Прегледи: 2445 - Коментари: 0
Първанов не е президент

Първанов не е президент

Водил съм два разговора с др Георги Първанов, за което искрено съжалявам.

Те бяха в рамките на едни сложни коалиционни отношения, когато човекът от Сирищник все още беше първи в БСП, а не /уж/ първи в нашата многострадална република. Водих ги в качеството му все още на другар, а не на по-ефешкото "господин".

Вторият ни разговор беше на Паметника на тракийци в местността "Петрова нива", край Малко Търново. Там простичко му казах, че е редно да си отиде и да остави начело на БСП здравите сили.

- Ама така ли ще стане? - хитричко ме подпита Първанката. Казах му точно следното: - Ако не стане така, дори да станеш Президент, ще бъдеш на дребна служба в американската администрация.

Де юре Георги Първанов е вече втори изборен мандат Президент на Република България, но де факто?
САЩ поискаха бази - хоп Георги изпълни желанието им.
САЩ поискаха контингенти в Афганистан и Ирак - хоп Гоце изпълни желанието им.
САЩ поискаха признаването на Косово - хоп Първанов го аплодира.

В стила на народните приказки за американската администрация г-н Президентът е като златната рибка. Изпълнява всяко желание и солидно се престарава. Само че за съжаление още не в края на приказката не той, а целият български народ живее в продънена колиба, а на старата маса даже хлябът и фасулът са кът!

Иначе Зорка Първанова се грижи да лекува рака на гърдата. И тя в стила на американските президентши, само дето не е такава, а онакава.

Тези дни бавно говорещият ни Президент се изказа за управлението на Правителството. Четох, четох и доста нещица не разбрах, че го питам:

На кого той даде мандата за изпълнителната власт? Не го ли връчи лично на Ахмед Доган? Ахмед и ДПС не носят ли отговорност за почти пълния провал на управлението?

Какви икономически насоки дава лично той, върховният глава на България? Не си ли дава сметка като историк /абе знаем го що за историк е, ама хайде/, че бъдещето ще го определи като икономическо недоразумение? И накрая, макар че въпросите трябва да са стотици:

Г-н Първанов, Вие не носите ли първата и основната отговорност за този мандат, тази тройна коалиция и този икономически провал? Как ще обясните на хората бясното повишение на практически всички цени от 1 юли т.г?

Нали носите отговорност и за приемника си в БСП Станишев? Защо не подготвихте достоен партиен заместник?

Защо обвинявате другите, а не си подадете най-после оставката? То в Евангелието на Матея най-ясно е записано: "Защо виждаш сламката в чуждото око, а гредата в своите очи не виждаш?"

Оставката, др г-н Първанов, оставката!

2008 г
Потребител:


Коментар: