Държеливият със държелив български народец, порочно често доказван за неземно интелектуален, /До дупка партийному верен на всеки който успее навреме да го наяха!/, как' се види, съвсем скоро ще бъде ощастливен с пореден телекомуникационен изтърсак. /Мющерии бол!/ Я от Холандия, я от Британия, я от братска Византия. Предполагаемо финансово стабилен. Абсолютно международно неизвестен.

Доколко благонадежден? Подобен на БМФ сървайз-компаниите по света. Където местният "съсобственик" задължително участва с изискуемия по закон единствен паунд; случайно останал да се търкаля в чекмеджето на неговата викторианска прабаба; та компанията да бъде регистрирана именно като "английска". С подобен тип трейд-тарикатлък по времена, когато НАТО бе все още лют враг номер едно: най-напред на Мати Булгарикус Балканикус, и едва подир това на СССР Сибириадис; задължително се откриваше "британска", пък иначе доволно българан-ганювска компания, да речем в някоя дървена будка по ембаркмента в Пирея. Система довела да пръкнат касови апарати дори в общинските нашенски кенефи. Независимо – дали стават за послужване по европейски.

Как' се види от централната преса дузината крупни работодатели, в малката китна страна все още наричана България, някак задължително си се превръщат в трудно контролируеми ъфшорни компании. Без да дължат нещо на държавата, където развиват основна народополезна дейност. Но заплащайки фарисейска офшорна такса, /$ 5500/Annually - плюс менте директорски заплати!/, в държавното чекмедже на някой потулен в апендикса на Световния Океан коралов остров. /Днес го има – утре го няма – поради цунами!/ Където държат и банковите си "кореспондентски" сметки. /Сметната палата – има ли си достъп!?!/

Колко жалко, че Варна Сити не успя да се вреди като ъфшорна зона, та да въдвори мечтите на Султанието от преди Кримската Война. /Липсват небостъргачи!/ Макар навреме да ни докараха на крака онзи-ми-ти мистър Ричард Ран, дано отвори някому клепачи. Този подробен експерт по сива икономика не подозираше, че Делауер и Калифорния, са официални ъфшорни зони на Щатска Америка – ха де!?! /Какъв пай от баницата наричана България е лапнал – не е наше дело да се врем!/ Новоизпечени регионални велможи, закалени в проектанските организации в бистрене на политика на дребно и пиене кафедакис на аванта, се бяха втурнали можеби да сторят единственото свястно нещо, за този апетитен международен град. /Пък попаднали - на когото трябва!?!/

Пропуснали да забележат че Народът, тръпнещ в очакване на пореден окупатор, /Българану – едва тогива му хомот улеквъ!/, всяко добре поднесено нещо очарователно бързо превръща в превъзходно оплюто нищо. За все още изцяло държавните и фиктивно еднолични посттоталитарни менте-монополи, проблемът е единствен: как да бъдат многократно завишени цените на стоки и услуги Народу, че да не гъкне фуквайки панически по кофите със смрад. /Служба "Чистота" никаква я има – ама Народо - къде по-екзактен!/

Ако човек се захване да следи онова, което се има за местни медии, че всичко в Стара Варна е дотолкова наред, че за производство на традиционни стоки и услуги, все по-рядко става дума. /Рушнати са възлови заводи – на тяхно място – Молове в строеж!/ Водка, кроасани и препечени хлебчета за "Макдоналдс" по транснационални рецепти, за съвременна деиндустриализирана България, не са никакво нам производство.

Така търсените някога на международния пазар, прочуто евтини местно производство среднотонажни и тежкотонажни товарни кораби, отдавна никакви ги няма. Онова, за което се пенят от време навреме медиите – бъдете сигурни – заложено е в проект и желязо още по Бай Татово Време. /Недооценен от Папа Горбачов – що да рекнем за самите нас!/ От глобални политико-административни джунгурбаши, за кадърно професионално корабостроене едва ли остава реално трудово-творческо време. /Производство на речни шлепове на море - хе-хе-хе!/

Кой луд да строи кораби, когато би могъл да спекулира с валута? Теоретизацията е дотолкова симптоматична, че напомня незавършено АОНСУ кандидатствано с диплом от ПУЦ. Далеч преди пускане на вода на челния 100 000 тонен нефтоналивен танкер, от който щяха да се строят без особен напън юнашки дузини, на огромен плакат в помещенията на ДСО "Корабостроене", щатните партай-другари бяха бутнали в ръцете на Другарят Тодор Живков огромен корабен щамбайн с надпис "Пълен-Напред", докато стрелката сочеше "Пълен-Назад". Не бе грешка. Бе важно оценъчно предупреждение по време на луда надпревара за задгранични командировки. /От тях капеха хубавки йени!/ Довели до съвсем религиозния спор, като на чии именно корабостроителници КК "Г. Димитров" - Варна би следвало да заприлича. /Собствен облик – няма нужда!/ На Блом-Фос, на Хитачи-Зосен, на Кайзер-Фрейзър, или още по-добре на пояпончената Сточная-Гданска, където все пак стачно движение съществуваше, и все още съществува.

ПОУКАТА:
* Мати Болгария е страна, която не иска да прилича на Самата Себе Си.

* Българите харесват да приличат на своите поредни поробители.

* Абе, Братия Болгаре – що за хора сме си ний!?!

ПОДОБНА Е РАБОТАТА с електрическия ток, произвеждан от ядрена централа, /Стиснала гъз – да не гръмне!/, замърсила чак кубетата на храм-паметник "Александър Невски", /Научни изследвания - 1984!/, по време – когато за това се говореше под лейкопласт. И, да не вярваш в суеверия, няма как да не потънеш във възможно най-груб мистицизъм? Ще излезе, че Патриарх Максим, Сам Господ-Бог успява и го пази.

Подобна е работата с питейната /Ха де!/ чешмяна вода, която от време на време /При петролна криза!/ бълва интимни порции газьойл превръщайки ни в дизели, в очакване на нефтодобив от шелфа – своевременно концесиониран задокеану. Подобна е работата и с задължителното всенародно здравеопазване, доведено до жалка подкупна цигания, и сивоикономическа подкрепа – на ръка.

Не е ли така и, с пенсионното дяло? Където Правителството си позволява да се пазари с потопените в широмашия майки и бащи, на които и да могат ползотворно да работят – не им се разрешава? /Сегрегация по възраст!/

Не е ли така и, со школното образование национално? При което най-висок дерт е своевременното рушване на училища-възрожденски паметници, при повик за доограмотяване на шофьори-самоубийци?

Не е ли така и, със жестоката пътно-безпътна обстановка? За която пари има – колкото за лодки за разходки?

Как стоят нещата с депата за всякакви отпадъци, в т.ч тези за радиоактивни мръсотии? Бездомните безплатно си се трудят – "Чистота" лапка - ОК! Но дали достатъчно безопасно за тях и обществото?!?

Как стоят нещата с горските пожари на засадени с доброволен бригадирски труд вече половинвековни крайградски гори?!? /За Рила и Пирин нещата ясни – паднал гръм – толкоз!/ Ами със самозапалващите се "предвидливо" заключени влакове?!?

Как стоят нещата с безочливо замърсеното море? С безцелно избиваните със скутери делфини?!?

* Подигравателни просешки пенсии за цял народ прекалено баламски пропилял здраве, живот и време за достигане на европейски икономически показатели, /Тоталитарни – Брях!/, в интерес на настоящи идеологически спекуланти? /До един екс-партийни секретари – Мамата!/

* Ненаказуеми безкнижни шофьори-убийци, довели до отчаяние майки и бащи, фукнали да правят кеф на задграничен куйтулук, търсещи сметка от един потънал в отчаяние баща?!?

* Показни публични разстрели, при невъзможност някой да се справи с тях?

Не преставам да питам-разпитвам, защо бе тази безсмислена гавра с Тодор ЖИВКОВ, който доказано съвестно си гледаше държавническата работа, бюро и стол?!?

Не преставам да питам-разпитвам, – какво е това нашествие от всевъзможни бамбашка религии, които няма не успява да възпре дори Българското Мюсюльманство?!?

Не преставам да питам-разпитвам, какви са тези ченджове с Църковни Имоти - Христов залък и Народна кръв - заделяни от къшея баят хляб на Българина през веко-вете?

Как ни подвеждаха, че "VOGUE", "PLAYBOY" и "POPULAR SCIENCE", са чиста проба Идеологическа Диверсия. /Бая-бая ся услади!/

Как ни подвеждаха, че Рокът е явление упадъчно. /Чалгата не е!/

Как ни подвеждаха, че да притежаваш западна кола, е повече от подозрително. /Да я имаш – днес е задължително!/

* Някога Идеологическа Диверсия нямаше - има я понастоящем.

* Някогашната Идеологическата Диверсия, бе мед и масло с пандишпан – сегаш-ната опасно-отровна.

* Някогашната Идеологическа Диверсия - днес банална Реалия Балканска, с която никой не желае да се занимава.

НЯКОЙ НЯКЪДЕ - ОТВИСОКО, предсмъртно развеселено и докрай ехидно, ни подвежда подир прескрипциите на небеизвестния продавач на алтернативни финансови технологии, мистър Джей Вей Кей. "Оздравителни доклади", прилежно подвързани в естествена кожа, предлагани на прилична цена, /$ 100 + $ 8 Shipment/Mail/.

Предназначени за сенчестата част на една зряла през вековете световна икономика. Никога официален работен инструмент на управляващи партии. Мистър Джей Вей Кей. навярно и днес снабдява желаещите, с камуфлажни "истински" паспортни документи /$ 555 + $ 25 Shipment/Door-Door/, от майсторски закрити държавици. Над които така жестоко е бръснала безпощадната метла на всевъзможни социално-финансови експерименти, че ето на - вече не съществуват. Докато паспортите им, своевременно изкупени като отпадък, електронизирани според изискванията на ООН, успешно служат за камуфлаж.

Тури ли ти някоя шантава барета автомат под брада. /Боже-Господи Всевишний!/ Древни финансови тарикатлъци, днес бълвани по телефон, GSM и ИНТЕРНЕТ, подмамващи старци и баби, т.е. Нашите бащи и майки – но и всинца нас. Решили, да чопнем по нещичко от благините на Либерално Демократическия КапитализЪм. Едва ли някой би могъл да установи, чии са всъщност напомпваните насила ъфшорни капитали в дребната възлова прифронтова държавица Мати Булгарикус Балканикус.

Странно е, че в една докрай смрадна постоталитарна действителност, навлизането на ъфшорен капитал не само не се ограничава, ами се толерира. /Що стана с Вальо Обществената Топлина!?!/ Още малко, и да ни строят в редици, за да изманифестираме развявайки флаговете на НАТО, ЕО и САЩ, изревавайки опияняващо:"OFFSHORE SI - YANKEE NO ! " Щото иначе – небостъргачи – на нанай. /Тръбопроводите – и без манифестации ще тръгнат!/ То се знае, Мавзолей ще се намери. Ако се наложи – нов ще се построи. /Он' затова биде съборен – за да бъде построен отново!/ Ала, моля – моля – моля, какъв флаг тогива ке развеем, щом Властта стане окончателно ъфшорна?!? С толкоз малко готованско можене, и толкоз много пътешестване - за сметку роду, това няма как да не случи. И тогава - Буйрунус Алабаш-Екмек.

ВСЕКИ АЛТЪН-ПРОГНОЗИСТ, от екипа на Професор Боян Боянов, /МАУП - Киев в Балчик – в Перник печките, и през лятото парят!/, би могъл да обоснове, предположи и разположи. Вместо победоносната конница на Генерал Колев - втора ръка байонети, танкети, самолети и корвети, от екологизираща се Европа.

Колко и какви са постъпленията от надписаното по кръчмарски в Нещото наричано Държавен Бюджет, в сравнение с времена, когато технологиите не бяха така съвършени? Никой не е допускан дори да надникне в тефтера, що за народна пара тръгва към ъфшорните зони и, какво остава в страната? Кой и защо периодично постановява драстично повишаване таксите за всевъзможни комунални услуги, че и постановява, като как да се събират. Никога в интерес не на потребителя. Винаги в интерес на грабителя. Сладко-сладко обещал да гарантира на населението елементарен жизнен стандарт и просперитет, срещу кроткото удоволствие да бъде умничко изцеждан. /Комуто не отърва – вън от страната!/ Не повтаряйте за високите изисквания на ISO. Може да съществуват, но единствено в папките на администратори. За обикновеният български человечец, притиснат към земята от всякакви ъфшорни апетити, подобни стандарти са онова вездесъщо, което не го ползва, но го задължава да крепи на безработният си гръб огромни административни мастодонти, предназначени да пълнят джебовете на малцина.

Играта вместо да спре, та да започнем мъжки да работим, продължава. Как ще завърши?

Никак иначе – освен по Балкански...
Потребител:


Коментар: