Прегледи: 5507 - Коментари: 3
Жертвите на 11 септември

Жертвите на 11 септември

Аз самият гледах прякото предаване на СиЕнЕн, когато "Боинг"-ът на "Америкън Еърлайнз" се вряза в незапалената кула в Манхатън.
Снимка: РодинаБг.ком

Приличаше ми на някакъв техно сюрреализъм, проектиран от необятното въображение на тероризма. Не се уплаших и ужасих, а се замислих за причините и последствията от това събитие. Все още твърде много хора в САЩ и в средите на ционизма го подценяват. Джордж Буш няма нито интелигентността, нито реализма да оцени великата саможертва на 19 обикновени араби, а всъщност - светли герои на човечеството. Няма съмнение, че немалка част от загиналите в Манхатънските близнаци са невинни, за които тъжим по-искрено от повечето американски политици! Някои от загиналите са били дори способни и честни. Но нима не олигарсите от "Уол стрийт" крадат целия свят? Нима чрез ТЕЦ-ове, телефони, каолин, въглища, и всякакви наши суровини днес поне $ 2 млрд/г не изтичат от България в посока към САЩ? Нима български момчета не умират в Ирак, Афганистан, Босна и пр, за да живуркат американците 10 пъти по-богато от нас, техните верни слуги?

Но какво е тъжилото на България пред трагедията на палестинския народ! Той е голямата предистория на жертвите на 11 септември. Израел и сега извършва над невинните араби холокост, който като % е много по-голям от хитлеровия над "избраното" племе. Всичко конкретно започва от края на ХІХ в, а се оформя през 1908 г, когато Теодор Херцел създава доктрината на ционизма. Изобразена накратко в 3 точки тя е следната:

1.Евреите трябва да се заселят в старата "ханаанска" земя, т.е. в Палестина.

2.Отначало да закупуват площи, от които после ще прогонват арабите. После тези площи ще им послужат като основание за държава.

3.Арабите трябва да се прогонват от "еврейските" земи с терор.

Днес наглостта на ционизма е надминала всякакви човешки граници. Създателите на идеята за ционизма предлагат терора като основен лост за "освобождение" на "своите" земи, а днес основните им обвинения срещу палестинските борци за свобода и достойнство са, че са, представете си - "терористи". Да не говорим, че след кръвопролитно клане срещу арабите след Втората световна война е създадена държавата Израел. Призната и от ООН? Плюс това, доказателства за своите исторически претенции евреите намират в Библията?

Не в официалните международни договори, както и в документите на Османската империя и английската колония Палестина - последните официални суверени на тези територии. Че по тази логика ние можем да имаме претенции за Пекин, Техеран и Будапеща, а примерно италианците - над Лондон и Париж!

По-ужасното е друго. От 1908 г до днес над 250 хил араби-палестинци са убити от еврейско оръжие. Над 4 мил палестинци са изгонени от самите им родни места, дори и от родните им домове. Често - с насочено в челото им еврейско оръжие. Автомат "Заги", например.

Невероятни по жестокост са събитията в бежанските палестински лагери, кървавите разправи в Газа, на Западния бряг, Ливан /където еврейските войски се разхождат и убиват безнаказано, вкл и жени и деца, без никакви санкции от ООН?/, Сирия, в самия Йерусалим, Витлеем и по всяка точка на държавата Палестина, където през 1908 г не са живели и 500 евреи! Ако гледащите нашкембелия си пъп САЩ са слепи за жертвите на Палестина, то синовете на Палестина никога няма да забравят що е чест и що е мъст! Техният девиз, което и показаха с "11 септември", е "Свобода или смърт!" В прав текст - ние ще умрем до последния си човек, но вас ще ви унищожим! А Израел ламти за нови палестински земи. А тъпоглаво самозабравилата се американска политика тръгва да убива нови и нови невинни жертви, за да уплашила Осама Бин Ладен. Те 19 обикновени младежи не са се уплашили и на стотинка, та ще плашат хора, които са готови да взривят не само света, ами и Вселената. Не само заради фанатизъм, а повече заради човешкото си достойнство. То струва повече от всички долари и шекели на света.

Затова атаката на 11 септември беше знакова. 4 американски самолета, на американска компания - по Ционисткия "световен търговски" център, Пентагона и най-вероятно Конгреса - най-"американските" цели. Ударът срещу САЩ беше отговор на едно жестоко измъчвано племе.

За съжаление САЩ и по-точно техните "водачи" не си извадиха поука. Тероризмът каза и показа на самозабравилото се западно общество, че то ще си плати всеки грях. Сегашното технологично развитие е най-опасно за най-развитите страни - САЩ, Англия, Израел... Не случайно американците потънаха, затънаха и поизмират в пустинните и планинските дебри на Ирак, Афганистан, Сомалия, Пакистан.. Както преди това във Виетнам. За обучението на 1 терорист борците за свобода на Палестина, Ирак или Афганистан дават средно ... $ 0,00. А платата на 1 американски рейнджър за месец /който и получавал все по-често стрес/ в Афганистан струва повече от годишната издръжка на 20/двайсет/ 6-членни афганистански семейства. Щетите, които един от 10 000 терористи ще нанесе, ще са по-големи от издръжката на 100 000 американски войници. Защото следващата атака няма да е със самолети, а с милионно по-мощно средство и убитите американци може на брой да са колкото Ню Йорк. Тези хора, които изповядват защитата на палестинската кауза, са готови на всичко. Те са жертвите и искат своята отплата. Пред техните очи еврейски или американски самолети или хеликоптери са убили майките им, сестрите им, невръстните им братя.

Нима не пише с еврейски текст в Библията: "Зъб за зъб, око за око!" А и следва по логика: "Държава за държава, свят за свят!" Ако ли малкото умни хора в Америка не се свестят накъде водят света, 11 септември ще бъде едно леко зачервено кутре пред идващия световен катаклизъм.

Защото 11 септември е само началото на един дълго затаяван отговор!

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Невероятно     Дата: 2008-09-11 21:26:55    
Невероятно точна статия. Дано американците поумнеят, че ще страдаме и ние.

2. Потребител: Димитър Бахчеванов     Дата: 2011-08-08 13:52:36    
Много си ,умен бре.ама същите тези на които даваш овации.вземат и избият всички твои роднини и сринат целият ви квартал,защото Ти живееш в една страна в света на До-Ислямизма и за тях си просто парче месо.пак ще ликуваш,нещо не си в крак със твоята родна история.Я си спомни за "Време разделно";"Козият рог";Батак,Перущица и други...Нещо много Ти е "къса"!!!-Родовата памет. Или не БЪЛГАРИНО,"Боядисан Терорист".Прав е бил Пайсии Хиляндарски за такива като теб.....

3. Потребител: За Бахчеванов     Дата: 2011-08-19 21:46:43    
Кунев просто е по-умен от Димитър Бахчеванов. Знае това, което трябва.