Прегледи: 3420 - Коментари: 0
Свилен Дойчинов, разследван за подкуп, във ВОС

Свилен Дойчинов, разследван за подкуп, във ВОС

В 14,30 ВОС ще разгледа искането за [color=red]вземане на мярка за неотклонение на данъчния служител от Варна, задържан с подкуп от 2000 леа/color]

Днес, в 14,30 Варненският окръжен съд ще разгледа искането на Окръжна прокуратура Варна за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда, спрямо данъчния служител от "Местни данъци и такси" при Община Варна Свилен Дойчинов, обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР във Варна.

Вчера, по отношение на данъчния служител е повдигнато обвинение затова, че на 03 февруари т.г, във Варна, в качеството му на Главен инспектор "Ревизии, проверки и контрол" в Община Варна, Дирекция "Местни данъци", отдел "Събиране, обезпечаване, ревизии и контрол, поискал от Валентин Полимеров, ЕТ „Евротранс" – Д. Полимеров" дар – парична сума в размер на 6000 лв, която не му се следва. На 08 февруари той получил от нея 2000 лв. Парите са били, за да не извърши действие по служба – определяне на правилната данъчна ставка за притежаваните от фирмата на Полимеров МПС.

В НК е записано, че длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, за да извърши, или не извърши действие по служба, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до 6 г и глоба до 5000 лв. От прокуратурата настояват за най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", като се мотивират освен със събраните в хода на следствените действия доказателства и материали, и с факта, че престъплението е умишлено, и тежко по смисъла на закона. В искането на ВОП се посочва наличието на обосновано предположение, че обвиняемият данъчен служител е автор на престъплението, за което се разследва, че има опасност ако е с по-лека мярка, Дойчинов да се укрие, за да избегне наказателната репресия или да извърши друго престъпление.

В 14,30 Варненският окръжен съд ще разгледа в съдебно заседание искането за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на данъчния инспектор Свилен Дойчинов, разследван за подкуп. РодинаБг.ком благодари на Пресслуобата на ВОС за информацията.

Забележка: След заседанието ВОС взе решение да остави Свилен Дойчинов под домашен арест.

2011 г
Потребител:


Коментар: